Όταν ο Τζαμπάρ κάθισε στον... θρόνο του! (pic & vid)

Όταν ο Τζαμπάρ κάθισε στον... θρόνο του! (pic & vid)

Αντωνία Σπανού
Όταν ο Τζαμπάρ κάθισε στον... θρόνο του! (pic & vid)

bet365

Ήταν 23/4/1989 όταν ο Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ κάθισε στον... θρόνο του και έδινε το τελευταίο από τα 1560 παιχνίδια regular season της καριέρας του.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Ένα ιστορικό αντίο έζησαν οι φίλαθλοι στων Λέικερς πριν από 29 χρόνια στο Great Western Forum.

Οι Λέικερς έπαιζαν κόντρα στους Σιάτλ Σουπερσόνικς και ο Καρίμ Αμντούλ – Τζαμπάρ έδινε το τελευταίο από τα 1560 παιχνίδια της καριέρας του σε regular season. Μετά από 22 χρόνια σπουδαίας καριέρας ο «Tower of Power» έκατσε στον θρόνο του, γνώρισε την αποθέωση και ένοιωσε την αγάπη από ανθρώπους που ήξεραν ότι μερικές εβδομάδες αργότερα θα κλείσει ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια ιστορίας των Λέικερς.

Μετά από 20 χρόνια καριέρας, 6 πρωταθλήματα, 6 βραβεία MVP σε regular season, 2 βραβεία MVP σε Τελικούς ΝΒΑ, 19 συμμετοχές σε All Star Games και αμέτρητα προσωπικά και ομαδικά κατορθώματα, ενώ και μετέπειτα Hall of Famer ο Καρίμ είχε αποφασίσει να τελειώσει την καριέρα και το τελευταίο του παιχνίδι ήταν απέναντι στους Σόνικς, όπου οι Λέικερς νίκησαν με 121 – 117.

Tο τελευταίο παιχνίδι της regular season είχε πάρει από νωρίς μορφή φιέστας και ο κόσμος είχε γεμίσει το Great Western Forum. Ο 42χρονος σέντερ έμεινε στο παρκέ περίπου 26 λεπτά και μέτρησε 10 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ τελικά οι Λέικερς κέρδισαν με 121 – 117 παίρνοντας την 1η θέση στην Δύση.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο 8χρονος γιος του Τζαμπάρ τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο, ενώ ο παίκτης πήρε την θέση του σε έναν θρόνο που είχε έρθει για αυτόν τον σκοπό και η συγκίνηση ήταν διάχυτη.

Το σκηνικό έκλεισε με τους συμπαίκτες του αν του χαρίζουν ως δώρο μια συλλεκτική Rolls Royce Silver Spirir με τον Μάτζικ Τζόνσον να σχολιάζει: ««Σίγουρα αυτό το δώρο είναι πολύ μικρό. Θα έπρεπε να σου προσφέρουμε κάτι πολύ πιο σπουδαίο από ένα αυτοκίνητο. Η παρουσία σου σημαίνει τόσο πολλά για όλους μας. Είχα την τύχη να παίξω μαζί στου για 10 χρόνια. Ο Θεός με ευλόγησε και μου έδωσε την ευκαιρία να σε γνωρίσω, όχι μόνο σαν παίκτη, αλλά και σαν φίλο».

Μερικές εβδομάδες αργότερα, συγκεκριμένα στις 13 Ιουνίου 1989 ο «Tower of Power» αποχαιρέτησε οριστικά την ενεργό δράση, μετά την ήττα των Λέικερς με 105-97 από τους Πίστονς στο 4ο παιχνίδι των τελικών του ΝΒΑ, που χάρισε το πρωτάθλημα με «sweep» στην ομάδα του Ντιτρόιτ, στερώντας από τον Τζαμπάρ (7 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 τάπες σε 26 λεπτά) το 7ο δαχτυλίδι της καριέρας του.

 

NBA Τελευταία Νέα