Σαν σήμερα: Η «παρθενική» νίκη της Εθνικής σε Μουντιάλ (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Σαν σήμερα: Η «παρθενική» νίκη της Εθνικής σε Μουντιάλ (pics & vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από την επικράτηση της Εθνικής Ελλάδας επί της Νιγηρίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, όταν στη δεύτερη συμμετοχή της στη διοργάνωση, η «γαλανόλευκη» πήρε την πρώτη της νίκη.

Από το ταξίδι στις ΗΠΑ το 1994 είχαν μεσολαβήσει αρκετά χρόνια και κοσμοϊστορικές εξελίξεις για τη «γαλανόλευκη», που είχε ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης και φάνηκε να εδραιώνεται στην ελίτ του διεθνούς ποδοσφαίρου, κάνοντας τακτικές πια εμφανίσεις στις μεγάλες διοργανώσεις.

Μετά το EURO 2008, ήρθε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής το 2010 και στον όμιλο με τη Νότια Κορέα, τη Νιγηρία και την Αργεντινή η Ελλάδα έψαχνε ξανά τη διάκριση. Η ήττα από τους Ασιάτες στένευε τα περιθώρια, με τους Αφρικανούς να ακολουθούν στη δεύτερη αγωνιστική.

Απέναντι στη Νιγηρία κατάφερε λοιπόν κι έγραψε ιστορία! Ακόμα κι αν ο Ούτσε στο 16’ σκόραρε κι έφερε… φαντάσματα 1994, όταν η Ελλάδα στο Μουντιάλ των ΗΠΑ τελείωσε το τουρνουά με τρεις ήττες και δίχως να σκοράρει, η αποβολή του Καϊτά με απευθείας κόκκινη στο 33’ άλλαξε τα πάντα!

Ο Ρεχάγκελ άλλαξε τον Παπασταθόπουλο με τον Σαμαρά, η Εθνική επιτέθηκε με σύστημα και δικαιώθηκε! Αρχικά ο Σαλπιγγίδης στο 44’ έβαλε το πρώτο γκολ της Εθνικής στη διοργάνωση (γενικά), ενώ ο Τοροσίδης στο 71’ της έδωσε το προβάδισμα, που κράτησε ως το τέλος!

Η πρώτη νίκη σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν γεγονός κι αποτελούσε έναν εξαιρετικό λόγο για τους Έλληνες διεθνείς να πανηγυρίσουν έξαλλα!

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Κυργιάκος, Βύντρα, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος (37’ Σαμαράς), Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (79’ Νίνης)

Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενιεάμα, Οντιά, Γιόμπο, Σίτου, Ταϊβό (55’ Ετσιεβίτζε - Αφολάμπι), Καϊτά, Ετουχού, Αρούνα, Ούτσε, Οντεμβίγκιε (Ομπασί), Γιακούμπου

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές:

 

Τελευταία Νέα