H «μοναξιά» του Ολυμπιακού και τα... ψωμιά του ΠΑΟΚ

Δήμος Μπουλούκος
H «μοναξιά» του Ολυμπιακού και τα... ψωμιά του ΠΑΟΚ

bet365

Ο αρχισυντάκτης του gazzetta.gr Δήμος Μπουλούκος γράφει για τον Ολυμπιακό που έχει ξεφύγει από τα δεδομένα της Ελλάδας και τον ΠΑΟΚ που θέλει ακόμα… ψωμιά!

Iσως μόνο οι φανατικοί οπαδοί των άλλων ομάδων δεν μπορούν ακόμα να αντιληφθούν αυτό που αποτελεί πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο εντός των συνόρων και έχει τεράστια διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες…

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν δύο ντέρμπι στη σειρά και αγκάλιασαν τον τίτλο πριν ακόμα πιάσουν τα κρύα. Στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό έβλεπες μία ομάδα να καταθέτει στον αγωνιστικό χώρο το 80-90% των δυνατοτήτων της και την άλλη να παίζει στο 50% και τελικά με την κλάση του Κώστα Μήτρογλου να φτάνει στη νίκη.

Θα μου πείτε ότι φάνηκε τυχερός , εγώ απλώς θα σας αντιπαραθέσω ότι αυτό είναι το χαρακτηριστικό μιας μεγάλης ομάδας, που παίζει όσο χρειάζεται για να νικήσει και μάλιστα σε μια εχθρική έδρα

Στο Καραϊσκάκη τα πράγματα αποδείχθηκαν ακόμα πιο απλά, καθώς ουδέποτε ο ΠΑΟΚ δικαιολόγησε στο ματς, τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Απλά και εύκολα ο Ολυμπιακός έφτασε στο 4-0 με μεγάλη πολυφωνία στην επίθεση, δείγμα επίσης μεγάλης ομάδας.

Αυτή τη φορά υπήρχε το «κρυφό χαρτί» του Κάμπελ που σε μεγάλη βραδιά, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα των Σαβιόλα, Φουστέρ και Μήτρογλου! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υπογράμμιση της διαφοράς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ από τις προσωπικές μονομαχίες των αντιπάλων, με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να βγαίνουν νικητές στη συντριπτική πλειοψηφία…

Ο χθεσινός αγώνας αποτελεί φυσικά και επιβράβευση για τον Μίτσελ που πολλοί βιάστηκαν να ξεγράψουν στην αρχή της περιόδου χωρίς να κάνουν τον κόπο να προσμετρήσουν ότι ο Ισπανός έπρεπε να δημιουργήσει μια ομάδα από την αρχή, με 18 νέους ποδοσφαιριστές και με εντελώς νέες ισορροπίες. Δεν του έδωσαν πίστωση χρόνου και άρχισαν να τον πυροβολούν, αλλά πλέον ο Ισπανός τους απαντά, κατακτώντας τα αποτελέσματα και παίζοντας και σε κάποια ματς καλή μπάλα.

Οσον αφορά στον ΠΑΟΚ, απλώς επιβεβαίωσε τον κανόνα του ποδοσφαίρου ότι οι ομάδες δεν φτιάχνονται από τη μία στιγμή στην άλλη. Ο Σαββίδης και θέλει και μπορεί να δημιουργήσει μια σπουδαία ομάδα, ο Στέφενς είναι σοβαρός προπονητής, η ομάδα έχει αρκετούς καλούς παίκτες, αλλά όλα αυτά δεν είναι αρκετά μέσα σε 1-2 χρόνια για να φτιαχτεί ομάδα για τίτλους.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» χρειάζεται ακόμα δουλειά, περαιτέρω ενίσχυση του έμψυχου υλικού και κυρίως υπομονή. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν…

Υ. Γ. Στην πιο δύσκολη στιγμή , τον τραυματισμό του Μαρινάκη, οι οπαδοί του Αρη χάρισαν την ομορφότερη εικόνα του φετινού πρωταθλήματος, το ολόθερμο χειροκρότημα στο νεαρό άσο. Μόνο συγχαρητήρια στους φίλους της ομάδας.

Follow οn twitter: @DimosBouloukos

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα