Η παραμονή... κοκκίνισε!

Η παραμονή... κοκκίνισε!

bet365

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τις κινήσεις των οπαδών της Στουτγκάρδης, που σώζει τη χρονιά και τον αναπάντεχο ηγέτη, Ντάνιελ Ντίνταβι.

Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος η Στουτγκάρδη είχε επιβληθεί με 2-0 της Φράιμπουργκ και βρισκόταν στην 15η θέση, προσπερνώντας το Αμβούργο. Η σεζόν που είχε ξεκινήσει με παρουσία στην Ευρώπη, εξελισσόταν σε μάχη επιβίωσης με δύο αλλαγές στον πάγκο και τη μία απογοήτευση μετά την άλλη.

Όλα ήταν ανοιχτά και το πρόγραμμα πολύ δύσκολο. Το επόμενο παιχνίδι ήταν στο «Μπορούσια Παρκ» απέναντι στην Γκλάντμπαχ. Η δουλειά του Στέφενς είχε φανεί κυρίως στην άμυνα, όπου συμμάζεψε τα ασυμμάζευτα, όμως οι Σουηβοί δεν είχαν φτάσει σε σημείο να πείθουν ότι αυτοί θα χαμογελάσουν στο τέλος.

Τότε, λοιπόν, ο τοπικός Τύπος αποφάσισε να δράσει. Η διοίκηση είχε ήδη κάνει κινήσεις, για να συσπειρώσει τον κόσμο, προσφέροντας εισιτήρια... 1+1, προκειμένου η «Μερσέντες Μπενζ Αρένα» να είναι κατάμεστη μέχρι το τέλος. Όπως και θα είναι. Εφημερίδες, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί αποφάσισαν να ξεκινήσουν την καμπάνια «Jetzt weiß-rot!», «Τώρα Ερυθρόλευκα». Η ομάδα χρειαζόταν όλη τη στήριξη που θα μπορούσαν να της προσφέρουν οι οπαδοί και εκείνοι ανταποκρίθηκαν.

Το πρώτο βήμα έγινε πριν το εκτός έδρας παιχνίδι με την Γκλάντμπαχ. Δημιουργήθηκε το hashtag #jetztweissrot στα social media και η πρώτη... προτροπή του Τύπου ήταν όλοι να φορέσουν κόκκινα την προηγούμενη του αγώνα. Στη δουλειά, στον δρόμο, στο σπίτι, παντού. Δημιουργήθηκαν ειδικά πεδία στα site των τοπικών ΜΜΕ, όπου οι οπαδοί είχαν τη δυνατότητα να τις δημοσιεύσουν, όπως φυσικά στο twitter, στο facebook και στο instagram. Ξαφνικά, τα γραφεία και τα σπίτια γέμισαν με κασκόλ και η πόλη... κοκκίνισε. Μέχρι και τους Ομπάμα και Μέρκελ... έντυσε η Stuttgarter Zeitung με την φανέλα της Στουτγκάρδης! (δείτε εδώ).

*Οι υπάλληλοι της Mercedes-Benz Bank

Το τελικό 1-1 αδίκησε τους Σουηβούς, που δέχθηκαν ακόμη ένα γκολ στα τελευταία λεπτά (έχουν δεχθεί τα περισσότερα στην κατηγορία από το 75' και μετά), όμως η ελπίδα έμοιαζε μεγαλύτερη της απογοήτευσης. Σε αυτό συνέβαλε και η παρουσία του Ντάνιελ Ντίνταβι. Ήταν η 3η φορά που βρέθηκε στην 11άδα μετά από δύο σοβαρούς τραυματισμούς στο γόνατο και επιτέλους πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Στουτγκάρδης (βρίσκεται στην ομάδα από 13 ετών) και πρώτο στην Μπουντεσλίγκα μετά από σχεδόν 2 χρόνια (τότε δανεικός στη Νυρεμβέργη)!

Ο «ξεχασμένος» 24χρονος επέστρεψε, για να ηγηθεί της προσπάθειας των Σουηβών για παραμονή, παίρνοντας τη θέση του εξαιρετικού στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, Μαξίμ. Ένας άσος στο μανίκι του Στέφενς, που κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει. Ο Ντίνταβι σκόραρε στο 12' και φίλησε το σήμα της Στουτγκάρδης. Ήταν μία κίνηση, που φέτος έβλεπες σπάνια... «Είναι απόλαυση να τον βλέπεις», σχολίασε ο τεχνικός διευθυντής, Φρέντι Μπόμπιτς.

«Πολλοί ποδοσφαιριστές δεν καταλαβαίνουν πόσο καλά είναι τα πράγματα στη ζωή για αυτούς. Τώρα, ξέρω. Η δουλειά σημαίνει πολλά περισσότερα τώρα μετά από όλα αυτά τα βάσανα», δήλωσε ο Ντίνταβι στην Stuttgarter Nachrichten. Στατιστικά, δεν κάνει πολλά περισσότερα από τον Μαξίμ. Η παρουσία, το πάθος και το παρελθόν του, όμως, κάνουν τη διαφορά. Όλο το παιχνίδι, πλέον, περνάει από τα πόδια του. Τα στημένα του είναι κίνδυνος -θάνατος, ενώ οι πάσες του προσφέρουν σιγουριά, βοηθώντας και στην αμυντική λειτουργία.

«Έπαιξα καλά και ένιωθα καλά. Το σώμα μου, όμως, δεν άντεξε. Έπαθα πολλές κράμπες και αυτό με στενοχώρησε, καθώς ήθελα να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα», είπε μετά το ματς με την Γκλάντμπαχ, όμως η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη.

Πριν το εντός έδρας παιχνίδι με την Σάλκε, η... πασχαλιάτικη ενέργεια (Κυριακή του Πάσχα άλλωστε) πρότασσε το παραδοσιακό βάψιμο αυγών μόνο σε κόκκινο χρώμα. Για πρώτη φορά φέτος η αποστολή έτυχε αποθεωτικής υποδοχής με την έλευση στο στάδιο, το οποίο ήταν για ακόμη μία φορά (αλλά λίγες στη σεζόν) sold out. Ο 12ος παίκτης ήταν επιτέλους εκεί και παρέσυρε τους παίκτες του Στέφενς στη μεγάλη νίκη με 3-1. Μέχρι και ο Κακάου σκόραρε μετά από σχεδόν 2 χρόνια!

*Η υποδοχή της αποστολής πριν το παιχνίδι με την Σάλκε

*Η μασκότ της Στουτγκάρδης, Fritzle, μοιράζει αυγά στα χρώματα της ομάδας πριν το ματς με την Σάλκε.

«Αυτό που ζούμε είναι σαν όνειρο. Αυτή η υποστήριξη που δείχνουν όλοι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», ήταν μέρος των δηλώσεών του προέδρου, Μπερντ Βάλερ, ο οποίος έστειλε το μήνυμά του μέσω του καναλιού της ομάδας.

Το 0-0 στο Ανόβερο έφερε την Στουτγκάρδη στο +5 από το Αμβούργο και στο +6 από τη Νυρεμβέργη 2 αγωνιστικές πριν το τέλος. Κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι τα παραπάνω έκαναν την μεγάλη διαφορά, όμως σίγουρα όταν όλοι συσπειρώνονται τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Οι Σουηβοί όπως όλα δείχνουν, θα δώσουν το παρών στην Μπουντεσλίγκα και την επόμενη σεζόν και θα πρέπει πλέον να χτίσουν πάνω σε αυτή τη σχέση με τους οπαδούς...

Υ.Γ.: Εκτός από τον Ντίνταβι, στη Στουτγκάρδη του Στέφενς εντυπωσιάζει και ο 19χρονος αμυντικός μέσος Κάρλος Γκρουέσο, ο οποίος αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ.

Follow me @entanovasilis

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα