Ο Τράβις Μέις στη «Μηχανή του χρόνου»

Ο Τράβις Μέις στη «Μηχανή του χρόνου»

bet365

Δύο απανωτοί τραυματισμοί τον οδήγησαν από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ στον Πανιώνιο... Η «Μηχανή του χρόνου» θυμάται τον Τράβις Μέις!.

Αθλητές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν αφήσει το στίγμα τους, έχουν κάνει τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί τους και να τους αναπολήσει, ακόμα κι αν δεν δικαίωσαν ποτέ τη φήμη τους, επανεμφανίζονται στη «Μηχανή του Χρόνου». Το gazzetta.gr εντοπίζει τα βήματά τους, ακολουθεί την πορεία τους και βρίσκει τις... νέες ασχολίες τους!

Ο Τράβις Κορτέζ Μέις γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1968 στην Φλόριντα κι έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ στο Vanguard High School. Ο Μέις αγωνιζόταν στις θέσεις 1 και 2 και είχε ύψος 1,90. Όταν ενηλικιώθηκε αποφάσισε να συνδυάσει το αγαπημένο του άθλημα με τις σπουδές του. Έτσι, σπουδάσει κοινωνιολογία κι έπαιξε μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Στο Κολέγιο σημείωσε εξαιρετική πορεία κι αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην Νοτιοδυτική Περιφέρεια με 2.279 πόντους. Μάλιστα, αναδείχθηκε δύο χρονιές ως ο πολυτιμότερος παίκτης.

Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες κι όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του έλαβε μέρος στο ντραφτ του NBA του 1990. Οι Σακραμέντο Κινγκς τον επέλεξαν στον πρώτο γύρο στην 14η θέση!

Η χρονιά του ως ρούκι στο ΝΒΑ στέφθηκε με επιτυχία και συμπεριλήφθηκε στην NBA All-Rookie Second Team έχοντας 14,3 πόντους και 2,7 ριμπάουντ μέσο όρο σε 64 παιχνίδια.

Την επόμενη σεζόν οι Σακραμέντο Κινγκς τον έστειλαν στους Χοκς ως ανταλλαγή για να αποκτήσουν τον Σπαντ Γουέμπ. Οι επόμενες δύο χρονιές, λοιπόν, τον βρήκαν στους Ατλάντα Χοκς, ωστόσο η τύχη δεν ήταν σε καμία περίπτωση με το μέρος του και το όνειρό του έλαβε πρόωρα τέλος.

Ο Μέις τραυματίστηκε στο δεύτερο μόλις παιχνίδι του με τους Χοκς! Κόντρα στη Γιούτα, στην προσπάθειά του να μαρκάρει τον Τζεφ Μαλόουν... κόλλησε στο παρκέ. Ο Μέις έπαθε ρήξη και στους δύο τένοντες του δεξιού αστραγάλου κι έχασε όλη τη χρονιά. Την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε για 49 παιχνίδια, ωστόσο νέος τραυματισμός στην πλάτη τον έθεσε εκ νέου εκτός!

Το συμβόλαιό του το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε και οι ομάδες του ΝΒΑ ήταν διστακτικές για να τον αποκτήσουν. Οι Χοκς κι οι Ρόκετς είχαν δείξει ενδιαφέρον, ωστόσο δεν ήθελαν να ρισκάρουν.

Οι πόρτες του «μαγικού κόσμου του ΝΒΑ» έκλεισαν τότε για τον Μέις κι η μοίρα τον έφερε στην Ευρώπη για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Πανιωνίου στην Ιταλία.

Η ευκαιρία ήρθε, αλλά δεν ήταν όλα ρόδινα. Ο Μέις δεν υπέγραψε αμέσως με την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Αρχικά, ήρθε για να δοκιμαστεί, αφού υπήρχαν αμφιβολίες μετά τους δύο απανωτούς τραυματισμούς του. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τον δοκίμασε στην ομάδα για ένα μήνα, ενώ παράλληλα κοιτούσε κι άλλους παίκτες. Οι διαπραγματεύσεις με τα ονόματα που υπήρχαν στη λίστα του ναυάγησαν κι έτσι ο Μέις που έδωσε... τελεσίδικο στην ομάδα κέρδισε μία θέση στο ρόστερ.

Στις αρχές της σεζόν 1994-95, λοιπόν φόρεσε την φανέλα του Πανιωνίου, μετά από δύο άσχημες χρονιές για τον ίδιο.

Οι εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα έσβησαν κάθε αμφιβολία που είχαν σχηματίσει οι τραυματισμοί του Αμερικανού τόσο στην ομάδα, όσο και στους φιλάθλους. Ο Μέις ήταν γνωστός για τις ικανότητές του ως σουτέρ - και το απέδειξε κατά τη θητεία του στην ομάδα – ο ίδιος όμως είχε πει πως του άρεσε περισσότερο να παίζει άμυνα και θεωρούσε πως ήταν πολύ καλός σε αυτό τον τομέα. Είχε έφεση έξω 6,25μ. κι είχε κερδίσει τον διαγωνισμό τριπόντων εκείνη την χρονιά στο All Star Game, όπου συμμετείχε κι ο Έντι Τζόνσον.

Ο Μέις είχε καλό χαρακτήρα και δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, εκτός από μία φορά! Ο Αμερικανός έπρεπε να πάει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού για να υποδεχτεί τη μητέρα του, αυτή η υποχρέωση όμως δεν του επέτρεψε να φτάσει στην... ώρα του στην πρωινή προπόνηση της ομάδας κι έτσι άργησε λίγα λεπτά. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έγινε έξαλλος, δεν δέχτηκε τις συγγνώμες του Μέις και θεώρησε δικαιολογίες τα λόγια του! Έτσι, την επόμενη μέρα που ο Πανιώνιος θα αντιμετώπιζε τη Δάφνη, ο Σέρβος τεχνικός τον άφησε εκτός αποστολής...

Ο Πανιώνιος τη σεζόν 1994-95 τερμάτισε έκτος στο πρωτάθλημα, αποκλείστηκε από τα προημιτελικά στο Κόρατς (27,5 πόντους μέσο όρο ο Μέις), αλλά είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό της διοργάνωσης.

Στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στη Λαμία, η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν τα κατάφερε απέναντι στον ΠΑΟΚ των Πρέλεβιτς (27π.) και Σάβιτς (21π.), με τον Μέις να σταματά στους 16 πόντους.

Με την φανέλα του Πανιωνίου ο Μέις μέτρησε 23,8 πόντους, 2,4 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ μέσο όρο, ωστόσο δεν κατάφερε να επιστρέψει ποτέ στο ΝΒΑ.

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ έκανε μία περιήγηση στα ευρωπαϊκά παρκέ κι αγωνίστηκε σε Ισραήλ, Τουρκία, Ιταλία κλείνοντας την καριέρα του στη Σένα το 2002.

Ο Τράβις Μέις κρέμασε τα παπούτσια του, ωστόσο δεν άφησε ούτε λεπτό το μπάσκετ κι άρχισε τη νέα του καριέρα ως προπονητής. Στην προπονητική του καριέρα δουλεύει κυρίως σε γυναικείες ομάδες.

Αρχικά, έγινε βοηθός προπονητή και σκάουτερ στο WNBA στην ομάδα Σίλβερ Σταρς του Σαν Αντόνιο, ενώ δούλεψε και με μικρά παιδιά κυρίως σε Σάμερ λιγκ στο Τενεσί και στην Αλαμπάμα. Το 2004 συνεργάστηκε με την Τζόντι Κόνρατ στο Πανεπιστήμιο του Τέξας για τρία χρόνια κι ύστερα στη γυναικεία ομάδα του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα.

Πλέον, έχει επιστρέψει στο Τέξας, όπου δουλεύει στο Πανεπιστήμιο ως βοηθός προπονητής του γυναικείου τμήματος των Λόνγκχορνς.

*Ο χαμένος τελικός του Κυπέλλου.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα