Το συλλαλητήριο της... αλλαγής (pics+vids)

Το συλλαλητήριο της... αλλαγής (pics+vids)

Νίκος Ρόλλας
Το συλλαλητήριο της... αλλαγής (pics+vids)

bet365

Σαν σήμερα το 2008, πάνω από 30.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού διαδήλωσαν ειρηνικά ζητώντας την αποχώρηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη από την διοίκηση της ΠΑΕ.

13 Απριλίου. Μία ημερομηνία ορόσημο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, έστω και αν το... όνειρο της πολυμετοχικότητας κράτησε μόλις για δύο χρόνια, πριν οι εσωτερικές διαμάχες «κατασπαράξουν» την πιο ισχυρή, διοικητικά, συμμαχία στον χώρο του ποδόσφαιρο...

Η ήττα με 4-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά και το 4-1 από τον ΟΦΗ στο «Παγκρήτιο» αποτέλεσαν τις σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι της οργής και η εμφάνιση της ΠΕΚ όπου μεταξύ άλλων επιφανών Παναθηναϊκών, κυριαρχούσαν οι μορφές του Παύλου, του Θανάση Γιαννακόπουλου, αλλά και του Ανδρέα Βγενόπουλο, έδωσαν την ελπίδα στον κόσμο για ένα καλύτερο αύριο.

Η αρνητική ουσιαστικά πρώτη απάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη μεγάλωσε την πίεση προς το πρόσωπό του, με αποτέλεσμα να παρθεί η απόφαση για την πραγματοποίηση ενός ειρηνική συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό, μετά από μία πρώτη αναβολή, ορίστηκε για τις 13/4 στο Πεδίον του Άρεως...

Οι τοίχοι της Αθήνας άρχισαν να γεμίζουν με συνθήματα κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, όπου μεταξύ άλλων δινόταν το ραντεβού για εκείνη την Κυριακή του Απρίλη στην αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Πανό εμφανίζονταν σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος της Ελλάδας, sms όπως το «13/4/2008: Ο Παναθηναϊκός σου σε χρειάζεται. Όλοι στο Πεδίον του Άρεως στις 16:00» ή το «3/4/2008: Ο λαός του Παναθηναϊκού παίρνει την κατάσταση στα χέρια του», έσκαγαν το ένα μετά το άλλο στα κινητά των φίλων της ομάδας, όπου υπήρχε μία άνευ προηγουμένου κινητοποίηση.

Όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και εκτός αυτής. Στην επαρχία, ακόμη και στο εξωτερικό, καθώς υπήρχαν άνθρωποι που ταξίδεψαν από την Γερμανία και την Αγγλία για να δώσουν το παρών στο προκαθορισμένο ραντεβού, ανήμερα του Παναθηναϊκός-Άρης στην Λεωφόρο.

Η μέρα αυτή έφτασε και το αποτέλεσμα της κινητοποίησης αυτής, μόνο ως εντυπωσιακό μπορεί να χαρακτηριστεί. Περίπου 30.000 οπαδοί του «τριφυλλιού», μεταξύ των οποίων και αρκετοί παλαίμαχοι της άσοι της ομάδας όπως ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης και ο Τάκης Λουκανίδης, βρέθηκαν στον Πεδίον του Άρεως, ζητώντας την αποχώρηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη από την διοίκηση της ομάδας.


Με καθυστέρηση μίας ώρας λόγω της τεράστιας προσέλευσης, η πορεία, η οποία ήταν απολύτως ειρηνική, ξεκίνησε προς το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Η κεφαλή της σταμάτησε στην οδό Λουκάρεως, όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα κατά της διοίκησης, πριν άπαντες αποχωρήσουν χωρίς να συμβεί το παραμικρό...

Η συμμετοχή του κόσμου ανάγκασε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να κάνει και να συνεργαστεί με την Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση, ανοίγοντας τις πόρτες της ΠΑΕ και σε άλλους μετόχους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα