Ο,τι πληρώνεις παίρνεις…

Ο,τι πληρώνεις παίρνεις…

bet365

Ο Μπέιλ έδωσε την πρώτη «μεγάλη» απάντηση για το αν άξιζε τα 100 εκατ. ευρώ και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Ουαλό και τις επιλογές Ρεάλ, Μπάρτσα.

Οταν δίνεις τόσα πολλά χρήματα για έναν παίκτη -εκτός από το ότι 'κλείνεις' μία θέση για πολλά χρόνια- το κάνεις για να 'αγοράσεις' στιγμές ακριβώς όπως αυτή του τελικού στην Βαλένθια. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην εξέδρα, ο ηπερηχητικός Ουαλός παρουσίασε στο τερέν του «Μεστάγια» τον παίκτη για τον οποίο η Βασίλισσα έκανε το «μπαμ» το καλοκαίρι.

«Ηταν εκπληκτικό, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Φάνηκε η μπάλα να βγαίνει έξω, όμως συνέχισε και έτρεξε έξω από το τερέν για να την προλάβει. Ηταν καταπληκτικό» είπε μετά το τέλος του clasico ο Τσάμπι Αλόνσο, ενώ ο Κάρλο Αντσελότι δεν μπορούσε παρά να είναι εκστασιασμένος για τον παικταρά που έχει στα χέρια του. «Ηταν σίγουρα το πιο σημαντικό γκολ του με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ηταν η καθοριστική φάση».

Και μπορεί η δομή του ισπανικού Κυπέλλου -με διπλούς αγώνες μέχρι το φινάλε- να είναι φτιαγμένη ώστε να έχουν την ευκαιρία της… παρηγορίας οι δύο τιτάνες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όμως ένα τέτοιο γκολ στον τελικό του Copa del Rey δικαιώνει απόλυτα την Ρεάλ για την επιλογή της. Ακόμα και αν δεν πρόκειται για major τίτλο, η αντίπαλος και ο τρόπος, αποτελούν τουλάχιστον μία πρώτη απάντηση σε όσους έγραψαν ότι ο Μπέιλ δεν άξιζε τον ντόρο και τα τόσα πολλά χρήματα.

Λίγους μήνες πριν ο Ουαλός γίνει επίσημα Μερένγκε, το σίριαλ Νεϊμάρ είχε αμέτρητα επεισόδια μέχρι να ολοκληρωθεί, ενώ στην Μαδρίτη πάλευαν με την Τότεναμ για να πάρουν τον αριστεροπόδαρο που επί έναν χρόνο προκαλούσε πανικό στην Premier League. Εναν χρόνο μετά, ο 24χρονος έχει κάνει τα τότε πρωτοσέλιδα να μοιάζουν αστεία. «101 εκατομμύρια, δεν τα αξίζει» έγραφε η Sport η οποία παρουσίαζε τον Βραζιλιάνο σαν «crack» (σ.σ. για τους Ισπανούς ο παίκτης-αστέρι) που έχει προσαρμοστεί αμέσως και τον Ουαλό σαν 'παλτό' που δεν έχει καταφέρει καν να αγωνιστεί.

Τα 21 γκολ και οι 15 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις στην πρώτη του σεζόν μιλούν από μόνα τους πλέον, όπως μιλάει και το ότι έχει στην τροπαιοθήκη του έναν τίτλο και μπορεί να διεκδικήσει άλλους δύο τις επόμενες εβδομάδες. Ο παίκτης που κόστισε 100 εκατ. ευρώ είναι αυτή τη στιγμή μία κλάση πάνω από τον Νεϊμάρ, για τον οποίο οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα αρχικά παρουσίασαν ότι δαπάνησαν 57 εκατ., ενώ το όλο πακέτο είχε φτάσει στα ίδια χρήματα με τον Ουαλό.

Εχοντας περάσει με άριστα τις εξετάσεις σε ένα top πρωτάθλημα και ερχόμενος σαν παίκτης εγνωσμένης αξίας, ο Μπέιλ μόλις βρέθηκε ξανά στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης έδειξε τα τεραστια φυσικά του προσόντα σε Ισπανία και Champions League. Οπως και στο Copa del Rey φυσικά, όπου στον τελικό ο Αντσελότι τον τοποθέτησε σαν δεύτερο επιθετικό για να πιάσει στον ύπνο την Μπαρτσελόνα. Ο Καρλέτο -αφού μελέτησε την υπέροχη τακτική του Ντιέγο Σιμεόνε στους «8» της κορυφαίας διοργάνωσης- κόντρα στα προγνωστικά, παρέταξε σχήμα σαν 4-4-2 με τον Μπέιλ πιο κοντά στον Μπενζεμά και έγινε ο πρώτος προπονητής μετά τον Ζοσέ Μουρίνιο που κατακτά το Κύπελλο σε Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία.

Την ίδια στιγμή, ο Νεϊμάρ είναι αυτός πλέον που ταλαιπωρείται από προβλήματα τραυματισμών και φόρμας και η κατάστασή του έχει προκαλέσει ανησυχία στις τάξεις των Μπλαουγκράνα. Είναι σαφές πλέον ότι το σώμα του χρειάζεται πολλή δουλειά για να μπορέσει να σταθεί σε αυτό το επίπεδο και να προσφέρει λίγα από τα μαγικά που έκανε κόντρα στους ταλαίπωρους Βραζιλιάνους αμυντικούς στην πατρίδα του.

Δύσκολα είναι τα πράγματα και για τον Τάτα Μαρτίνο, ο οποίος λίγες αγωνιστικές μετά τον θρίαμβο στο «Μπερναμπέου», πέρασε τη δική του Μεγάλη Εβδομάδα χάνοντας τρεις τίτλους σε μερικές μόνο μέρες. Ακόμα και ο ίδιος ξέρει ότι θα είναι τεράστια έκπληξη αν παραμείνει στον πάγκο των Μπλαουγκράνα και μετά το τέλος της σεζόν.

Εκτός από τις επιλογές Αντσελότι-Μπέιλ, στην Ρεάλ θα πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι και για τον Ισκο, ο οποίος αφού βρέθηκε στον πάγκο για πολύ μεγάλο διάστημα, άρπαξε την ευκαιρία του «Μεστάγια» και έκανε ίσως το καλύτερό του ματς από θέση κεντρικού μέσου. Εχοντας δει την πιο γρήγορη κίτρινη των τελευταιών 14 ετών σε τελικό (3'), έκανε τρία περισσότερα τάκλιν από κάθε άλλο παίκτη στο γήπεδο, κράτησε μπάλα, δημιούργησε χώρους με με ντρίμπλες και ώριμο παιχνίδι, ουσιαστικά έφτιαξε το πρώτο γκολ και δικαίωσε 110% τον προπονητή του που τον επέλεξε κόντρα στον αμυντικογενή, Ασιέρ Ιγιαραμέντι.

Follow me: Giorgio_Oddo

 

LA LIGA Τελευταία Νέα