Όταν ο Ναβάρο συστήθηκε στο κοινό! (pic & vid)

Όταν ο Ναβάρο συστήθηκε στο κοινό! (pic & vid)

Αντωνία Σπανού
Όταν ο Ναβάρο συστήθηκε στο κοινό! (pic & vid)

bet365

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο στις 23/11/1997 πάτησε για πρώτη φορά παρκέ με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο «μαγική» θα είναι η συνέχεια.

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 1980 και τα όνειρα του ντύθηκαν με χρώματα «μπλαουγκράνα».

Το όνειρο κάθε παιδιού που κάνει αθλητισμό είναι να συνδέσει το όνομα του με την ομάδα που μαλώνει και ανδρώνεται μέσα σε αυτήν.

Ε, ο Ναβάρο είναι ευλογημένος.

Ο Ναβάρο είχε την ευλογία με την φανέλα της ομάδας που πάτησε πρώτη φορά επαγγελματικά τα παρκέ με αυτήν να γράψει ιστορία.

Ήταν 23 Νοεμβρίου του 1997, όταν ο 17χρονος πιτσιρικάς γκαρντ μπήκε με την φανέλα της Μπαρτσελόνα σε παιχνίδι κόντρα στην Γρανάδα και η ιστορία άρχισε να γράφει στα κιτάπια της.

Ο Χουάν Μόντες, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, κάλεσε τον 17χρονο παίκτη να περάσει στο παιχνίδι και να... πάρει την μπαγκέτα, που δεν θα αφήσει ποτέ.

Παρά το άγχος και την πίεση ο νεαρός τότε παίκτης θα σκοράρει 10 πόντους σε 11 λεπτά με 2/3 δίποντα, 6/9 βολές, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ στη νίκη της ομάδας του με 99-75 και οι συστάσεις με το κοινό θα αποτελέσουν τυπική διαδικασία.

Κάπου εκεί όλα πήραν τον δρόμο που έπρεπε.

Ο «La Bomba» έγραψε την ιστορία του πάνω σε Καταλανικό χαρτί με τις χρυσές λεπτομέρειες να λάμπουν τόσο εκθαμβωτικά που να τυφλώνουν όσους τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν.

Μέχρι σήμερα ο Ναβάρο έχει παίξει σε 642 παιχνίδια και έχει πετύχει μόνο... 8.031 πόντους, κρατώντας παράλληλα και το ρεκόρ πόντων στην Euroleague.

Πριν 19 χρόνια το μπάσκετ «έβαλε» ένα διαμάντι στην περιουσία του και από τότε συνεχίζουμε να το θαυμάζουμε μέσα στην «μπλαουγκράνα» θυρίδα του.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα