Βιδάλ: Ο καλύτερος χαφ στον κόσμο

Βιδάλ: Ο καλύτερος χαφ στον κόσμο

Βιδάλ: Ο καλύτερος χαφ στον κόσμο

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Χιλιανό παικταρά της Γιουβέντους, ο οποίος είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

«Κάθε εμπόδιο για καλό» λέει ο σοφός λαός και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση των Μπιανκονέρι.

Καλοκαίρι του 2011. Οι Τορινέζοι σχεδιάζουν την επάνοδό τους στο κορυφαίο επίπεδο και έχουν Νο1 στόχο για το κέντρο τον Ινλέρ που παίζει στην Ουντινέζε. Η Νάπολι όμως κινείται πιο γρήγορα και αποκτά αυτή τον Ελβετό. Ο Μπέπε Μαρότα πάει αναγκαστικά στο Plan B και αυτό είναι η μεταγραφή του χαφ της Λεβερκούζεν, Αρτούρο Βιδάλ, ο οποίος έχει τραβήξει τα βλέμματα των ανθρώπων της Μπάγερν Μονάχου, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που να τον κλείσουν άμεσα. Στα τέλη του Ιουλίου, η Γιουβέντους κάνει δικό της τον Βιδάλ αντί 10.5 εκατ. ευρώ.

Νοέμβριος του 2013. Σχεδόν 2.5 χρόνια μετά, οι Μπιανκονέρι μπορούν να κοκορεύονται ότι έχουν κάνει ένα από τα καλύτερα deal των τελευταίων ετών αφού τα 10.5 εκατ. ευρώ που έδωσαν τότε για τον Βιδάλ, σήμερα μοιάζουν ψίχουλα μπροστά την αξία που έχει αποκτήσει στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Μόλις μερικές μέρες πριν το χατ τρικ σε βάρος της Κοπεγχάγης, ο King Arturo είχε παίξει σε ρόλο στόπερ κόντρα στην Λιβόρνο βοηθώντας την Γιούβε να κρατήσει το «μηδέν» στο «Αρμάντο Πίκι».

«Εχεις παίξει στόπερ, μέσος και επιθετικός. Είναι η ώρα να γίνεις και τερματοφύλακας;» ήταν μία από τις ερωτήσεις που δέχθηκε μετά τον αγώνα στο «Juventus Stadium» για να απαντήσει ότι αν ο Κόντε το ζητήσει, θα το κάνει και αυτό.

Η ικανότητά του να παίξει σε όλες τις θέσεις, μαρτυρά την σπάνια ποιότητα και τα πολλά διαφορετικά και εξαιρετικά χαρακτηριστικά που διαθέτει στο παιχνίδι του. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι ότι παίζει όπου υπάρξει ανάγκη.

Δεν έχει τη μπαλιά του Πίρλο, δεν κάνει τις ντρίμπλες και τις κούρσες του Ινιέστα, δεν είναι ο απόλυτος playmaker Μεσούτ Οζίλ και σίγουρα υπάρχουν πολλοί παικταράδες που είναι κορυφή στις ειδικότητές τους όπως οι Ντε Ρόσι, Τσάμπι Αλόνσο, Φάμπρεγας, Γιάγια Τουρέ, Σβαϊνστάιγκερ, Λάμπαρντ. Ο Βιδάλ όμως τα έχει όλα.

Γρήγορος, δυνατός, με πείσμα και νεύρο, ανθεκτικός, με ατσάλινη αντοχή, δυνατά και τεχνικά σουτ και με τα δύο πόδια, τελειώμα επιθετικού κλάσης, ντρίμπλα, τάκλιν, playmaking, σωστές επιλογές σε κάθε σημείο του γηπέδου, ακόμα και κεφαλιές. Ο 26χρονος δείχνει κάθε μέρα και σε κάθε αγώνα ότι είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο χαφ στον κόσμο.

Δεδομένου ότι είναι από τους πιο πλήρεις παίκτες που κυκλοφορούν, δεν θα μπορούσε να μην έχει αφήσει το στίγμα του στην Γιουβέντους. Κόντρα στην Κοπεγχάγη έφτασε τα 32 γκολ με τη φανέλα των Μπιανκονέρι και έγινε ο πρώτος σκόρερ του υπάρχοντος ρόστερ αφήνοντας πίσω τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα (29).

Με δύο εκτελέσεις από τη βούλα του πέναλτι, ο Βιδάλ έγινε ο πρώτος Χιλιανός που κάνει χατ τρικ στο Champions League, όμως η γενικότερη παρουσία και τα γκολ του εντός και εκτός συνόρων είναι είναι αυτά που τρελαίνουν τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, όπως την Ρεάλ Μαδρίτης που το καλοκαίρι είχε το «θράσος» να τον προσεγγίσει.

Οι τιφόζι της Γιούβε πάντως μπορούν να είναι ήσυχοι αφού ο Αρτούρο θα παραμένει στο Τορίνο για πολλά χρόνια ακόμα αφού μόνο οι ανακοινώσεις απομένουν για την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2018. «Είναι τιμή μου να φοράω αυτή τη φανέλα»...

Follow me: Giorgio_Oddo

 

SERIE A Τελευταία Νέα