Οι «ύποπτοι» αγώνες της συγκάλυψης!

Δήμος Μπουλούκος
Οι «ύποπτοι» αγώνες της συγκάλυψης!

bet365

O αρχισυντάκτης του gazzetta.gr Δήμος Μπουλούκος γελάει με τους φακέλους με τα ύποπτα παιχνίδια που εξακολουθεί να στέλνει η ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ.

Κοντεύουν να συμπληρωθούν τρία χρόνια από εκείνο το καλοκαίρι που μάθαμε όλοι ξαφνικά στην Ελλάδα, ότι υπάρχουν στημένοι αγώνες και φαίνεται σα να μην έχει περάσει ούτε μέρα.

Κάθε λίγο και λιγάκι, η ΟΥΕΦΑ στέλνει φακέλους στην ΕΠΟ με νέους αγώνες στους οποίους υπάρχει παράξενος στοιχηματισμός προκειμένου να γίνει έρευνα και το βράδυ της Δευτέρας μάθαμε από την εκπομπή Δίκη του Κυριάκου Θωμαϊδη, ότι έχουμε και τρία νέα παιχνίδια (Ολυμπιακός-Πανθρακικός 2-0, Καλλονή-ΟΦΗ 1-0, Πιερικός-Δόξα Δράμας 2-1).

Φυσικά κι ο πλέον άσχετος παρακολουθώντας τη διαδικασία που ακολουθείται, αντιλαμβάνεται ότι κανείς δεν θέλει να γίνει έρευνα και κάθε εμπλεκόμενη πλευρά προσπαθεί αποκλειστικά να διώξει τις ευθύνες από πάνω της. Αρχικά η ΟΥΕΦΑ, για να μην την κατηγορήσει κανείς, έχει αναθέσει σε ανεξάρτητη εταιρεία να διερευνά τους παράξενους στοιχηματισμούς και να την ενημερώνει. Ετσι και το χρέος της πιστεύει ότι κάνει και ισχυρίζεται ότι πολεμά τη σύγχρονη γάγγραινα του ποδοσφαίρου.

Η συγκεκριμένη εταιρεία βάσει ενός συστήματος που έχει αναπτύξει και αμφισβητείται έντονα, διαπιστώνει τα ματς στα οποία ο στοιχηματισμός ξεφεύγει από τα συνηθισμένα όρια και παρουσιάζει παράξενες εξάρσεις (Τι παράξενο βρήκε στο Ολυμπιακός – Πανθρακικός 2-0, είναι άλλο θέμα). Αυτά τα ύποπτα παιχνίδια η Sport-Radar τα συμπεριλαμβάνει σε έναν φάκελο που διακομίζει στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ώστε να δικαιολογήσει και την αμοιβή της.

Η ΟΥΕΦΑ από την πλευρά της φτιάχνει νέο φάκελο, με τη σφραγίδα και το λογότυπο της και τον στέλνει στις Εθνικές Ομοσπονδίες, όπου διεξήχθησαν οι υπό διερεύνηση αγώνες! Στην Ελλάδα είναι η ΕΠΟ, η οποία βγάζει τα χαρτιά από τον έναν φάκελο, τα βάζει σ' έναν άλλο δικό της και την επομένη το πρωϊ, χωρίς να χρονοτριβεί, μεταβιβάζει τον φάκελο στον ειδικό ανακριτή. Ο δικαστικός λειτουργός με τη σειρά του, προσθέτει τα νέα ματς στο φάκελο με τους προηγούμενους αγώνες που του έχουν σταλεί και κάποια στιγμή θα ξεκινήσει και την έρευνα.

Το σύστημα φαίνεται να λειτουργεί άψογα, οι φάκελοι αλλάζουν χέρια, όλοι ισχυρίζονται ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους και τελικά δεν γίνεται απολύτως τίποτα, μια τρύπα στο νερό. Αυτό που γίνεται είναι να μπαίνει ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ειδικά φέτος έχει δώσει πολλά δικαιώματα για γκρίνια, καχυποψία και απαξίωση. Με όλο αυτό το αλισβερίσι των φακέλων, το μοναδικό που επιτυγχάνεται είναι και οι τελευταίοι που ασχολούνται με τη Σούπερ Λίγκα και τους αγώνες της, να στρέψουν την πλάτη τους, κάτι που δεν δείχνει ν' απασχολεί κανέναν!

Κάποτε μιλούσαμε για ύποπτους αγώνες και ξεσηκωνόταν το σύμπαν. Τώρα αναφερόμαστε σε ύποπτους αγώνες και ουδείς ασχολείται, ενώ σε λίγο καιρό, ούτε καν θα αναγράφονται στον Τύπο. Κι αναρωτιέμαι φωναχτά, μήπως όλη αυτή μεθόδευση γίνεται επίτηδες, προκειμένου να μην λαμβάνεται καμία απόφαση, οι επίμαχες υποθέσεις να αλλάζουν χέρια και να μην προχωρά η έρευνα, την ίδια ώρα που οι επιτήδειοι θα θησαυρίζουν μέσω του στοιχήματος;

Ούτε λύση αποτελεί η επιτροπή που θέλει να δημιουργήσει η ΕΠΟ για να διερευνήσει εξονυχιστικά τις υποθέσεις των ύποπτων αγώνων... Αυτό που απαιτείται είναι βούληση, αλλά όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει...

follow me on twitter: DimosBouloukos@

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα