Η μέρα που πήρε μακριά τον Βιλανόβα...

Η μέρα που πήρε μακριά τον Βιλανόβα...

Gazzetta team
Η μέρα που πήρε μακριά τον Βιλανόβα...

bet365

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από εκείνη την ημέρα του 2014, όταν ο Τίτο Βιλανόβα άφησε την τελευταία του πνοή νικημένος από τον καρκίνο, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην ιστορία της Μπαρτσελόνα...

Ατλέτικο Μαδρίτης - Βιγιαρεάλ με επιστροφή, αν ο Γκριεζμάν σκοράρει το πρώτο γκολ (21+).

Ο άνθρωπος που συνεργάστηκε άρτια και άψογα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο των «μπλαουγκράνα», που γεύτηκε τεράστιες επιτυχίες, που ήταν εκ των αγαπημένων μελών του συλλόγου για τον κόσμο, άφησε την τελευταία του πνοή σαν σήμερα, 25 Απρίλη, πριν από τρία χρόνια.

Ο καρκίνος στον φάρυγγα, του στέρησε τη λαμπρή προπονητική καριέρα και τα πολλά ευτυχισμένα χρόνια με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδάκια. Έχοντας υποβληθεί σε επέμβαση, το 2011, για την αφαίρεση ενός όγκου, ο Τίτο έδειξε ότι μπορούσε να βγει νικητής.

Το 2012, όμως, τα νέα ήρθαν να προκαλέσουν θλίψη για την ανάγκη που είχε ο Βιλανόβα να δώσει νέα μάχη, με την επάρατη νόσο να έχει επιστρέψει και ουσιαστικά να του... τελειώνει σιγά – σιγά το χρόνο.

Το καλοκαίρι εκείνου του έτους, είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μπαρτσελόνα ως πρώτος προπονητής, διαδεχόμενος τον Πεπ Γκουαρντιόλα, στο πλευρό του οποίου είχε θητεύσει από το 2012 και είχε μάθει απίστευτα πολλά πράγματα...AdTech Ad

Το 2013 και έχοντας κατακτήσει τον τίτλο με τους Καταλανούς με 100 πόντους στο πρωτάθλημα, έχει αντιληφθεί πως οι δυνάμεις του λιγοστεύουν και δεν θα μπορούσε ν' αντέξει στο υψηλότατο επίπεδο που απαραίτητα έπρεπε να βρίσκεται η ομάδα. Είχε, μεν, πραγματοποιήσει τη δεύτερη επιστροφή του, όμως όταν κατάλαβε ότι προείχε η υγεία του, αποχώρησε και προσπάθησε να δώσει τη μάχη...

Στις 25 Απρίλη του 2014, άφησε την τελευταία του πνοή, ένας άνθρωπος του οποίου τη μνήμη η Μπαρτσελόνα τιμά συνεχώς και το όνομα του οποίου έχει δώσει στο κεντρικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου...

To χρονολόγιο της σκληρής μάχης

22 Νοεμβρίου 2011: Η Μπαρτσελόνα ανακοινώνει πως ο βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα, Τίτο Βιλανόβα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην παρωτίδα στο νοσοκομείο «Vall d'Hebron». Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν ταξίδεψε στο Μιλάνο για το ματς με τη Μίλαν.

28 Νοέμβρη 2011:Ο Τίτο Βιλανόβα παίρνει εξιτήριο και επιστρέφει σπίτι του να ξεκουραστεί και να αναρρώσει.

7 Δεκεμβρίου 2001: Ο Βιλανόβα επιστρέφει στις προπονήσεις της ομάδας πριν το ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νου «Συζητήσαμε τους φόβους μας και πρέπει να εκτιμήσουμε πως τον έχουμε πίσω μας ξανά» τόνιζε ο Τσάβι. AdTech Ad

27 Απριλίου 2012: Ο Σάντρο Ροσέλ, πρόεδρος της Μπαρτσελόνα ανακοινώνει πως ο Τίτο Βιλανόβα θα είναι ο νέος προπονητής του συλλόγου μετά την αποχώρηση του Γκουαρδιόλα

12 Μαΐου, 2012: Ο γιατρός, Ρικαρντ Προύνα και η ιατρική ομάδα της Μπαρτσελόνα τονίζει : «Ο Βιλανόβα θα θεραπευθεί και θα απαλλαγεί από τη νόσο»

19 Δεκεμβρίου 2012: Σοκ, Ο τίτο Βιλανόβα ξανά στο νοσοκομείο και η ομάδα αναβάλλει το Χριστουγεννιάτικο γεύμα. Θα ακολουθήσει νέο κύκλος χημιοθεραπείας και ακτινοεθραπείας διάκριας έξι εβδομάδων.

9 Ιανουαρίου 2013: Ο Βιλανόβα αποφασίζει να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη και στο Μemorial, που θεωρείται το Νο1 κέντρο ογκολογίας στον κόσμο.

19 Γενάρη 2013: Ο Βιλανόβα κάθεται τελευταία φορά στον πάγκο Barca πριν ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για θεραπεία. Ηττα από τη Σοσιεδάδ, η πρώτη ήττα της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα

27 Φεβρουαρίου 2013: Ο πρόεδρος της Μπάρτσα, Σάντρο Ροσέλ ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για να τον επισκεφθεί.

5 Μαρτίου 2013: Ο Βιλανόβα επαναμφενίζεται εκτός νοσοκομείου, αφού βρίσκεται στο Madison Square Garden για το ματς τένις ανάμεσα σε Ναδάλ και Ντελ Πότρο.

26 Μαρτίου 2013: Ο Βιλανόβα επιστρέφει στη Βαρκελώνη συνοδευόμενος από τους βοηθούς του. Δυο μήνες έμεινε για θεραπεία στη Νέα Υόρκη.

2 Απριλίου 2013: Ο Βιλανόβα επιστρέφει στους πάγκους και κάθεται στο ματς των προημιτελικών με την Παρί στη Γαλλία.

26 Απριλίου 2013: «Είμαι ανυπόμονος και έχω τόση δύναμη να συνεχίσω» τονίζει στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου.

19 Ιουλίου 2013: Ο Σάντρο Ροσέλ ανακοινώνει πως ο Τίτο Βιλανόβα πρέπει να αφήσει τον πάγκο της ομάδας, αφού υπάρχει υποτροπή. Λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώνεται η πρόσληψη του Τάτα Μαρτίνο.

8 Σεπτεμβρίου 2013: Ο Τίτο Βιλανόβα παρακολουθεί τον αγώνα της Μπαρτσελόνα Β, εκεί παίζει ο γιός του, Αντρια, ο οποίος μάλιστα πετυχαίνει και το νικητήριο γκολ.

26 Οκτώβρη 2013: Στο ντέρμπι με τη Ρεάλ ο κόσμος με ένα μαγικό κορεό δείχνει την αγάπη του στον Τίτο. «Forza Tito» αναφέρει το κορεό!

8 Ιανουαρίου 2014: Ο Τίτο Βιλανόβα παρακολουθεί το ματς με τη Χετάφε στο Καμπ Νου. Λίγες ημέρες νωρίτερα (16/12) ο Ροσέλ έχει παραλάβει για τον Βιλανόβα το βραβείο «ευγενούς άμιλλας».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα