Μήπως έχουν Eμπολα στα κεφάλια τους;

Δήμος Μπουλούκος
Μήπως έχουν Eμπολα στα κεφάλια τους;

bet365

O Δήμος Μπουλούκος γράφει για το ελληνικό ποδόσφαιρο που πάντα βρίσκει έναν τρόπο να σε κάνει να ντρέπεσαι γι' αυτό!

Επρεπε να διαβάσω την είδηση τρεις φορές για να καταλάβω ότι δεν κάνω λάθος, ούτε έβλεπαν κάτι άλλο τα μάτια μου. Η πειθαρχική επιτροπή της Football League κάλεσε σε απολογία τον Καμαρά της Λαμίας, για παράβαση κάποιων άρθρων του κανονισμού.

Εκ πρώτης όψης δεν έχει κάτι το παράξενο η είδηση. Ο παίκτης από τη Σιέρα Λεόνε υπέπεσε σε κάποιο παράπτωμα και καλείται να απολογηθεί. Αυτή είναι άλλωστε η αναμενόμενη εξέλιξη, όταν γίνονται παραβιάσεις του πειθαρχικού κώδικα.

Ωστόσο, το πόσο ανεγκέφαλοι είναι κάποιοι, αποδείχθηκε όταν αποκαλύφθηκε ποιο είναι το σφάλμα του Καμαρά. Στον αγώνα λοιπόν με την ΑΕΛ όταν έδωσε την ασίστ για το γκολ, σήκωσε τη φανέλα του για να πανηγυρίσει!

Από μέσα φορούσε μία μπλούζα που έγραφε: «Είμαστε από την Δυτική Αφρική. Δεν είμαστε ο ιός» και ήταν το μήνυμα που ήθελε να στείλει ο ποδοσφαιριστής της Λαμίας προς κάθε κατεύθυνση για τον Eμπολα, μετά και την περιπέτεια που είχε πριν από λίγο καιρό, όταν η ομάδα του δεν τον άφηνε να προπονηθεί με τους υπόλοιπους παίκτες, με τον φόβο μην κολλήσει σε κάποιον την μολυσματική ασθένεια που κάνει θραύση στην Δυτική Αφρική, επειδή μόλις είχε επιστρέψει από την πατρίδα του.

Μετά το ντόρο που ξέσπασε τότε και τη γενική κατακραυγή, η διοίκηση της Λαμίας διέψευσε το γεγονός, με τον Πρόεδρο της να λέει ότι δεν προπονήθηκε με την ομάδα για... ψυχολογικούς λόγους. Ο Καμαρά λοιπόν ήθελε να βροντοφωνάξει σε όλους την άποψη του για τον ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον φόβο για την αρρώστια και τα όσα υφίσταται επειδή έτυχε να γεννηθεί στη Σιέρα Λεόνε. Ηταν ένα ανθρώπινο ξέσπασμα που δικαιολογείται, μετά τα όσα μπορεί να έχει τραβήξει στη χώρα μας...

Ωστόσο για την πειθαρχική επιτροπή της Football League, η πράξη του παραβίασε τον πειθαρχικό κώδικα και έπρεπε να κληθεί σε απολογία! Αν ζούσα σε μια ιδανική χώρα, που όλα λειτουργούν ρολόι και τα θεσμικά όργανα, οι φορείς και οι πολίτες σέβονται τους νόμους του κράτους, τότε θα δεχόμουν αδιαμαρτύρητα την απόφαση της διοργανώτριας αρχής.

Αλλά στην Ελλάδα και στον... αγγελικά πλασμένο χώρο του ποδοσφαίρου μας, η ενέργεια του Καμαρά τους πείραξε; Οταν δεν εφαρμόζονται οι κανονισμοί, διαιτητές και επιτροπές κάνουν συνεχώς τα στραβά μάτια κι ο καθένας κάνει ό,τι του κατέβει, το μήνυμα του 26χρονου μέσου για τον έμπολα ενόχλησε;

Αδυνατούσα πραγματικά να καταλάβω τι μυαλό κουβαλούν όσοι πήραν την απόφαση για την απολογία. Ωστόσο σκέφτηκα λίγο καλύτερα και κατάλαβα. Κουβαλούν το ίδιο μυαλό με όσους αποφασίζουν και διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια και το έχουν καταδικάσει στην ανυποληψία...

follow me on twitter: @dimosbouloukos

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα