Ο αθλητισμός φωνάζει, η Πολιτεία ακούει;

Δήμος Μπουλούκος
Ο αθλητισμός φωνάζει, η Πολιτεία ακούει;

bet365

O Δήμος Μπουλούκος γράφει για την τραγική αντιμετώπιση που έχει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός από την Πολιτεία και την απόφαση για «λουκέτο»

Με την πρωτόγνωρη απόφαση για τα ελληνικά δεδομένα να αναστείλουν όλους τους αγώνες για δύο μέρες, οι ερασιτεχνικές αθλητικές ομοσπονδίες στέλνουν ηχηρό μήνυμα, όχι μόνο στην Πολιτεία αλλά κυρίως στους Έλληνες πολίτες, ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Με την πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Προέδρου της Σπύρου Καπράλου για αναστολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στις 12 και 13 Απριλίου συντάχθηκαν ως τώρα οι περισσότερες αθλητικές ομοσπονδίες και αναμένεται να συμφωνήσουν και οι υπόλοιπες.

Το μέτρο αυτό, αν και πλήττει κυρίως τους αθλητές που περιμένουν όλη τη χρονιά για να πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ή σε κάποιο διασυλλογικό αγώνα, αποτελεί την ύστατη ελπίδα μήπως και κάποιος από τους κυβερνώντες ευαισθητοποιηθεί και δώσει λύση, όχι απαραιτήτως στα οικονομικά θέματα αλλά και σε πολλά θεσμικά προβλήματα, που μπορούν να επιλυθούν χωρίς κόστος αλλά μόνο με στοχευμένες διοικητικές αποφάσεις.

Πολλοί αναρωτιούνται εάν έχουν δίκιο οι Ομοσπονδιάρχες και ζητούν χρήματα, σε μια εποχή που σχεδόν το 28% των Ελλήνων ανήκει στις λίστες των ανέργων, οι συντάξεις και οι μισθοί έχουν περικοπεί δραματικά και αρκετοί δεν έχουν καν να φάνε.

Στην ίδια μοίρα βρίσκεται, όμως και ο αθλητισμός, καθώς από το 2010 ως το 2014 οι περικοπές στης κρατικές επιδοτήσεις προς τις Ομοσπονδίες έφτασαν το 80%, ένα απίστευτο νούμερο που δεν έχει όμοιό του στην ελληνική πραγματικότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές Αθλητικές Ομοσπονδίες, τα χρήματα που δίνει πλέον το κράτος δεν αρκούν καν για την πληρωμή των μισθών του προσωπικού. Για αθλητικό έργο, αγώνες, προπονήσεις και προετοιμασία, ούτε λόγος φυσικά!

Την ίδια στιγμή η Πολιτεία στέλνει μήνυμα προς τις Ομοσπονδίες, ότι αν δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους ας τους διώξουν, αλλά κανείς δεν απαντά στο εύγλωττο ερώτημα πού θα βρεθούν τα χρήματα για τις αποζημιώσεις.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο aixmi.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα