Ο Αντρέ Χάτσον στη «Μηχανή του Χρόνου»

Φάνης Παναγιώτου
Ο Αντρέ Χάτσον στη «Μηχανή του Χρόνου»

bet365

Η «Μηχανή του Χρόνου» ακολουθεί την πορεία του Αντρέ Χάτσον, ο οποίος βρέθηκε για αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και μετά το τέλος της καριέρας του επέστρεψε στις Η.Π.Α. Γράφει ο Φάνης Παναγιώτου.

Αθλητές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν αφήσει το στίγμα τους, έχουν κάνει τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί τους και να τους αναπολήσει, ακόμα κι αν δεν δικαίωσαν ποτέ τη φήμη τους, επανεμφανίζονται στη «Μηχανή του Χρόνου». Το gazzetta.gr εντοπίζει τα βήματά τους, ακολουθεί την πορεία τους και βρίσκει τις... νέες ασχολίες τους!

Ο Αντρέ Χάτσον (ύψος 2.03μ.) γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1979 στο Dayton, Ohio και τα πρώτα του... μπασκετικά βήματα έγιναν στο Trotwood-Madison High School. Μετά την πορεία του στο High School ακολούθησε το κολέγιο, όπου αγωνίστηκε για λογαριασμό του Michigan State University. Ο Χάτσον έπαιξε εκεί από 1997 ως το 2001 και ήταν από τους κομβικούς παίκτες της ομάδας το 2000 όταν και κατέκτησε τον τίτλο στο NCAA!

Όπως για κάθε Αμερικανό ανάλογης ηλικίας, το επόμενο βήμα για την καριέρα του Χάτσον ήταν το NBA draft. Στη διαδικασία του 2001 (σ.σ. Νο.1 ο Κουάμε Μπράουν, Νο.2 ο Τάισον Τσάντλερ, Νο.3 ο Πάου Γκασόλ) οι Μιλγουόκι Μπακς τον επέλεξαν στο Νο.51, ωστόσο η... πόρτα του «μαγικού κόσμου» δεν άνοιξε ποτέ, με αποτέλεσμα η Ευρώπη να είναι... μονόδρομος!

Ιταλία και Περιστέρι

Πρώτος σταθμός στην ευρωπαϊκή καριέρα του Χάτσον ήταν η Ιταλία, εκεί όπου βρέθηκε ο Αμερικανός φόργουορντ για λογαριασμό της Νάπολι την αγωνιστική περίοδο 2001-2002. Τη επόμενη χρονιά ο Αργύρης Πεδουλάκης έφερε τον Χάτσον στην Ελλάδα για το Περιστέρι… Τη σεζόν 2002-2003 ο Αμερικανός είχε για συμπαίκτες -μεταξύ άλλων- τους Μίρζα Κούρτοβιτς, Μανώλη Παπαμακάριο, Μιχάλη Πελακάνο, Ανδρέα Γλυνιαδάκη, Περικλή Δορκοφίκη και Λάρι Στιούαρτ, με την ομάδα των δυτικών προαστίων να τερματίζει 4η στην κανονική περίοδο της Α1, με ρεκόρ 14-12. Η καλή πορεία του Περιστερίου είχε συνέχεια και στα playoffs, καθώς στην πρώτη φάση απέκλεισε τον Άρη με 2-1 στις νίκες, στη συνέχεια έμεινε εκτός από τον Παναθηναϊκό (2-1), παρά το break στο πρώτο παιχνίδι και τελικά κατέκτησε την 3η θέση, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Ολυμπιακού με 3-1 στις νίκες, έχοντας μάλιστα μειονέκτημα έδρας!

Στο Μαρούσι του Γιαννάκη

Στα παρκέ της Α1 αγωνίστηκε και τη σεζόν 2003-2004 ο Αντρέ Χάτσον, που φόρεσε τη φανέλα του Αμαρουσίου. Προπονητής της ομάδας των βορείων προαστίων ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Αμερικανός φόργουορντ είχε για συμπαίκτες -μεταξύ άλλων- τους Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, Πρόδρομο Νικολαϊδη, Βασίλη Σπανούλη, Λάζαρο Αγαδάκο και Γιώργο Καράγκουτη. Στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος το Μαρούσι βρέθηκε στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 21-5 και χωρίς να γνωρίσει ήττα εντός έδρας (13-0)! Στον πρώτο γύρο των playoffs το σύνολο του Γιαννάκη ξεπέρασε το εμπόδιο του Περιστερίου με 2-0 στις νίκες και στην ημιτελική φάση απέκλεισε την ΑΕΚ επίσης με 2-0 και πήρε την πρόκριση για τους Τελικούς… Εκεί δεν τα κατάφερε κόντρα στον ανώτερο Παναθηναϊκό (3-0), ωστόσο η σεζόν ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχήμενη για το Μαρούσι.

Μακεδονικός και… Uleb Cup

Μετά από δύο σεζόν στην Ελλάδα ο Αντρέ Χάτσον ήταν πλέον μία πολύ αξιόπιστη λύση μέσα στη ρακέτα και ο Αργύρης Πεδουλάκης τον εμπιστεύτηκε στον Μακεδονικό της αγωνιστικής περιόδου 2004-2005, όπου είχε ένα πολύ δυνατό σύνολο, με παίκτες -μεταξύ άλλων- τους Παναγιώτη Καυκή, Μανώλη Παπαμακάριο, Κώστα Χαραλαμπίδη, Ντούσαν Κέτσμαν, Γκριγκόρι Χίζνιακ, Αλέκο Πέτρουλα, Πιτ Μάικλ kai Ντράγκαν Λουκόφσκι. Ο Μακεδονικός τερμάτισε στην 7η θέση της κανονικής διάρκειας της Α1 με ρεκόρ 14-12, στα playoffs όμως δεν τα κατάφερε κόντρα στο δεύτερο Μαρούσι και αποκλείστηκε με 2-1 στις νίκες. Η σημαντική διάκριση όμως ήρθε στην Ευρώπη για τον Μακεδονικό, ο οποίος κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Uleb Cup, έχοντας πρώτα αποκλείσει στους «8» το Μαρούσι και στον ημιτελικό τη Χέμοφαρμ με μία... απίστευτη ανατροπή, καθώς ηττήθηκε με 107-84 εκτός έδρας και στο «σπίτι» του επικράτησε 96-65 (σ.σ. ρόλο έπαιξε η διαφορά πόντων)! Στον Τελικό όμως το σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα από τη Λιέτουβος Ρίτας με 78-74. Ο Χάτσον μέτρησε 7 πόντους και 5 ριμπάουντ (4 επιθετικά) σε 21:00 συμμετοχής...

Ρωσία, Πανιώνιος και… τέλος

Τη σεζόν 2005-2006 ο Αμερικανός φόργουορντ βρέθηκε στη Ρωσία για λογαριασμό της Ουράλ Γκρέιτ, για να επιστρέψει την επόμενη αγωνιστική στην Ελλάδα, προκειμένου να φορέσει τη φανέλα του Πανιωνίου. Προπονητής του Χάτσον ήταν ο Λούκα Παβίσεβιτς και στο ρόστερ των «κυανέρυθρων» υπήρχαν -μεταξύ άλλων- οι Παναγιώτης Καυκής, Στράτος Περπέρογλου, Νίκος Χατζής και ο Κένεντι Γουίνστον. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης τερμάτισε στην 4η θέση της κανονικής διάρκειας της Α1 με ρεκόρ 16 νίκες και 10 ήττες. Στην πρώτη φάση των playoffs ο Πανιώνιος ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανιωνίου με 2-0, στον επόμενο γύρο όμως δεν τα κατάφερε κόντρα στον Παναθηναϊκό (3-0), για να βρεθεί τελικά στην 4η θέση, αφού στη σειρά των μικρών Τελικών ο Άρης ήταν εκείνος που έφτασε πρώτος στις 3 νίκες (3-2).

Ο Πανιώνιος ήταν η τελευταία ομάδα του Χάτσον στην Ελλάδα… Τη σεζόν 2007-2008 ο Αμερικανός φόργουορντ μετακόμισε στην Τουρκία για να φορέσει τη φανέλα της Εφές Πίλσεν και στη συνέχεια έπαιξε για δύο χρόνια στη Ρόμα (2008-2010). Με την τουρκική ομάδα του δόθηκε η ευκαιρία για πρώτη φορά στην καριέρα του να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα...

Πίσω στις Η.Π.Α.

Ο Χάτσον έκανε μία πολύ καλή καριέρα στην Ευρώπη, ωστόσο ο τίτλος το 2000 με το Michigan State University ήταν σίγουρα εκείνος που ο ίδιος θα θυμάται για πάντα… Μετά το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας επέστρεψε στις Η.Π.Α. όπου μέχρι και σήμερα ασχολείται με τους νεαρούς αθλητές, μιλώντας συχνά σε διάφορα camp, εκδηλώσεις ή σεμινάρια. Παράλληλα κάνει εκπομπές σε τοπικά ραδιόφωνα, με διάφορα θέμα που αφορούν ακόμα και την υγεία, κυρίως όμως δίνει συμβουλές για τη σωστή ζωή που πρέπει να κάνουν οι αθλητές.

Στο Gallery που ακολουθεί:

#1 Andre Hutson
#2 Ο τελικός Μακεδονικός - Λιέτουβος Ρίτας

 

Τελευταία Νέα