Τι έκανες φέτος Γιάννη; (vids)

Τι έκανες φέτος Γιάννη; (vids)

Τι έκανες φέτος Γιάννη; (vids)

bet365

Η χρονιά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ολοκληρώθηκε και στο gazzetta.gr συγκρίνει τους αριθμούς του μ’ εκείνους της περσινής-rookie σεζόν του στο ΝΒΑ.

Όταν είσαι rookie είσαι… ψαρωμένος. Πόσω μάλλον όταν αγωνίζεται για πρώτη φορά στο ΝΒΑ και το υψηλότερο επίπεδο που έχεις παίξει είναι η Α2! Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο διεθνής πόιντ φόργουορντ μετακόμισε πέρυσι στην άλλη μεριά του Ατλαντικού κι ομολογουμένως έκανε μία θετική rookie σεζόν. Το ταβάνι του, όμως, είναι αρκετά υψηλότερο και φέτος έδειξε μέρος των πραγματικών του ικανοτήτων.

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΑΚΣ
Με μία γεμάτη -από συμμετοχές- χρονιά στο ΝΒΑ, ο Φώτης Κατσικάρης δεν μπορούσε να τον αποκλείσει από την Εθνική. Τον πήρε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 κι έζησε την εμπειρία μίας μεγάλης διοργάνωσης.

Όλα αυτά πριν τη δεύτερη του σεζόν στον… μαγικό κόσμο, η οποία θα είχε μία σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Οι Μιλγουόκι Μπακς ήταν η χειρότερη ομάδα στη rookie χρονιά του Γιάννη, ωστόσο φέτος είχαν υψηλότερους στόχους και παράλληλα ο Αντετοκούνμπο είχε την ευκαιρία να πανηγυρίσει σημαντικές νίκες, κάτι που δεν μπορούσε πέρυσι.

Η αγωνιστική άνοδος της ομάδας του βοήθησε αρκετά και τον ίδιο, ο οποίος ανέβασε τους αριθμούς και μάλιστα έφτασε στο σημείο να διεκδικεί τη συμμετοχή του στο All Star Game!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΡΦΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ POSTSEASON
Εν τέλει, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν κατάφερε να βρεθεί στον αγώνα των κορυφαίων. Έζησε όμως την εμπειρία του All Star Weekend, καθώς πήρε μέρος στον διαγωνισμό καρφωμάτων. Δίχως μεγάλη επιτυχία είναι η αλήθεια, ωστόσο μας έκανε όλους υπερήφανους μόνο και μόνο με την προσπάθεια!

Η σεζόν προχωρούσε κι ο διεθνής πόιντ φόργουορντ ήταν βασικός σε ομάδα που διεκδικούσε τη συμμετοχή της στην postseason. Ο Γιάννης πήρε πολλές φορές τους Μπακς στις πλάτες του και τελικά τα “Ελάφια” εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα playoffs. Αντίπαλος τους οι Σικάγο Μπουλς, με τον Γιάννη να έχει καλές και κακές στιγμές.

Όπου καλές, βάλτε τους 25 πόντους + 12 ριμπάουντ που μέτρησε στο Game 2 κόντρα στους “Ταύρους” κι όπου… κακές, βάλτε την αποβολή του στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς. Το τελευταίο περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί με αρνητικό τρόπο η χρονιά για τον Γιάννη. Οι αριθμοί όμως δείχνουν την αγωνιστική του άνοδο (σ.σ. δείτε τα infographics) και το μεγάλο ερώτημα είναι… πού θα φτάσει ο Αντετοκούνμπο;!

 

NBA Τελευταία Νέα