Τα εγκλήματα του Σαρρή

Δήμος Μπουλούκος
Τα εγκλήματα του Σαρρή

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος θυμίζει τα τεράστια λάθη του Γιώργου Σαρρή, του ανθρώπου που κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να γίνει ο πιο αντιπαθής παράγοντας στον ελληνικό αθλητισμό.

Στη χώρα μας υπάρχουν παράγοντες που πέρασαν από τον αθλητισμό και δεν ακούμπησαν, υπάρχουν άλλοι που κανείς δεν ασχολείται μαζί τους, ορισμένοι που έκαναν ή και κάνουν ακόμα σωστή δουλειά και ο Γιώργος Σαρρής.

Ναι, ο πρώην πλέον Πρόεδρος της ΕΠΟ είναι μια κατηγορία μόνος του, καθώς κατάφερε να τον βρίζει το σύμπαν και τελικά να αποχωρήσει ταπεινωμένος και εν μέσω γενικής κατακραυγής. Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω και βλέποντας την πορεία του, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς γιατί είναι ο άνθρωπος που έχει βγάλει το χειρότερο όνομα στον ελληνικό αθλητισμό.

Διέλυσε την Εθνική ομάδα

Επιχειρώντας μια μικρή καταγραφή του Βίου και της Πολιτείας του, δεν μπορείς να μην ξεκινήσεις από την Εθνική ομάδα, που μετά από 10 χρόνια στην παγκόσμια ελίτ, κατάφερε – επειδή περί κατορθώματος πρόκειται – να την κάνει να χάνει από τα νησιά Φερόε, λίγους μήνες μετά την σπουδαία πορεία της στο Μουντιάλ. Το έγκλημα του με την Εθνική ομάδα φάνηκε ξεκάθαρα, όταν άρχισε να παίρνει αυτός τις αποφάσεις, γιατί όσο λειτουργούσε με τον Σάντος κι από κεκτημένη ταχύτητα, όλα πήγαιναν καλά.

Ωστόσο όταν ανέλαβε να διαχειριστεί καταστάσεις, αποδείχθηκε η γύμνια του. Δεν μπόρεσε να πείσει τον Σάντος να μείνει, ενώ όταν ο Πορτογάλος λίγο πριν από το Μουντιάλ έκανε δεύτερες σκέψεις για παραμονή καθώς δεν έβρισκε ομάδα, ο Σαρρής «μουλάρωσε» και δεν συζητούσε πλέον τη νέα συμφωνία με τον Φερνάντο Σάντος.

Στη θέση του έφερε τον μετρ των αποζημιώσεων Κλάουντιο Ρανιέρι, χωρίς καμία εμπειρία σε εθνικές ομάδες και με ελάχιστα τρόπαια παρά τις πολλές και καλές ομάδες στις οποίες εργάστηκε. Τον προσέλαβε μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα ο Ρανιέρι να δει τους αγώνες της Εθνικής στην Βραζιλία μέσω της της τηλεόρασης και να έχει την πρώτη επαφή με τους παίκτες του, μόλις τον περασμένο Αύγουστο.

Και σα να μην φτάνουν οι ερασιτεχνικές κινήσεις στο θέμα του προπονητή, αποφάσισε να «ξηλώσει» και όλο το σύστημα με το οποίο λειτουργούσε ικανοποιητικά η ομάδα, διώχνοντας τους ιδιαίτερα πολύτιμους Φύσσα και Βόκολο και απομακρύνοντας άλλους που είχαν επιρροή επιλέγοντας αποκλειστικά τις εισηγήσεις του Ρανιέρι.

Σε μαρασμό και οι υπόλοιπες Εθνικές

Η Εθνική ανδρών είναι η βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και οι υπόλοιπες Εθνικές στις μικρότερες κατηγορίες έχουν πάρει και αυτές την κάτω βόλτα, με κορυφαία στιγμή τη συντριβή με 10-0 της Εθνικής Νέων του Βασίλη Τζαλακώστα σε φιλικό από την Ελβετία. Κι ευτυχώς που υπάρχει στις Ελπιδες ο Κώστας Τσάνας για να επιβεβαιώσει τον κανόνα.

Η ΕΠΟ μετατράπηκε σε εγκληματική οργάνωση

Το πόρισμα του Αριστείδη Κορέα είναι καταπέλτης για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καθώς στις διώξεις που έχει ασκήσει ο εισαγγελέας σε 16 άτομα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, οι περισσότεροι είναι μέλη της ΕΠΟ. Και δεν είμαι σε θέση να ξέρω εάν το όνομα του Γιώργου Σαρρή είναι μέσα στους «16», ούτε θέλω να σταθώ σε φήμες εάν δεν μιλήσει ο ίδιος ο εισαγγελικός λειτουργός, αλλά και να μην είναι, ο Σαρρής δεν έχει κανένα ελαφρυντικό.

Δεν γίνεται κάτω από τη μύτη του να δρα το βρώμικο κύκλωμα και ο ίδιος να… σφυρίζει κλεφτικά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ακόμα και η άγνοια είναι έγκλημα και ο Σαρρής επέτρεψε τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να κάνουν πάρτι στην ΕΠΟ, πάντα προς εξυπηρέτηση των κύκλων τους!

