Ο ύποπτος ρόλος της ΕΠΟ (pics)

Gazzetta team
Ο ύποπτος ρόλος της ΕΠΟ (pics)

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για τον ύποπτο ρόλο της ΕΠΟ σχετικά με το Grexit που αποφεύχθηκε οριστικά και θέτει αμείλικτα ερωτήματα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Και τυπικά μπήκε τέλος στο ενδεχόμενο του Grexit, με την επιστολή που δημοσιοποίησε η ΕΠΟ και έχει αποστολέα την ΦΙΦΑ και στην ΟΥΕΦΑ.

Ωστόσο η επιστολή αυτή αφήνει εντελώς έκθετη την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που φρόντιζε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο να τονίζει ότι οι διεθνείς Ομοσπονδίες είναι έξαλλες με την Ελλάδα και το νόμο Κοντονή και είναι ορατός ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων, παρά τις αλλαγές που έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού!

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ενώ ούτε αυστηρό ύφος δεν υπάρχει στην ίδια επιστολή από τους ξένους εκπροσώπους, όπως τεχνηέντως διέρρεαν οι παράγοντες της Ομοσπονδίας.

Το πόσο σκοτεινός είναι ο ρόλος της ΕΠΟ φαίνεται και από μια μικρή λεπτομέρεια που όμως, καταδεικνύει πολλά για τους στόχους και τις προθέσεις της. Η επιστολή ΦΙΦΑ και OYΕΦΑ έχει ημερομηνία 20 Μαϊου, ωστόσο στον Τύπο μοιράστηκε, δύο ημέρες αργότερα, δηλαδή σήμερα Παρασκευή.

Τι έκαναν στην ΕΠΟ δύο ολόκληρες ημέρες με την επιστολή; Πως γίνεται να κάνουν 48 ώρες για να μεταφράσουν τρεις παραγράφους; Γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα που απασχολεί τους φιλάθλους δεν το ανακοινώνουν αμέσως και περιμένουν να περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα;

Το τι έγινε μέσα σε αυτές τις δύο ημέρες και τι επιδίωξε η ΕΠΟ, μόνο ο Γκιρτζίκης και η παρέα του το ξέρουν. Φυσικά και δεν περιμένω να απαντήσουν, όπως δεν έχουν απαντήσει για πολλά ακόμα πράγματα και καταστάσεις για τα οποία είναι έκθετοι.

Ωστόσο είμαι σίγουρος ότι εάν δεν υπήρχε η επιστολή της 21ης Μαϊου των δύο διεθνών Ομοσπονδιών στον Κοντονή που απαντούσε σε άλλο ερώτημα, αλλά φανέρωνε το κλίμα περί αποφυγής Grexit, η προγενέστερη επιστολή ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ θα ήταν ακόμα σε κάποιο συρτάρι, στα γραφεία στο Γουδή!

Πλέον το συμπέρασμα όλης αυτής της υπόθεσης - πέρα από το Grexit που αποφεύχθηκε και θα μας γύριζε 30 χρόνια πίσω – είναι ότι η ΕΠΟ έχασε και τον τελευταίο της σύμμαχο. Πλέον δεν έχει τον μπαμπούλα της ΟΥΕΦΑ να απειλεί για το αυτοδιοίκητο, με αποτέλεσμα να λιγοστεύουν δραματικά τα περιθώρια ελιγμών από πλευράς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας!

Σιγά – σιγά ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του...

Υ. Γ. Οι απειλές πλέον δεν τρομάζουν κανέναν. Δυστυχώς για κάποιους, όλα πλέον καταγράφονται...

 

Τελευταία Νέα