Γκρίζλις, Μάβερικς(;) ή...

Γιάννης Ράμμας
Γκρίζλις, Μάβερικς(;) ή...

bet365

Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση του Νικ Καλάθη, αλλά οι Γκρίζλις είναι πάντα εκεί, ενώ Μάβερικς φέρονται να τον έχουν ακόμα στη λίστα τους. Τι παίζει γενικώς.

Μετά την qualifying offer των Γκρίζλις μικτής αξίας $1.147.276 για τη νέα χρονιά ο τελευταίος λόγος ανήκει στο Νικ Καλάθη, ο οποίος έχει συγκεκριμένες επιλογές:

α) Να υπογράψει την qualifying offer και να συνεχίζει στους Γκρίζλις γι' ακόμη μία χρονιά,
β) Να υπογράψει οποιαδήποτε άλλη πρόταση προκύψει και να συνεχίσει αλλού,
γ) Να υπογράψει οποιαδήποτε άλλη πρόταση προκύψει, οι Γκρίζλις να την καλύψουν και να τον κρατήσουν γι' ακόμη μία χρονιά,
δ) Να μην υπογράψει στο ΝΒΑ και να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Με δεδομένο πως έχει εξαγγείλει πως η παραμονή στο ΝΒΑ αποτελεί προτεραιότητά του, η πιθανότητα υπογραφής ακόμη και της qualifying offer κάθε άλλο παρά ελάχιστη είναι.

Απλώς την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί πως το οικονομικό κομμάτι ($6.000.000+ για 3 χρόνια η περσινή πρότασή του) θα τον αποθαρρύνει τόσο, ώστε να ξανακάνει το υπερατλαντικό ταξίδι. Κι όσο οι ημέρες περνούν κι η κάθε ομάδα συμπληρώνει το ρόστερ της (συμφωνίες γι' αρχή κι υπογραφές μετά τις 9/7), οι ελεύθερες θέσεις (μέχρι 15 εγγυημένα συμβόλαια) και τα χρήματα στο salary cap της κάθε μίας περιορίζονται και κρατούν ζωντανή την ελπίδα.

Βάσει αμερικανικών δημοσιευμάτων οι Μάβερικς αποτελούν τη μοναδική απειλή μέχρι στιγμής, αλλά ο ανταγωνισμός για τον ίδιο μόνο μικρός δεν είναι, όντας σε μία λίστα με παίκτες όπως οι Λιν & Γουίλιαμς.

Το... δεδικασμένο απαγορεύει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το μέλλον του κι ο χρόνος θα δείξει πού θα τον βρει η νέα χρονιά.

 

NBA Τελευταία Νέα