Φυσικά ο Σαρρής δεν είχε το θάρρος να βγει και να διαψεύσει τις αποκαλύψεις, ούτε απάντησε ποτέ στις καταγγελίες, με αποτέλεσμα να φουντώνουν οι ψίθυροι για την ενοχή του. Το «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται» φαίνεται να μην ισχύει στην περίπτωση του Χιώτη γιατρού…

Διαιτητικά εγκλήματα

Παρέλαβε τη σκυτάλη μιας προβληματικής διαιτησίας και την έκανε ακόμα χειρότερη με την ΚΕΔ να έχει «σκιώδη» ρόλο και ουδείς να μην ξέρει ακριβώς ποιος ορίζει τους διαιτητές. Μην ξεχνάτε μάλιστα ότι ο ίδιος ήταν ο προηγούμενος Πρόεδρος της ΚΕΔ. Ακόμα και η πρόσληψη του έμπειρου Χιου Ντάλας γύρισε μπούμερανγκ καθώς ακριβοπληρώνουν με 15.000 ευρώ τον μήνα έναν άνθρωπο που έπαιρνε τις αποφάσεις από την Σκωτία μέσω τηλεόρασης! Σα να μη φτάνει αυτό, ο Ντάλας ασχολείται πλέον μόνο με την επιμόρφωση, καθώς παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του ελέγχου και του ορισμού των διαιτητών. Τώρα εάν όντως παραιτήθηκε ή τον παραίτησαν, κανείς δεν το γνωρίζει με σιγουριά

Χαμένος και στην κόντρα με την Πολιτεία

Ο Γιώργος Σαρρής αντί να επιδιώξει να έχει σύμμαχο την Πολιτεία, ήθελε να το παίξει επαναστάτης με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η κόντρα με τον Γιάννη Ανδριανό. Ο «μπαμπούλας» της ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ πλέον δεν συγκινούν κανέναν, ειδικά από τη στιγμή που η ΕΠΟ δεν ήταν φορολογικά ενήμερη όπως αποκάλυψε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και ο Σαρρής αποχωρεί και κλαμένος και δαρμένος. Μ

Με τροπολογία που ψηφίστηκε την Δευτέρα, το Υφυπουργείο Αθλητισμού έχει τη δυνατότητα να δίνει απευθείας την χρηματοδότηση στα σωματεία όταν η αρμόδια Ομοσπονδία δεν είναι ενήμερη, με αποτέλεσμα η ΕΠΟ να χάνει μέσα από τα χέρια της το σημαντικότερο εργαλείο που έχει για τον εκφοβισμό και την χαλιναγώγηση των σωματείων.

Διοίκηση εξ αποστάσεως

Παρά το γεγονός ότι η ΕΠΟ είναι τεράστια σε μέγεθος και έχει στις τάξεις της χιλιάδες ποδοσφαιριστές, ο Σαρρής επέμενε να διαμένει και να περνά τον περισσότερο καιρό του στην πατρίδα του την Χίο. Διοίκηση, όμως, σε τέτοιο μέγεθος οργανισμό, δεν γίνεται εξ αποστάσεως, με αποτέλεσμα να υποπίπτει σε λανθασμένες αποφάσεις, παρασυρμένος κυρίως από τις συμβουλές του περιβάλλοντος του.

Από ψέμα στο ψέμα

Παροιμιώδης είναι και η έφεση του στο ψέμα με αποτέλεσμα να έχουμε χάσει τον λογαριασμό. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά, αλλά γράφω κάποια ενδεικτικά για συντομία χρόνου, όπως το ταξίδι που έκανε με τον Φερνάντο Σάντος λίγο πριν από το Μουντιάλ επιστρέφοντας από ένα γκαλά, με τον ίδιο να δηλώνει δημόσια ότι δεν συζήτησε με τον Πορτογάλο το θέμα της παραμονής του στην Εθνική και τον Σάντος να αποκαλύπτει στο περιβάλλον του ότι μίλησαν επί πολλή ώρα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμφωνήσει ξανά παρά την αρχική του άρνηση για ανανέωση. Επίσης για τον Ρανιέρι είχε πει ότι: «Ασχολήθηκα και εγώ, και ο Φύσσας, με αυτή την περίπτωση . Όταν το είπα στον Φύσσα για τον Ρανιέρι, μου είπε ότι είναι η καλύτερη επιλογή», με τον Φύσσα να απαντά λίγες ημέρες αργότερα: ««Τον κύριο Ρανιέρι τον γνώρισα για πρώτη φορά πριν από μια εβδομάδα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, μου τον σύστησε ο Γιώργος Καραγκούνης, ενώ στη συνάντηση ήταν παρών και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, οπότε ο νοών νοείτο… Επίσης, ουδέποτε ο κύριος Ρανιέρι, συμπεριλαμβανόταν στα ονόματα με τις εισηγήσεις μου, για τους αντικαταστάτες του κυρίου Σάντος.Εξάλλου, τα γραπτά μένουν!».

Ψέμα και με τον Χιου Ντάλας, όταν δήλωνε ότι του είπε ο Σκοτσέζος ότι δέχθηκε απειλές, με τον Αρχιδιαιτητή να τον διαψεύδει με συνέντευξη του στο gazzetta.gr ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο και ενδεχομένως ο Σαρρής να μπλέχθηκε στην μετάφραση!

Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά, αλλά το θέμα δεν είναι πλέον ο παραιτηθείς ο Πρόεδρος, αλλά ο διάδοχος του κι όπως έχει γράψει ο Μιχάλης Τσόχος κι εκεί το τοπίο είναι θολό. Οσον αφορά τώρα τον πραγματικό λόγο της παραίτησης του, δεν είναι η κόντρα με την Πολιτεία, ούτε ο πόλεμος που δέχτηκε τον τελευταίο καιρό. Απλώς όπως έγραψα πριν από λίγο καιρό, ήταν ένας ελιγμός για να αποφύγει την προφυλάκιση, εάν το όνομα του είναι τελικά μέσα στα 16 της εγκληματικής οργάνωσης!

Υ.Γ. Αν ο συγκεκριμένος τύπος μπει στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, τότε θα αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι δεν έχει καμία σωτηρία αυτός ο τόπος!

 

Τελευταία Νέα