Αμπαλαέα στον ΠΑΟΚ*

Αμπαλαέα στον ΠΑΟΚ*

Αμπαλαέα στον ΠΑΟΚ*

bet365

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ και τα λάθη των Σαββίδη-οπαδών-Σαλπιγγίδη.

Μια εβδομάδα έκλεισε ο χαμένος τελικός του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό και στη Θεσσαλονίκη έχουν έρθει όλα τούμπα. Από το "πέσιμο" των οπαδών του δικεφάλου σε ποδοσφαιριστές, στους κεραυνούς του Ιβάν Σαββίδη για τη νυν διοίκηση που εκείνος όρισε.

Διοίκηση η οποία, βάσει αποτελεσμάτων, δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Για να τα λέμε όλα, όμως, το ψάρι βρομάει από το κεφάλι. Παντού και πάντα. Άρα, ο Σαββίδης έχει το μερίδιο ευθύνης του και σύμφωνα με το... ψάρι και το... κεφάλι, μάλλον του αναλογεί το μεγαλύτερο. Αυτό που πρέπει να κάνει τώρα είναι να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Με πράξεις και όχι λόγια. Κι όπου βγει. Λεφτά έχει, εμπειρία έχει, ανθρώπους δεν ξέρω αν διαθέτει το... ράφι. Διότι αν δεν μπορούσαν να βάλουν μια σειρά στο σύλλογο ο έμπιστός του Τσιτσιακόφ, το δίδυμο Ζαγοράκη-Βρύζα και ένας καταξιωμένος προπονητής όπως ο Στέφενς, τότε ποιος μπορεί και -κυρίως- πώς; Μέχρι και η επικεφαλής των οικονομικών, η οποία είναι δική του άνθρωπος, άκουσε τα εξ αμάξης.

Εδώ, λοιπόν, τίθεται το ερώτημα και προκύπτει η απορία για τις έμπρακτες αντιδράσεις-επιλογές προσώπων του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Μέχρι στους οπαδούς πρότεινε να συμμετάσχουν στη διοίκηση. Και αρνήθηκαν. Γιατί αρνήθηκαν; Πώς αφήνεις την ουρά σου απ' έξω, όταν θέλεις να έχεις λόγο στα πράγματα; Προσοχή, δε μιλάω για απαιτήσεις, αλλά για... λόγο που τρέχεις και ζητείς στο προπονητικό κέντρο ή οπουδήποτε αλλού πετύχες τον Σαλπιγγίδη, τον Κατσουράνη ή όποιονδήποτε άλλο παίκτη.

Μπες στη διοίκηση να δεις τη γλύκα του ελληνικού παραδεισένιου ποδοσφαίρου. Τι φοβάσαι αγνέ οπαδέ και γνήσιε ΠΑΟΚτσή (που δεν έχω λόγο να αμφιβάλω); Πάντα αναρωτιόμουν, σαν παιδί, σαν επαγγελματίας, σαν οπαδός, σαν άνθρωπος ενήλικας που γνωρίζει γραφή και ανάγνωση, πώς είναι δυνατόν να πηγαίνεις και να ζητείς τα ρέστα από έναν παίκτη, από ένα προπονητή, για τις επιδόσεις του; Πάντοτε αναρωτιόμουν: «Αυτοί (σ.σ. ο παίκτης, ο προπονητής) δεν θέλουν τη δόξα και τα λεφτά τους; Δεν γουστάρουν να βγαίνουν βόλτα στην πόλη και να αποθεώνονται; Τι θέλουν; Να τρομάζουν για τη ζωή τους; Δεν το πιάνω ειλικρινά, αν και -σαν οντότητα με συναισθήματα- βλέπω κάποια ομάδα οπαδικά.

Θα είναι λάθος του Σαββίδη και του κάθε Σαββίδη αν βγει ξανά να ζητήσει... συγγνώμη για τη βαριά ήττα της ομάδας. Αυτός χάνει λεφτά, σε αυτόν πρέπει να απολογούνται όλοι. Αυτός πληρώνει αδρά Σαλπιγγίδηδες και Κατσουράνηδες κι αυτός έχει δικαίωμα να απαιτεί εξηγήσεις. Όχι ο κάθε ένας που κρεμάει πανό για ναρκωτικά και διάφορα τέτοια. Aυτός -προφανώς- παρότρυνε τον Ζαγοράκη να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές. Ακόμα κι εκεί είχαν λόγο ορισμένοι. Ο... θεός τους, το ίνδαλμά τους, ο άνθρωπος που μπήκε μπροστά στην προ-Σαββίδη εποχή, την πιο δύσκολη, να τα ακούσει επειδή πήγε -είπαν- με το κόμμα που δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα. Είναι σαφές πως συμβαίνει το πορτογαλικό σύνθημα του τίτλου που ακούγεται στις εξέδρες της μοναδικής Τούμπας.

Όσον αφορά το κράξιμο στον Σαλπιγγίδη: σε έναν ήσυχο άνθρωπο που ποτέ δεν προκάλεσε, που πάντοτε κρατούσε χαμηλά τη μπάλα είτε είχε πετύχει το κρίσιμο γκολ της εθνικής, είτε είχε δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ. Θα είναι μεγάλο σφάλμα του να παραμείνει στην Τούμπα. Η σχέση, άλλωστε, δεν ήταν ποτέ καρδιακή με την εξέδρα και τώρα το γυαλί κοντεύει να κοπεί στα δύο. Καλύτερο για όλους θα είναι να φύγει. Ούτως ή άλλως, η επόμενη σεζόν θα τον βρει να «περπατάει» στα 34. Οι δυνάμεις και οι αντοχές δεν είναι ίδιες. Τόσο οι αγωνιστικές, όσο και οι ψυχολογικές.

Follow me: ChrisStatho

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα