Ο Σάντος και το μέλλον του στην Εθνική ομάδα

Ο Σάντος και το μέλλον του στην Εθνική ομάδα

Δήμος Μπουλούκος
Ο Σάντος και το μέλλον του στην Εθνική ομάδα

bet365

Με αφορμή τη νέα άρνηση του Σάντος να ανοίξει τα χαρτιά του στην παρουσίαση των Μουντιαλίτος, ο Δήμος Μπουλούκος αποκρυπτογραφεί τη στάση του.

Ακόμα και οι φωνές των παιδιών στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα που του ζητούσαν παρακλητικά να μείνει, δεν έπεισαν τον Πορτογάλο να αποκαλύψει στην εκδήλωση που έγινε για την παρουσίαση του συλλεκτικού κόμικ για την Εθνική, των Μουντιαλίτος, την απόφαση του σχετικά με το αν παραμείνει στην τεχνική ηγεσία και μετά το Μουντιάλ του 2014.

Οποιος βέβαια γνωρίζει καλά τον Σάντος, ξέρει ότι πιο εύκολο είναι να πάρεις από νεκρό... δήλωση, παρά από τον ίδιο κουβέντα, όταν δεν θέλει να μιλήσει! Δεν το κάνει επίτηδες, ούτε το παίζει δύσκολος, απλώς έτσι είναι ο χαρακτήρας και φανταστείτε ότι λατρεύει τα παιδιά, κάτι που απέδειξε και μετά το τέλος της εκδήλωσης όταν κάθισε για 45 λεπτά να υπογράφει αυτόγραφα πάνω στο νέο κόμικ.

Απλώς είναι ολοφάνερο ότι – όπως έχει πει και στο παρελθόν – θέλει να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του και να δουλέψει σε ομάδα. Του έχει λείψει η καθημερινή ενασχόληση με την προπονητική, η αγωνία και τα συναισθήματα που γεννιούνται από τη συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα και φυσικά τα παραπάνω χρήματα που δίνει ένας σύλλογος σε σχέση με μια Εθνική ομάδα.

Ο Φερνάντο Σάντος είναι 59 ετών, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει ακόμα πολλά περιθώρια να υπογράψει ένα «γενναίο» συμβόλαιο και φυσικά δεν είναι διατεθειμένος να χάσει αυτή την ευκαιρία. Θέλει να εξαγοράσει και την καλή φήμη που έχει δημιουργήσει με την Εθνική ομάδα και θ' αποδεχόταν ευχάριστα μια πρόταση από μεγάλη ομάδα της Πορτογαλίας ή έστω και από μικρομεσαία της Ισπανίας. Αυτός είναι ο στόχος του και γι' αυτό θα παλέψει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Να ξεκαθαρίσω, όμως, ότι η στάση του δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν αγαπάει την Εθνική ομάδα ή την Ελλάδα. Το απέδειξε άλλωστε μετά την πρόκριση στη Βραζιλία, όταν βούρκωσε μπροστά στην κάμερα. Ωστόσο ξέρει ότι στο μέλλον δεν θα έχει άλλη ευκαιρία.

Πιστεύω λοιπόν ότι μοναδική πιθανότητα να παραμείνει στην Εθνική, είναι να μην βρει αυτό που ζητά. Και τότε, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε δημόσια ανακοίνωση, αλλά θα ενημερώσει πρώτα τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή. Έτσι λειτουργεί ο Πορτογάλος, θεσμικά και σεβόμενος τη σωστή διοικητική λειτουργία.

Αυτό που πιστεύω επίσης ότι θα κάνει, είναι ότι δεν πρόκειται να απαντήσει άμεσα στην πρόταση για ανανέωση, εκτός βέβαια εάν συμφωνήσει από τώρα με σύλλογο και φοβούμενος ότι θα διαρρεύσει η είδηση, το αποκαλύψει ο ίδιος. Θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να βρει ομάδα μέχρι την τελευταία στιγμή, κάτι που σημαίνει ότι θα φτάσει το Μουντιάλ και είναι πιθανό να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά του.

Πάντως η ΕΠΟ, έχοντας αντιληφθεί τις σκέψεις του Σάντος δεν πρόκειται να περιμένει και ήδη υπάρχουν κάποιες σκέψεις για τον ενδεχόμενο αντικαταστάτη του, ο οποίος – θέλουν στην ομοσπονδία – να γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Τα πρώτα ονόματα μάλιστα που έχουν πέσει στο τραπέζι, προκαλούν έκπληξη.

Αλλά αυτό είναι θέμα για συζήτηση σε κάποια άλλη μέρα...

follow me on Twitter: @dimosbouloukos

 

Τελευταία Νέα