To ρίσκο με Μήτρογλου δεν βγαίνει...

To ρίσκο με Μήτρογλου δεν βγαίνει...

To ρίσκο με Μήτρογλου δεν βγαίνει...

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για την επιλογή του Κώστα Μήτρογλου στην 23άδα του Μουντιάλ, που αποτελεί το μεγάλο ρίσκο και ίσως συμπαρασύρει και την Εθνική ομάδα.

Εδώ που τα λέμε, ο Φερνάντο Σάντος είχε μετρημένες επιλογές για την επίθεση. Η κλήση του Κώστα Μήτρογλου ήταν επιβεβλημένη από τη στιγμή που δεν υπάρχει ιατρικό θέμα, όπως φαίνεται στις προπονήσεις και όπως διαβεβαιώνει το ιατρικό τιμ της Εθνικής. Αλλωστε ήταν με διαφορά, ο καλύτερος Ελληνας επιθετικός ως τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ποδοσφαιριστής που συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό στην πρόκριση της Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν τους επόμενους μήνες με τον 26χρονο να μην μπορεί να επανέρθει σε κανονικούς ρυθμούς και μετά βίας να παίζει σε τρία ματς με τη νέα του ομάδα, τη Φούλαμ.

Δυστυχώς η παρατεταμένη απουσία από τους αγώνες τον έχει επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό όπως φάνηκε ξεκάθαρα και στο φιλικό με τη Νιγηρία. Στη σχεδόν μισή ώρα που έπαιξε, μπορεί να μην τροφοδοτήθηκε όσο θα ήθελε, αλλά έδειξε ότι δεν έχει τη σπιρτάδα και την εμπιστοσύνη στις κινήσεις του, όπως τον ξέραμε πριν τραυματιστεί.

Η επιλογή του Μήτρογλου για το Μουντιάλ αποτελεί λοιπόν το μεγάλο ρίσκο του Σάντος, καθώς για να αποδώσεις τα μέγιστα στο κορυφαίο επίπεδο ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν φτάνει να είσαι υγιής, αλλά πρέπει να είσαι πανέτοιμος με πολλούς αγώνες στα πόδια σου και με γεμάτη σεζόν!

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν είναι άνθρωπος που αρέσκεται στους νεωτερισμούς, προτιμώντας το «αυτούς ξέρω, αυτούς εμπιστεύομαι». Ωστόσο η επιλογή του Μήτρογλου δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να τον δικαιώνει και σε συνδυασμό με την κακή απόδοση του Φάνη Γκέκα που δεν μπόρεσε στο ελάχιστο να προσφέρει κόντρα στους Νιγηριανούς, αυξάνει τον δείκτη του προβληματισμού.

Η Εθνική όπως έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα, είναι η ομάδα με τον γνώριμο και συμπαγή τρόπο παιχνιδιού που δυσκολεύει τον αντίπαλο να παραβιάσει την εστία της. Ομως, σε Μουντιάλ, για να έχεις ελπίδες μια αξιοπρόσεκτης πορείας, επιβάλλεται και να σκοράρεις και η Ελλάδα μέχρι τώρα δεν έχει βρει τον τρόπο...

Πλέον απομένουν δέκα μέρες για το πρώτο ματς με την Κολομβία και πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι χρόνος επαρκής για σημαντικές μεταμορφώσεις. Εκτός αν βρει και πάλι τον τρόπο ο Φερνάντο Σάντος...

 

Τελευταία Νέα