Αίμα, αναξιοπιστία, αναλγησία, σσσσσ μην χαλάσουμε τη βιτρίνα μας στο εξωτερικό

Θανάσης Λιοντζόπουλος
Αίμα, αναξιοπιστία, αναλγησία, σσσσσ μην χαλάσουμε τη βιτρίνα μας στο εξωτερικό

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τον σοβαρό τραυματισμό του οπαδού του Εθνικού, που γκρεμίζει την ψεύτικη βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και αποκαλύπτει την πραγματικότητα!

Κι εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα στην Ελλάδα, στον... εκπληκτικό κόσμο του ποδοσφαίρου και ενίοτε του αθλητισμού μας, να, έρχεται και κάτι άλλο να σου θυμίσει το εξής ρητό: Τίποτα δεν είναι τόσο κακό, που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!

Ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του φίλου του Εθνικού, στη Νέα Αλικαρνασσό από οπαδούς του Ηρόδοτου ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά άλλων προηγούμενων γεγονότων, επεισοδίων, τραυματισμών, σκοτωμών για να αποδειχτεί η σαπίλα που τρώει τη σάρκα του υγιούς αθλητισμού.

Η εποχή που ο φίλος του ποδοσφαίρου, ο οπαδός πήγαινε στο γήπεδο για να ευχαριστηθεί, να περάσει ένα ωραίο τρίωρο έχει περάσει. Τώρα, ή τα γήπεδα είναι άδεια αφού οι οικογένειες δύσκολα πλησιάζουν, ή αυτοί που πηγαίνουν γυρίζοντας σπίτι σώοι, ανάβουν μετά και μία λαμπάδα!

Απαγορεύοντας τις μετακινήσεις οπαδών λύνεις μόνον ένα μέρος του προβλήματος, ειδικά όταν πρόκειται για τον ανοχύρωτο χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς εκτός από τη Σούπερ Λίγκα, υπάρχουν και οι άλλες κατηγορίες, που γίνεται το έλα να δεις!

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Από αξιοπιστία; Από αθλητικό ιδεώδες; Ίσως το αγωνιστικό κομμάτι όταν δεν υπάρχει αλλοίωση από διαιτησία να είναι και το πιό υγιές, αν και εκεί δεν υπάρξει κάποια... στραβοτιμονιά.

Το ψάρι όμως λένε βρωμάει από το κεφάλι. Και δεν μπορεί η Πολιτεία με την ΕΠΟ και την αθλητική δικαιοσύνη να λαμβάνουν μόνο μέτρα κατόπιν εορτής. Πρέπει να σκληρύνουν τη στάση τους! Κι άλλο. Πρώτη φορά είναι που έχει κάνει επειδόδια ο Ηρόδοτος (έστω και μία χούφτα ανεγκέφαλων, όπως γράφουν στην ανακοίνωσή τους;) Πρώτη φορά είναι που βλέπουν επεισόδια από ομάδες Β΄, Γ΄και άλλων κατηγοριών; Που είναι οι αυστηρές ποινές;

Οι σύλλογοι θα πρέπει να απομονώνουν τους ταραχοποιούς, αλήτες και κατά κάποιον τρόπο εγκληματίες κι αν δεν το κάνουν, οι αρχές του ποδοσφαίρου πρέπει να απομονώνουν τον σύλλογο! Τουλάχιστον έτσι, θα γλυτώσουν κάποιες μάνες, γυναίκες, παιδιά το κλάμα! Το πράγμα έχει παραγίνει και δεν πάει άλλο! Καλές οι ανακοινώσεις και τα αναθεματίσματα, αλλά δεν βοηθούν στην πρόληψη!

Άσε στη Σούπερ Λίγκα! Να γράψουμε για διαιτησίες; Γεμάτα γήπεδα; Ο κίπερ της Καλλονής Χογκ λίγο έλλειψε με καρατιά να κόψει τη μπάλα στον Κλωναρίδη και αντί να δει την κόκκινη κάρτα, πάλι καλά που ο Τριτσώνης δεν απέβαλλε τον παίκτη του ΠΑΟ που σφάδαζε!

Όχι ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε μπάλα! Τουναντίον μάλιστα, έμοιαζε με ασχημόπαπο- και δεν είναι η πρώτη φορά φέτος- που αντιμετώπιζε μία Καλλονή! Το πιό σημαντικό ήταν η δήλωση «ντροπή» για το αγωνιστικό κομμάτι του Γιάννη Αναστασίου που δείχνει και το υψηλό επίπεδό του, ωστόσο επισήμανε και τη φάση του 9΄ που θα ήταν καθοριστική εάν και εφόσον...

Σσσσσσσ Μην λέμε και γράφουμε πολλά, γιατί κάνουμε κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρό μας. Ενδεχομένως να γρατζουνίσουμε και τη βιτρίνα μας στο Τσάμπιονς Λιγκ, την εικόνα του Ολυμπιακού. Που, για όποιον βρεθεί στο Γεώργιος Καραισκάκης στο ματς Ολυμπιακού- Ατλέτικο Μαδρίτης θα δει το επίπεδό μας, θα δει οπαδούς υψηλού επιπέδου να χειροκροτούν, όμορφες παρουσίες, εικόνες, κορεό, χρώματα...

Ασφαλώς και θα ευχηθούμε καλή επιτυχία στον ποιοτικό σε ρόστερ Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι αυτή. Και δεν αναφέρομαι στο αγωνιστικό. Είναι, μία άλλη εικόνα, φρικαλέα κάποιες φορές, που αναβλύζει αναξιοπιστία, ατιμωρησία, μισόλογα, με πολλές λεκτικές μαχαιριές και ατολμία από τους παράγοντες να αλλάξουν κάτι, γιατί τα λεφτά είναι πολλά...

 

Τελευταία Νέα