Στη Μύκονο και την Χαλκιδική…

Gazzetta team
Στη Μύκονο και την Χαλκιδική…

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για το που έπρεπε να είναι τώρα Μανιάτης και Τζαβέλλας, τονίζοντας ότι η ατολμία ΕΠΟ, Σαρρή και Σάντος υποθηκεύει το μέλλον της Εθνικής.

Είναι δεδομένο ότι η απόφαση της ΕΠΟ και του Φερνάντο Σάντος να επιχειρήσουν να υποβαθμίσουν το επεισόδιο του Μανιάτη με τον Τζαβέλλα, λήφθηκε προκειμένου να μην χαλάσει το κλίμα πριν από τον κρίσιμο αγώνα με την Ιαπωνία.

Οσο ακόμα διατηρεί η Εθνική ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν ήθελε να ρισκάρει απομακρύνοντας τους δύο διεθνείς και δυναμιτίζοντας το κλίμα ενόψει του δεύτερου ματς στο Μουντιάλ.

Ωστόσο η προσπάθεια για ηρεμία, περισσότερο κρύβει τη σκόνη κάτω από το χαλάκι, παρά την εξαφανίζει. Το επεισόδιο στην προπόνηση της Τρίτης κατέδειξε ότι το κλίμα στην Εθνική δεν είναι ιδανικό, όσο και να προσπαθούσαν κάποιοι να το παρουσιάσουν έτσι. Επίσης φανέρωσε ότι μετά το προηγούμενο επεισόδιο του Μανιάτη με τον Κατσουράνη, η ανακωχή ήταν προσωρινή και μια σπίθα θα άναβε το φυτίλι, όπως και τελικά έγινε.

Θα συμφωνήσω με την ανακοίνωση της ΕΠΟ, ότι όντως τέτοια περιστατικά συμβαίνουν στις ομάδες και θα πρόσθετα, συμβαίνουν σε μεγαλύτερο βαθμό στις Εθνικές, όπου δεν υπάρχει το δέσιμο που έχουν οι ποδοσφαιριστές σε ένα σύλλογο. Είναι, όμως, εντελώς διαφορετικό γεγονός, όταν δύο ποδοσφαιριστές τσακώνονται στη διάρκεια ενός Μουντιάλ, μία μέρα πριν από το πιο καθοριστικό ματς. Κι όχι μόνο μαλώνουν, αλλά ένας παίκτης απειλεί ότι θα φύγει από την Εθνική για να επιστρέψει σπίτι του…

Εχει αποδειχθεί ότι με το κουκούλωμα δεν αντιμετωπίζεις το πρόβλημα και φυσικά δεν το καταπολεμάς. Το κακό σε αυτό το Μουντιάλ έγινε και το θέμα ήταν να μην υποθηκεύσει η απαράδεκτη συμπεριφορά των δύο παικτών, το μέλλον της Εθνικής.

Όμως, από τη στιγμή που παρέμειναν στην Βραζιλία και υπήρξε ατολμία στη λήψη των αποφάσεων, το πρόβλημα όχι απλώς υφισταται, αλλά και θα διογκωθεί στη συνέχεια. Ο οπαδισμός των παικτών θα συνεχίσει να ταλανίζει την Εθνική που πλέον θα είναι χωρισμένη σε στρατόπεδα, ανάλογα με τις ομάδες στις οποίες αγωνίζονται οι διεθνείς.

Παράλληλα δεν εστάλη το μήνυμα, ότι η Εθνική ομάδα δεν είναι τσιφλίκι κανενός και οι ποδοσφαιριστές δεν κάνουν χάρη που παίζουν σε αυτή, όπως νομίζει ο Μανιάτης που πήγε να βγάλει εισιτήριο επιστροφής. Η Εθνική ομάδα είναι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού και αποτελεί την εκπροσώπηση της χώρας σε κάθε μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Οσοι καλούνται σε αυτήν, πέρα από τη δεδομένη υπερηφάνεια, πρέπει να δίνουν τα πάντα σε κάθε παιχνίδι και να μην σκέφτονται τίποτα άλλο.

Δυστυχώς όπως σωστά γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος, ο οπαδισμός θα ξανακάνει την Εθνική καφενείο και δεν έκαναν τίποτα για την προστατέψουν, ούτε ο Σάντος, ούτε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο Πορτογάλος βέβαια φεύγει και δεν θέλει τώρα στο τέλος, να ανοίξει μέτωπα. Αλλά ο Σαρρής γιατί δεν έστειλε για διακοπές τον Μανιάτη και τον Τζαβέλλα; Κρατώντας και τους δύο στην Βραζιλία, άνοιξε την πόρτα για να γίνει η Εθνική ομάδα, Σούπερ Λίγκα! Κι αυτο το... παράσημο θα το κουβαλάει μια ζωή!

Υ. Γ. Το γεγονός ότι ο Μανιάτης είναι στο Μουντιάλ, συμμετέχει στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός και ζήτησε να φύγει επειδή τσακώθηκε με συμπαίκτη του, δεν μπορώ καν να το σχολιάσω... Δεν χωρά στο μυαλό του και πραγματικά με ξεπερνάει!

 

Τελευταία Νέα