Τη μέρα που ο ΠΑΟΚ «είδε» τον τίτλο (pics&vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Τη μέρα που ο ΠΑΟΚ «είδε» τον τίτλο (pics&vid)

bet365

Το gazzetta.gr θυμίζει το σπουδαίο «διπλό» του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, σαν σήμερα στις 20 Ιανουαρίου του 1985, με την καρφωτή κεφαλιά του Ράντε Πάπριτσα (0-1) στο 80ο λεπτό.

Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, με κομμένα 74.043 εισιτήρια, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κοντραρίστηκαν στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος. Πρώτος εναντίον δεύτερου, με το «Δικέφαλο» μπροστά σε περίπου 5.000 οπαδούς του να παίρνει ένα μεγάλο «διπλό» βάζοντας τα θεμέλια για την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος.

Για τους ασπρόμαυρους ήταν μια ιστορική νίκη με 1-0, χάρη στην κεφαλιά-ψαράκι του Ράντε Πάπριτσα στο 80ο λεπτό, γι’ αυτό μνημονεύεται 32 χρόνια μετά.

Ο νέος χρόνος, το 1985, ξεκίνησε με παιχνίδι εκτός έδρας στην Κρήτη. Ήταν η ημέρα των Θεοφανίων και η 13η αγωνιστική και όλα πήγαν στραβά κι ανάποδα για τον ΠΑΟΚ. Πρώτη ήττα με 3-1 από τον ΟΦΗ. Την άλλη, βέβαια, Κυριακή με το 1-0 επί του Πανιωνίου, όλοι ηρέμησαν και ο πρώτος γύρος τέλειωνε με το εκτός έδρας παιχνίδι με τον εκ των διεκδικητών του τίτλου, τον Παναθηναϊκό.

Τέσσερις μέρες νωρίτερα, ο «Δικέφαλος» είχε πάρει μια «γκραν γκινιόλ» πρόκριση στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας, παρά την ήττα του με 3-1 από τον Άρη, μέσα στο γήπεδο Χαριλάου.

Πρωτοπόρος από την πρώτη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ, ανακηρύχθηκε και πρωταθλητής-χειμώνα με το «διπλό» στο ΟΑΚΑ κι αν ακόμη έμενε ένας ολόκληρος γύρος, όλοι πίστεψαν ότι ο τίτλος δεν επρόκειτο να χαθεί.

Φινάλε α’ γύρου: ΠΑΟΚ 26 β., Παναθηναϊκός 21 β., ΑΕΚ 20 β.

Τα φώτα «έπεσαν», λογικά, πάνω στον χρυσό σκόρερ, ωστόσο ο πραγματικός ήρωας του ΠΑΟΚ ήταν ο Λάκης Στεργιούδας. Ο Χαλκιδικιώτης τερματοφύλακας, μετά από 11 χρόνια σπουδαίας καριέρας στην ΑΕΚ, είχε αποκτηθεί από την ομάδα της Θεσσαλονίκης στη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου, αλλά είχε να παίξει σε επίσημο παιχνίδι έναν ολόκληρο χρόνο!

Πριν από το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, είχε αγωνιστεί στις 5 Φεβρουαρίου του 1984, σ’ ένα ΑΕΚ – Απόλλων Καλαμαριάς 3-3 και έκτοτε παρέδωσε τα γάντια στον Χρήστο Αρβανίτη.

«Ηταν το μεγαλύτερο ματς της καριέρας μου», δήλωνε στα «ΝΕΑ» μετά το τέλος εκείνου το ντέρμπι ο Έλληνας πορτιέρο, που με τις αποκρούσεις του κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ.

Το ίδιο βράδυ 3.000 ΠΑΟΚτσήδες «έντυναν» στα ασπρόμαυρα το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για να υποδεχθούν τους ήρωες του ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός (Γιάτσεκ Γκμοχ): Μήνου, Ταράσης (62' Γεροθόδωρος), Καρούλιας, Κυράστας, Ζάετς, Βονόρτας, Θ. Δημόπουλος, Αντωνίου, Χαραλαμπίδης (73' Κάβουρας), Λιβαθηνός, Μαυρίδης.

ΠΑΟΚ (Βάλτερ Σκότσικ): Στεργιούδας, Σίγγας, Ιωσηφίδης (83' Σπανοσωτηρόπουλος), Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης (87' Μαλιούφας), Αλαβάντας, Χ. Δημόπουλος, Βασιλάκος, Πάπριτσα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα