Mπεργκ, ο καλύτερος στη Σούπερ Λίγκα

Mπεργκ, ο καλύτερος στη Σούπερ Λίγκα

Δήμος Μπουλούκος
Mπεργκ, ο καλύτερος στη Σούπερ Λίγκα

bet365

Ο αρχισυντάκτης του gazzetta.gr Δήμος Μπουλούκος βγάζει το καπέλο στον σπουδαίο Μάρκους Μπεργκ, που ομορφαίνει τη Σούπερ Λίγκα.

Το ότι είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής ο Μάρκους Μπεργκ, δεν περιμένατε να σας το πω εγώ. Ο Σουηδός κάνει ένα φανταστικό πρωτάθλημα, όπως φανερώνει η πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ, αλλά και η αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο του «τριφυλλιού» το Σάββατο στη Λεωφόρο.

Ο Μπεργκ, όμως, δεν είναι μόνο ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού, αλλά ο κορυφαίος στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν το αποδεικνύουν μόνο τα 15 γκολ, αλλά η πληθωρική του παρουσία στο παιχνίδι του «τριφυλλιού». Με έναν πρόχειρο υπολογισμό ο 27χρονος παίκτης έχει δώσει τους 19 από τους 59 βαθμούς που έχει ως τώρα η ομάδα, ενώ εκτός τα δικά του γκολ, σερβίρει και γκολ στους συμπαίκτες του, με έξι ασίστ.

Αυτό, όμως, που τον κάνει να ξεχωρίζει κατά τη γνώμη μου, είναι η εξαιρετική γκάμα που έχει στις κινήσεις του. Εχει πετύχει γκολ με κάθε τρόπο και μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρία από το πουθενά. Ακόμα και με πλάτη στην εστία και με αντίπαλο κολλημένο επάνω του, μπορεί να γυρίσει ταχύτατα το σώμα του και να κάνει το σουτ, δίχως να προλάβει να καταλάβει ο αμυντικός τι συμβαίνει...

Με 74 τελικές προσπάθειες (μόνο ο Καμαρά τον περνάει) οι οποίες μοιράζονται σε 45 σουτ εντός περιοχής, 14 εκτός και 15 κεφαλιές, επιβεβαιώνεται ο πολυσύνθετος τρόπος παιχνιδιού του. Και μπορεί τώρα ο Παναθηναϊκός να πανηγυρίζει για την επιλογή καταρχήν αλλά και για την απόδοση του Σουηδού, αλλά πολύ φοβάμαι ότι το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσει το καλοκαίρι.

Τα κατορθώματα του Μάρκους Μπεργκ έχουν βγει εκτός συνόρων και είναι πολύ πιθανό να έρθουν συμφέρουσες προτάσεις για τη μεταγραφή του. Κι ένας Παναθηναϊκός που προσπαθεί να λύσει τα οικονομικά του προβλήματα, δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει ν' αντισταθεί σε μια προσφορά αρκετών εκατομμυρίων για την απόκτηση του Σουηδού...

Υ. Γ. Ο μοναδικός που μπορεί να τον ανταγωνιστεί στην κούρσα για τον ΜVP του πρωταθλήματος είναι ο Τσόρι. Απλώς ο Αργεντινός δεν έχει σταθερή απόδοση σε όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα