Όταν ο Πανιώνιος «πάτησε» στο Καμπ Νόου (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Όταν ο Πανιώνιος «πάτησε» στο Καμπ Νόου (pics)

bet365

Σαν σήμερα πριν 15 χρόνια ο Πανιώνιος επισκέφθηκε το γήπεδο της Μπαρτσελόνα, στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης, χάνοντας με 2-0 και γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA, σε ένα φινάλε όμως γεμάτο εμπειρίες και ξεχωριστές στιγμές.

Κάθε κόντρα με τέτοιους αντιπάλους συνιστούν ιστορική στιγμή για συλλόγους όπως ο Πανιώνιος, που τη σεζόν 2003/04 κληρώθηκε με τους Καταλανούς στο Κύπελλο UEFA και φρόντισε να γιορτάσει τις δυο αναμετρήσεις.

Μετά το 0-3 της Νέας Σμύρνης οι «κυανέρυθροι» ταξίδεψαν για την εμπειρία στη Βαρκελώνη, αντικειμενικά δίχως ελπίδες πρόκρισης. Εντούτοις το παιχνίδι στο Καμπ Νόου απέναντι στον Τσάβι, τον Κλάιφερτ, τον Σαβιόλα και τα υπόλοιπα «αστέρια» της Μπαρτσελόνα δεν έχασε ούτε λίγη από τη «λάμψη» του.

Ο Αργεντινός φορ (33') και ο Λουίς Γκαρσία (44') διαμόρφωσαν το τελικό 2-0, σε ένα άκρως τιμητικό αντάμωμα με τους «μπλαουγκράνα» για τους Νεοσμυρνιώτες, που ακόμα θυμούνται την κόντρα με μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα: Ρουστού, Ράιζιγκερ, Μαρκές, Τσάβι, Σαβιόλα (65’ Κλάιφερτ), Κουαρέσμα (60’ Όφερμαρς), Λουίς Ενρίκε, Λουίς Γκαρσία, Μότα (78’ Ζεράρδ), Λόπες

Πανιώνιος: Ντρόμπνι, Μαρίνιο, Τζιωρτζόπουλος, Γιαννόπουλος, Μαγέφσκι, Πίνο, Παρόντι, Σμίλιανιτς, Κόντης, Μάντζιος (36’ Κλίμεκ - 55’ Μήτρου), Ραγκουέλ (70’ Τζιόλης).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα