Κασελάκης: «Πιο σκληρό πρωτάθλημα η VTB»

Κασελάκης: «Πιο σκληρό πρωτάθλημα η VTB»

bet365

Ο Λεωνίδας Κασελάκης μίλησε για τη νικηφόρα πρεμιέρα και την... σκληράδα της VTB σε σχέση με την ελληνική Α1.

Ο φόργουορντ της Αστάνα φιλοξενήθηκε στον «Sport fm» και μίλησε για τη νίκη επί της Άβτοντορ, την τακτική που «βασιλεύει» στην Basket League και το δυνατό πρωτάθλημα της VTB.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεωνίδα Κασελάκη:

Για το ματς με την Aβτοντορ και την απόλυση του προπονητή της: «Η πρεμιέρα ήταν ιδανική. Κάναμε μια νίκη κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα και σίγουρα όλα είναι πολύ όμορφα. Η πόλη, οι άνθρωποι, το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό. Το πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι έφυγε ο προπονητής τους. Εμείς θέλαμε να νικήσουμε. Δεν ξέρω αν ήταν αφορμή το παιχνίδι γι’ αυτή την απόφαση. Ήταν μεγάλη νίκη και δουλέψαμε σκληρά γι’ αυτό και βγήκε στον αγωνιστικό χώρο».

Για τις διαφορές του ελληνικού πρωταθλήματος με τη VTB League: «Νομίζω ότι η Ελλάδα είναι το καλύτερο τακτικά πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Απλά, εδώ δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό, είναι πιο σκληρή η VTB. Οι ομάδες έχουν πάθος. Ο δωδέκατος παίκτης μπορεί να μπει να προσφέρει και να παίξει ξύλο. Οι ομάδες χαραμίζουν τον 11ο και 12ο παίκτη για να πιάσουν τον καλό αντίπαλο και να τον φορτώσουν ξύλο. Ένα φάουλ μπορεί να είναι σκληρό, αλλά για τον παίκτη που το εισπράττει είναι παραπάνω πόνος και σκέψη. Η Ισπανία είναι το πιο γρήγορο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, αλλά η VTB το πιο σκληρό».

Για τις ομάδες που συμμετέχουν στη VTB League: «Υπάρχει ποιότητα μεγάλη. Ειδικά οι μεγάλες ομάδες είναι top level. Η ΤΣΣΚΑ είναι φαβορί για την Ευρωλίγκα. Η Ούνιξ είναι μία ομάδα με μεγάλο μπάτζετ και ίδιο κορμό. Ξεκινούν, δηλαδή, με ένα παραπάνω βήμα από τις υπόλοιπες ομάδες. Αλλά, έχει άλλους στόχους από εμάς. Είναι ποιοτική ομάδα και έχει στόχους να πρωταγωνιστήσει».

Για το μπάτζετ της Αστάνα: «Για τη VTB το μπάτζετ είναι μικρό. Στόχος είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα του Καζακστάν γιατί πέρυσι το έχασε η ομάδα σε μία καταστροφική χρονιά που είχε. Μαζί με αυτό, να φανούμε ανταγωνιστικοί και να κοιτάξουμε σε ποια θέση είμαστε και να δούμε αν θα παίξουμε πλέι οφ στη VTB. Είναι απρόβλεπτη και δύσκολη λίγκα, οπότε δεν ξέρω τι δυνατότητες έχουμε ως ομάδα».

Για το Καζακστάν: «Ο καιρός δεν έχει σχέση με την Ελλάδα. Είναι η λεγόμενη καζάκικη τούνδρα. Εδώ ο χειμώνας μπορεί να φτάσει -40. Γι’ αυτό έχουν ειδικό μηχανισμό για να μην παγώνουν οι δρόμοι. Έχει καινούρια κτίρια και αναπτυσσόμενες περιοχές. Είναι πλούσια χώρα λόγω του πετρελαίου. Είναι μία αναπτυσσόμενη χώρα με μέρη για να πας, αλλά εμείς δεν έχουμε βρει χρόνο ακόμα. Είμαστε όλη μέρα στο γήπεδο. Όμως, η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα στον κόσμο».

 

VTB LEAGUE Τελευταία Νέα