Χωρίς πέναλτι-δώρα και με κόντρα διαιτησίες, κερδίζεις (και) τους αμφισβητίες

Χωρίς πέναλτι-δώρα και με κόντρα διαιτησίες, κερδίζεις (και) τους αμφισβητίες

Θανάσης Λιοντζόπουλος
Χωρίς πέναλτι-δώρα και με κόντρα διαιτησίες, κερδίζεις (και) τους αμφισβητίες

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τα δώρα- πέναλτι που πρέπει να επιστρέφει ο Ολυμπιακός για να κερδίσει και τους αμφισβητίες, αλλά και τη φωτιά που, έσβησε νωρίς ο Μίτσελ.

Μόνον ένας τρόπος υπάρχει για να σταματήσει η αμφισβήτηση από τους αντιπάλους. Αν κερδίζει ο Ολυμπιακός πέναλτι «μαιμού» ή δώρο, όπως λέμε από τους διαιτητές, να τα... επιστρέφει!

Δεν υπάρχει χειρότερη λεζάντα για τον Ολυμπιακό να τσακώνονται ο Μήτρογλου με τον Τσόρι για το ποιός θα κτυπήσει το πέναλτι, το οποίο μάλιστα, το λες και ανύπαρκτο!

Έχουν περάσει λίγες ημέρες από το θρίαμβο επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, που έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει για το επίτευγμα του Ολυμπιακού και στο ίδιο γήπεδο, το Γεώργιος Καραϊσκάκης αρχίζουν οι... δυσκολίες. Εκεί, λοιπόν γίνεται αυτή η φάση του Ντουρμάζ και κάνεις το απλό: πας στον διαιτητή και λες δεν υπήρχε πέναλτι. Έτσι λοιπόν κλείνεις στόματα, συνεχίζεται ο αγώνας και εφόσον παίζεις καλά, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, έρχονται και τα γκολ στη συνέχεια. Έτσι κερδίζεις και τις εντυπώσεις και βουλώνεις στόματα και παίρνεις και βραβείο fair play. Δύο ισχυρές 11άδες δεν έχει ο Ολυμπιακός, τι έχει να φοβηθεί, ειδικά όταν τα τελευταία χρόνια κατακτάει και με μεγάλη βαθμολογική διαφορά τα πρωταθλήματα;

Κάποτε ο Ντέμης Νικολαϊδης στον τελικό Κυπέλλου με τον Ιωνικό Νικαίας είχε σκοράρει με το χέρι το γκολ θα το μετρούσε ο Δούρος, αν ο ίδιος ο στράικερ της ΑΕΚ δεν παραδεχόταν ότι είχε... κλέψει!

Και αν αυτό φαίνεται τραβηγμένο σε σύγκριση με την περίπτωση του Ντουρμάζ, αφού πρόκειται για πέναλτι, ο Λάζαρ είχε κάνει το ίδιο σε αγώνα της Ραπίντ με την Οτελούλ. Είχε παραδεχτεί πως δεν υπάρχει παράβαση και είχε πάρει πίσω την απόφασή του ο διαιτητής. Και ο Μίροσλαβ Κλόζε το είχε κάνει όταν ήταν στην Βέρντερ εναντίον της Αρμίνια Μπίλεφελντ και φυσικά δεν είναι οι μόνοι.

Επειδή ξέρω, θα σκεφτείτε δύο πράγματα: πρώτον δεν είναι να χαρίζεις τίποτα αυτή την εποχή, καθώς οι βαθμοί μετρούν χρυσάφι και δεύτερον και ίσως σημαντικότερο από όσους είναι από την πλευρά του Ολυμπιακού, ότι η περίπτωση δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη και όπως τονίζουν υπήρξε παράβαση.

΄Ισως εκεί μπορεί να είναι και το πρόβλημα. Δηλαδή το πως σκέφτεσαι. Για παράδειγμα μπορεί ο Ολυμπιακός να πιστεύει ότι αδικείται περισσότερο από τις άλλες ομάδες; Νιώθει ότι τον πνίγει το αίσθημα της αδικίας; Πιστεύει ότι είναι στο... στόχαστρο της διαιτησίας και της ΕΠΟ;

Αν τα πιστεύει και τα νιώθει όλα αυτά, τότε δεν θα πρέπει να παραχωρήσει ούτε... φάουλ-δώρο στο χώρο του κέντρου! Συμπερασματικά, αν ο Ολυμπιακός θέλει να κυριαρχήσει και στη συνείδηση των αντιπάλων, τουλάχιστον αυτών που είναι ρομαντικοί και στο φίλαθλο στοιχείο, θα πρέπει όχι μόνο να μην δέχεται αποφάσεις-δώρα, αλλά να κερδίζει και την... κόντρα διαιτησία.

Σε ό,τι αφορά στον Μήτρογλου ο Μίτσελ ενδεχομένως να έσβησε μία φωτιά, που παλαιότερα είχε... κάψει τον Βαλβέρδε! Τότε με την Ανόρθωση που είχε χάσει το πέναλτι κάνοντας για άλλη μία φορά του... κεφαλιού του!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα