Τα γκολ θα έρθουν, αλλά θέλει ποιοτική ενίσχυση

Τα γκολ θα έρθουν, αλλά θέλει ποιοτική ενίσχυση

Τα γκολ θα έρθουν, αλλά θέλει ποιοτική ενίσχυση

bet365

O Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τον Παναθηναϊκό που έδωσε θετικά δείγματα με τη Σταντάρ, αλλά και μια ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση που θα τον ισχυροποιούσε ακόμα περισσότερο.

Δείγμα θετικόν για τον ευρωπαίο Παναθηναϊκό στη Λιέγη, που, έχει το πλεονέκτημα ότι ξέρει φέτος πως να διαχειριστεί ντέρμπι στη Λεωφόρο. Αν βρει μάλιστα νέα έσοδα και ενισχυθεί στα άκρα, μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά.

Ο Παναθηναϊκός της περσινής περιόδου, μίας επιτυχημένης σεζόν έτσι όπως εξελίχθηκε, θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Το ίδιο και οι οπαδοί του, που, επιτέλους, τον ξαναείδαν στην Ευρώπη και επιτέλους, να κλείνει τη σεζόν 2013-14 Κυπελλούχος. Δεν αρκεί όμως το θέλω. Ένα από τα δυνατά στοιχεία του Παναθηναϊκού είναι ότι είναι καλοδουλεμένη ομάδα. Έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της ομοιογένειας, κάτι που σωστά, δεν θέλησε να πειράξει, παρά μόνο να προσθέσει πινελιές ο Αναστασίου. Φάνηκε στο Βέλγιο ότι η ομάδα έχει πάθος, δυνατότητες και θέλει να ανέβει σκαλοπάτι. ΄Ηταν άτυχος, όμως έδειξε και αδυναμίες. Δεν είχε αποφασιστικότητα, που σε τέτοιο επίπεδο μπορεί να σου κοστίσει. Όταν μπορείς τον «σκοτώνεις» τον αντίπαλο και δεν περιμένεις το αύριο, το δεύτερο ματς...

Ο ερχομός του Μπούι, θα βοηθήσει κι άλλο τον Παναθηναϊκό, όμως χρειάζεται οπωσδήποτε και έναν ή δύο εξτρέμ που να παίζουν πάνω στη γραμμή. Κυρίως, για να συνεχίσει, όχι για να περάσει, γιατί αυτό μπορεί να το καταφέρει, όπως έδειξε.Για να διεκδικήσει δυνατά το πρωτάθλημα. Ο Πράνιτς που αγωνίστηκε ως αλλαγή έχει τη δυνατότητα της κάθετης πάσας και αυτό θα φανεί περισσότερο, στη Λεωφόρο, όπου ο Παναθηναϊκός, θα χρειαστεί να παίξει παιχνίδι κυριαρχίας και να πιέσει ακόμη πιό ψηλά τον αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι κρατάει την τύχη της πρόκρισης στα χέρια του, αν και το 0-0 είναι... παγίδα. Ο περσινός Παναθηναικός για παράδειγμα, που ακόμη μάθαινε, θα είχε αποκλειστεί! Για θυμηθείτε σκορ στη Λεωφόρο, στον πρώτο γύρο. Είχε κάνει σοβαρές γκέλες (Πανθρακικό, Ατρόμητο, Ολυμπιακό), ενώ και εκτός έδρας είχε μετατρέψει τον Πανιώνιο σε... Μπαρτσελόνα!

Ο φετινός Παναθηναϊκός, με πολλά χιλιόμετρα προπονήσεων στα πόδια του επί Αναστασίου, δείχνει σοβαρός και γνωρίζει πολύ καλά τις κακοτοπιές. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ξέρει τους κινδύνους του 0-0, όπως γνωρίζει και τα πλεονεκτήματα της Λεωφόρου και κυρίως της ομάδας του. ¨Εχει ποδοσφαιριστές μπαρουτοκαπνισμένους σε ντέρμπι, όπως ο Μπεργκ, ο Πέτριτς, ο Ζέκα, ο Σίλντενφελντ, διαθέτει τη σπιρτάδα και τη δυναμική των νέων, όπως ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Κλωναρίδης, ο Καρέλης που φυσικά δεν είναι οι μόνοι. Το δυνατό κομμάτι άλλωστε του Παναθηναϊκού είναι η ομοιογένεια, όπως και πέρυσι, είναι το καλό κλίμα, αυτή η σχέση προπονητή, παικτών, διοίκησης. Είδατε, αντίδραση του Πέτριτς με τον Αναστασίου μόλις έγινε αλλαγή; Ιδανική. Κάτι τέτοιες λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά και μετατρέπουν μία ομάδα που εξελίσσεται σε αυριανό κολοσσό. Όταν βάζεις γερές βάσεις, είναι σχεδόν σίγουρο ότι στους πρώτους αέρηδες το οικοδόμημα θα αντέξει και δεν θα γίνει σκόνη.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει τα οικονομικά του προβλήματα, όμως βγάζει κάτι υγιές προς τα έξω, την ομάδα του χαίρεσαν να την βλέπεις στο γήπεδο, ακόμη κι αν οι «βεντέτες» ή αλλιώς τα μεγάλα ονόματα είναι λίγα.

Και είναι σίγουρο, ότι κάτι τέτοιοι τελικοί όπως αυτός που ακολουθεί με τη Στανταρ Λιέγης, είναι αυτοί που ατσαλώνουν την ομάδα και το σύλλογο. Για θυμηθείτε, πέρυσι στο κρίσιμο δεύτερο ημιτελικό ματς Κυπέλλου με τον ΟΦΗ στην παράταση... Με κάτι τέτοιες προκρίσεις, στην ουσία φτάνεις να σηκώνεις κύπελλα, με κάτι τέτοιες προκρίσεις, οι μικροί μεγαλώνουν και ο κόσμος μιλάει με υπερηφάνεια για την ομάδα του.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι δημιούργησε ευκαιρίες και με τα πολυβόλα που έχει στην επίθεση, τα γκολ δεν θα αργήσουν να έρθουν. Αν μάλιστα, βάλει άλλη λίγη... ποιότητα στο ρόστερ του- εφόσον βρει χρήματα-, ενδεχομένως να μας εκπλήξει για άλλη μία φορά θετικά!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα