Καλτσίδου: «Αν είμαστε πλήρεις θα είμαστε σκληρή ομάδα»

Καλτσίδου: «Αν είμαστε πλήρεις θα είμαστε σκληρή ομάδα»

Gazzetta team
Καλτσίδου: «Αν είμαστε πλήρεις θα είμαστε σκληρή ομάδα»

bet365

Η Στέλλα Kαλτσίδου μίλησε για την εμπειρία της στο εξωτερικό καθώς επίσης και για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Γυναικών στο καλοκαίρι.

Από την Τουρκία, η Στέλλα Καλτσίδου μετακόμισε στη Γαλλία για λογαριασμό της Ταρμπ. Η Ελληνίδα διεθνής μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τις φιλοδοξίες της και τις υποχρεώσεις της με την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα επέστρεψες στη Γαλλία αυτή τη φορά για λογαριασμό της Ταρμπ. Σου ταιριάζει το γαλλικό πρωτάθλημα;

«Ξεκίνησα τη σεζόν στην Τουρκία και ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για μένα. Λόγω των κανονισμών που υπάρχουν εκεί μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα ένας περιορισμένος αριθμός ξένων παικτριών. Το τελευταίο διάστημα ήμουν εκτός και έτσι προέκυψε η πρόταση από την Ταρμπ. Με μια συμφωνία που έγινε μεταξύ εμένα, της ομάδας μου στην Τουρκία και της Ταρμπ αποφάσισα να γυρίσω στη Γαλλία μέχρι το τέλος αυτής της αγωνιστικής σεζόν. Φυσικά και γνωρίζω πολύ καλά το γαλλικό πρωτάθλημα, κάτι το οποίο μου κάνει πολύ εύκολη την προσαρμογή μου εδώ για ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Είσαι ιδιαίτερα αγαπητή στο γαλλικό κοινό και ιδίως στους φιλάθλους της Μπουρζ. Τι είναι αυτό που έχτισε αυτή τη σχέση;

«Οι Γάλλοι φίλαθλοι γενικά αγαπούν πολύ και στηρίζουν το γυναικείο μπάσκετ. Στο Μπουρζ η γυναικεία ομάδα είναι η αγαπημένη της πόλης. Οι φίλαθλοι την στηρίζουν με κάθε τρόπο και την ακολουθούν όπου και αν αγωνίζεται. Έμεινα πέντε χρόνια σε αυτήν την ομάδα και λόγω και των διάφορων δραστηριοτήτων που οργανώνει τακτικά, είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε προσωπικά με πολλούς από τους φιλάθλους. Νομίζω πως με αγαπούν τόσο για τον χαρακτήρα μου όσο και για την εικόνα μου στο γήπεδο. Σε κάθε περίπτωση η αγάπη αυτή είναι αμοιβαία. Τα συναισθήματα που με έκαναν οι φίλαθλοι αυτοί να βιώσω τόσες πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια, με κάνουν να νιώθω τιμή και θα μου μείνουν πραγματικά αξέχαστες εκείνες οι στιγμές».

Ανήκεις σε μια γενιά παικτριών που παίζει για χρόνια στο εξωτερικό. Τι θα συμβούλευες τα νέα κορίτσια που θέλουν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο;

«Αυτό που πάντα συμβουλεύω και θα συμβουλεύω τα νέα κορίτσια είναι πως αν αγαπούν πραγματικά το μπάσκετ θα πρέπει να δουλεύουν σκληρά, με συνέπεια και να μην φοβούνται να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Στο υψηλό επίπεδο το ταλέντο μόνο δεν είναι αρκετό για να ξεχωρίσεις, γι’ αυτό πρέπει να συνδυάζεται με δουλειά και σωστό τρόπο ζωής».

Τι είναι αυτό που σου έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη από τη μέχρι τώρα θητεία σου σε ομάδες του εξωτερικού;

«Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ξεχωρίσω μόνο μια στιγμή από τα χρόνια αυτά που αγωνίζομαι στο εξωτερικό. Είχα την τύχη να κερδίσω με την ομάδα μου αρκετούς τίτλους στην Γαλλία. Μια στιγμή όμως που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μου είναι το χειροκρότημα και οι φωνές 3.000 όρθιων φιλάθλων στο Μπουρζ στο παιχνίδι της επιστροφής μου από τον πρώτο μου σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο».

Το καλοκαίρι υπάρχει και πάλι η παρουσία της εθνικής γυναικών σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τι μπορούμε να περιμένουμε;

«Αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το τι μπορούμε να περιμένουμε. Αυτό που προέχει είναι να είμαστε όλες οι αθλήτριες υγιείς για να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε στο πανευρωπαϊκό με όλες μας τις δυνάμεις. Ήδη αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα, οπότε αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η υγεία για όλα τα κορίτσια».

Πως κρίνεις τον όμιλο στον οποίο έχει κληρωθεί να αγωνιστεί η εθνική γυναικών;

«Όπως είπα και πριν αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία από όλα, είναι το πως θα παραταχθούμε εμείς σ’ αυτό το πανευρωπαϊκό. Θεωρώ πως αν καταφέρουμε να παραταχθούμε χωρίς απουσίες θα είμαστε μια πολύ σκληρή ομάδα. Αν έχουμε και λίγη τύχη με το μέρος μας πιστεύω ότι στον όμιλο που είμαστε είναι εφικτό να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα