Maxi King!

Maxi King!

bet365

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τον εκπληκτικό 19χρονο Μαξιμίλιαν Άρνολντ της Βόλφσμπουργκ.

Η Μπουντεσλίγκα εξελίσσεται σε... γη της επαγγελίας για νεαρούς παίκτες, καθώς η έλλειψη σκοπιμότητας, η στήριξη στις ακαδημίες και φυσικά το ταλέντο έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες. Ο μέσος όρος ηλικίας όλο και κατεβαίνει και κάθε χρόνο κάνουν το ντεμπούτο τους δεκάδες πιτσιρίκια.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και ο 19χρονος Μαξιμίλιαν Άρνολντ. Τον Οκτώβριο του 2011 έκανε την εμφάνισή του στο ματς με την Άουγκσμπουργκ, για να γίνει ο νεότερος στην ιστορία της Βόλφσμπουργκ που παίζει στην Μπουντεσλίγκα. Με τον Μάγκατ, τότε, στον πάγκο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν γρήγορα.

Κάτι, όμως, που φαίνεται ότι έγινε για καλό... Μία ακόμη συμμετοχή στο τέλος εκείνης της σεζόν στην ήττα 3-2 από την Στουτγκάρδη και μετά... τίποτα. Ο Άρνλοντ δεν είχε πάρει καν μέρος στην χειμερινή προετοιμασία των Λύκων τη σεζόν 2012-13 λόγω... σχολείου, όμως από την στιγμή που ο Χέκινγκ έκατσε στον πάγκο τα πράγματα άλλαξαν. Τον Μάρτιο του 2013 εμφανίστηκε ξανά στο παιχνίδι με την Φράιμπουργκ και περίπου έναν μήνα αργότερα πέτυχε και το πρώτο του γκολ.

Η Βόλφσμπουργκ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Χόφενχαϊμ και σε ηλικία 18 ετών και 321 ημερών ο Άρνολντ έγινε και ο νεότερος σε ηλικία σκόρερ των Λύκων στην Μπουντεσλίγκα! Ακολούθησαν τα παιχνίδια με Βέρντερ και Γκλάντμπαχ, με τον 18χρονο - τότε - μέσο να βρίσκει ξανά δίχτυα σε αμφότερα και να γίνεται ο πρώτος teenager μετά τον Λούκας Ποντόλσκι (2003), που σκόραρε σε 3 σερί ματς στο πρωτάθλημα!

Τα... κατορθώματά του ήταν εκπληκτικά. Έτσι, το περασμένο καλοκαίρι του προτάθηκε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2017 και οι υπογραφές έπεσαν χωρίς... σίριαλ και παρά τις φήμες που ήθελαν τον Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε να έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Γενικό Διευθυντή της Volkswagen, Μάρτιν Βίντερκορν.

«Αν συνεχίσει έτσι, τότε θα παίξει ηγετικό ρόλο. Η εξέλιξή του είναι πολύ καλή, όμως δεν έχει φτάσει ακόμα στο ταβάνι των δυνατοτήτων του. Μπορεί να ακολουθήσει στο μονοπάτι των Γκέτσε και Ντράξλερ. Ξέρω πολύ καλά ότι μπορεί να τα καταφέρει», σχολίασε ο Κλάους Άλοφς, τεχνικός διευθυντής των Λύκων. «Θα πω μόνο το εξής: οι οπαδοί μας δεν χρειάζεται να ανησυχούν», ολοκλήρωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης.

Και που να ήξερε ο Γερμανός παράγοντας ότι τα λόγια του θα βγουν τόσο γρήγορα αληθινά... Ο Άρνολντ αποφάσισε την περασμένη άνοιξη να μην τελειώσει το Λύκειο, σε μία απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις στην Γερμανία. Τελικά, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τους γονείς του και τους ανθρώπους της Βόλφσμπουργκ την ανακοίνωσε. «Θέλω να συνεχίσω το σχολείο και θα ψάξω τους τρόπους πως μπορεί να γίνει στο μέλλον», σχολίασε ο Άρνολντ και έλαβε κανονικά μέρος στην προετοιμασία. Η λύση, πάντως, αναμένεται να βρεθεί, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν με τον Ντράξλερ.

Η σεζόν ξεκίνησε με τον χειρότερο πιθανό τρόπο, καθώς στην 1η αγωνιστική στο παιχνίδι με το Ανόβερο ο 19χρονος μέσος αποβλήθηκε με υπερβολική κόκκινη στο 32'. Τιμωρήθηκε με 2 αγωνιστικές, όμως όλοι γνώριζαν ότι ήταν άδικη και δεν υπήρξε κανένα θέμα. Επέστρεψε, όμως ο Χένινγκ είτε τον άφηνε στον πάγκο είτε εκτός αποστολής στα επόμενα παιχνίδια. Εντελώς... τυχαία μέχρι το ματς με την Άουγκσμπουργκ, όταν βρήκε και πάλι δίχτυα. Το σερί του είναι και πάλι εκπληκτικό, καθώς σκόραρε ξανά και στα επόμενα δύο παιχνίδια με Βέρντερ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης!

Το standing ovation στην εντός έδρας νίκη 3-0 επί της Βέρντερ ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή (έγινε αλλαγή στο 88'). «Το απόλαυσα. Τώρα θα πάω να δω ξανά το γκολ, πίνοντας έναν χυμό μήλο και στη συνέχεια ελπίζω να μπορέσω να κοιμηθώ. Φυσικά και μου άρεσε το χειροκρότημα των οπαδών, όμως αυτός δεν είναι λόγος να σταματήσω να δουλεύω», σχολίασε μετά το ματς.

«Tor-Machine», «Μηχανή των γκολ» τον ονόμασε η Bild, ενώ η Wolfsburg Allgemeine Zeitung «Maxi King». Οι επιδόσεις του είναι εκπληκτικές και οι συγκρίσεις αναπόφευκτες. Στα πρώτα του 13 ματς στην Μπουντεσλίγκα έχει σκοράρει ήδη 6 γκολ, κάτι που για παράδειγμα ο Ντράξλερ κατάφερε σε 48 παιχνίδια και ο Γκέτσε σε 33...

*Στο γράφημα τα γκολ του Άρνολντ στην περσινή σεζόν (πηγή Squawka)

*Στο γράφημα τα γκολ του Άρνολντ μέχρι τώρα στη σεζόν (πηγή Squawka)

«Ο Άρνολντ είναι από αυτούς τους νεαρούς παίκτες, που έχουν πολύ υψηλό επίπεδο τεχνικής και αντίληψης, ενώ σουτάρουν εξαιρετικά και με τα δύο πόδια. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τις ικανότητές του», είχε δηλώσει ο Ντίτερ Χέκινγκ. «Μπορώ να παίξω σε πολλές θέσεις», είχε πει ο Μαξιμίλιαν, για να έρθει ο προπονητής του και του βρει την κατάλληλη. «Η δυνατή του είναι στη μέση της τριάδας πίσω από τον επιθετικό».

Με τον Άρνολντ στον άξονα, ο Χέκινγκ έκανε ένα απλό... τρικ με τον Ντιέγκο να παίζει είτε αριστερά είτε δεξιά. Αυτή η κίνηση τους απελευθέρωσε και τους δύο και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. «Ο Μάξι γίνεται καλύτερος μέρα με την μέρα. Είναι σημαντικό να τον βοηθήσουμε όλοι», δήλωσε ο Βραζιλιάνος. Πέρυσι, οι δυο τους άλλαζαν συνεχώς θέσεις, όμως φέτος ο πιτσιρικάς έχει πιο ελεύθερο ρόλο.

*Στο γράφημα ο χώρος που κινήθηκε ο Άρνολντ στην εκτός έδρας νίκη 2-1 της Βόλφσμπουργκ επί της Άουγκσμπουργκ (πηγή Squawka)

*Στο γράφημα ο χώρος που κινήθηκε ο Ντιέγκο στην εκτός έδρας νίκη 2-1 της Βόλφσμπουργκ επί της Άουγκσμπουργκ (πηγή Squawka)

«Πλέον, οι αντίπαλοι με βλέπουν διαφορετικά. Στο ποδόσφαιρο, όμως, πρέπει να μοχθήσεις για να μείνεις σε υψηλό επίπεδο. Έκανα πολλά λάθη σήμερα. Χρειάζομαι ακόμη δουλειά. Το γκολ δεν ήταν δικό μου, ήταν της ομάδας», δήλωσε ο Άρνολντ μετά την τελευταία νίκη της Βόλφσμπουργκ στην Φρανκφούρτη επί της Άιντραχτ με δικό του γκολ στο 82'.

«Μου αρέσει αυτός ο ρόλος. Ο Ντιέγκο είναι εξαιρετικός συμπαίκτης και ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει σε όποια θέση και αν αγωνίζεται. Πρέπει να βελτιώσω τις κινήσεις μου, όταν έχω την μπάλα. Πρέπει να συνεχίσω την καλή δουλειά στις προπονήσεις και όταν με καλέσει ξανά ο προπονητής, θα δώσω τα πάντα για την ομάδα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα», ολοκλήρωσε.

«Δεν έπαιξε τόσο καλά σήμερα, όμως ήταν εκεί την κρίσιμη στιγμή», σχολίασε ο Χέκινγκ. «Δεν έχω ιδέα. Ίσως η μητέρα μου να είχε καλό αριστερό πόδι», είπε με δόση χιούμορ ο... Maxi King, όταν ρωτήθηκε για το εκπληκτικό αριστερό του σουτ.

Το επόμενο παιχνίδι είναι τεράστιας σημασίας για την Βόλφσμπουργκ. Οι Λύκοι υποδέχονται την Ντόρτμουντ και τώρα που τα πράγματα πάνε καλά είναι το μεγαλύτερο τεστ. «Πλέον, έχουμε αυτοπεποίθηση. Παίζουμε καλά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι μέχρι την χειμερινή διακοπή», είπε ο Χέκινγκ μετά τη νίκη επί της Άιντραχτ. Πέρυσι, η μεγάλη στιγμή του Ντράξλερ την στιγμή που ήταν σε μεγάλη φόρμα ήταν το ντέρμπι με τους Βεστφαλούς. Φέτος, αυτή η στιγμή έρχεται και για τον Άρνολντ στο ίδιο παιχνίδι...

Follow me @entanovasilis

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα