Μπαρτζώκας: «Τσάμπα ήττα!»

Γιάννης Ράμμας
Μπαρτζώκας: «Τσάμπα ήττα!»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός δε νίκησε τη Λοκομοτίβ Κουμπάν (85-79) στο ΟΑΚΑ, αλλά πως η αυτή έχασε από εκείνον.

O 50χρονος προπονητής της ρωσικής ομάδος μίλησε στη συνέντευξη Τύπου της 11ης αγωνιστικής του ΤΟΡ 16 για...

...το τελικό 84-79: «Ηταν ένα καλό παιχνίδι για τον κόσμο. Χαρίσαμε τσάμπα το ματς! Το ελέγξαμε για 38' και μετά κάναμε τα πάντα για να χάσουμε το παιχνίδι. Χάσαμε 4-5 αμυντικά ριμπάουντ και κάναμε 3-4 λάθη στο τέλος. Δώσαμε στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να μπει στο ματς, να βρει αυτοπεποίθηση και να πάρει τη νίκη. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, που είναι πολύ βελτιωμένος τώρα. Ο στόχος είναι να φτάσουμε στα playoffs και με ακόμη μία νίκη μπορούμε να το κάνουμε. Τουλάχιστον προστατεύσαμε τη διαφορά του πρώτο αγώνα. Ισως με 3/3 να έχουμε πλεονέκτημα έδρας στα playoffs».

...τα playoffs: «Θα παλέψουμε, αν περάσουμε, κάθε ματς. Είμαστε ομάδα που παίζουμε καλά εντός κι εκτός. Έχουμε την ομάδα να παλέψουμε με όποιον αντίπαλο υπάρχει μπροστά μας. Δεν υπάρχει κάποιους που 'ναι αχτύπητος. Θα παλέψουμε. Πέρυσι μην ξεχνάτε ότι η Λοκομοτίβ ήταν ομάδα EuroCup κι ότι παίζει τώρα ΤΟΡ 16 με 7 νίκες, κάτι που είναι σημαντικό, αλλά δεν αλλάζουμε προσέγγιση. Δεν έχουμε βάρος κι ιστορία, ούτε την έδρα που έχει ο Παναθηναϊκός, αλλά, όποιος μας βλέπει, βλέπει καλό μπάσκετ».

...τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης: «Το παιχνίδι πήγε όπως το σχεδιάσαμε. Είχαμε την άνεση μετά από 3 πάσες να 'χουμε καλές προϋποθέσεις για εκτέλεση. Κι ο Παναθηναϊκός είναι τώρα καλή αμυντική ομάδα με περισσότερους περιφερειακούς. Όταν το κάναμε, είχαμε καλά σουτ. Ελέγχαμε το παιχνίδι έως το 38', μετά κάναμε κάποια λάθη. Μετά πάντα πάει στις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός έδειξε τεράστια θέληση και πίεσαν την μπάλα. Το ότι γύρισε το παιχνίδι οφείλεται στην καλή άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά και στα δικά μας λάθη. Για εμάς είναι ένα μάθημα. Έχουμε να μάθουμε πράγματα απ' αυτό το παιχνίδι».

...την ομάδα του: «Το πόσο αναγνωρίζεται από εσάς και τους προπονητές μάς ικανοποιεί. Το Βερολίνο (Final 4) είναι κάτι πολύ μακρινό. Πολλές ομάδες υποφέρουν με τεράστια ιστορία και μπάτζετ. Μόνο που είμαστε εδώ κόντρα στη λογική μάς ικανοποιεί. Ταυτόχρονα είδα ότι μεταφέρθηκε ότι έχουμε $45.000.000 κάτι που είναι ψέμα. Το μπάτζετ μας είναι $5.500.000. Το ότι ανταγωνιζόμαστε ομάδες με τεράστιο μέγεθος και νικάμε μας χαροποιεί. Δεν έχουμε ακόμα προκριθεί».

...τον Μάλκομ Ντιλέινι: «Ο MVP βγαίνει στο τέλος. Ο Ντιλέινι είναι σημαντικός, είτε παίζει, είτε δεν παίζει καλά. Παίζει χωρίς κακώς εννοούμενο εγωισμό. Είναι ο δικός μας MVP, αλλά της διοργάνωσης βγαίνει στο τέλος».

...τον... νέο Παναθηναϊκό: «Μόνο ο Παναθηναϊκός απ' όλες τις ομάδες ενισχύθηκε. Έχει προσθέσει 3 παίκτες. Το βάθος της ομάδος είναι πια τεράστιο. Και μόνο που τόσα ταλέντα είναι εκτός 12άδας δείχνει το μέγεθος. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Είναι η τεχνογνωσία, είναι η έδρα».