Η Ελλάδα θα πάει στο Μουντιάλ!

Δήμος Μπουλούκος
Η Ελλάδα θα πάει στο Μουντιάλ!

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος παραμερίζει τη «γκρίζα» εικόνα των τελευταίων αγώνων και ποντάρει στην πρόκριση της Εθνικής στη Βραζιλία.

Κανείς δεν χόρτασε μπάλα στα ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ που έδωσε η Ελλάδα μετά το καλοκαίρι. Τρεις νίκες με το ελάχιστο απαιτούμενο γκολ (1-0 τη Λετονία εντός, τη Σλοβακία εντός και το Λιχτενστάιν εκτός) και μόνο δύο γκολ στο τελευταίο ματς στο Καραϊσκάκη απέναντι στη χειρότερη ομάδα του ομίλου.

Οντως η Εθνική δεν ήταν θεαματική, δεν ικανοποίησε με την απόδοση τους κι ενδεχομένως να ανάγκασε αρκετούς που έβλεπαν μπάλα από το σπίτι, να αλλάξουν κανάλι! Και φυσικά όλα αυτά γαρνιρισμένα με τη μόνιμη πλέον κριτική και γκρίνια για την εικόνα αυτής της ομάδας...

Ωστόσο κάποιοι στιγμή πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Εθνική ομάδα δεν είναι ψυχαγωγία, ούτε διασκέδαση, αλλά στόχος και σκοπός, προβολή και διαφήμιση της χώρας.

Τα τελευταία 10 χρόνια η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έχει καταφέρει να μας κάνει πολλές φορές υπερήφανους για όσα έχει πετύχει και εξακολουθεί να το πράττει, καθώς είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στο επόμενο Μουντιάλ, το οποίο λόγω Βραζιλίας αναμένεται να αποτελέσει μια τεράστια ποδοσφαιρική γιορτή! Κι είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να είναι εκεί, στη χώρα που γέννησε μερικούς από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, εκεί όπου η μπάλα είναι ζωή, αγάπη, θρησκεία!

Τα αποτελέσματα λοιπόν είναι αυτά που γράφουν ιστορία στον αθλητισμό και αυτά για τα οποία πρέπει να ασκείται κριτική. Απόδειξη το Euro του 2004, όπου η Ελλάδα ίσως να έπαιξε το πιο αντιεμπορικό ποδόσφαιρο στη διοργάνωση, αλλά έγραψε ιστορία κατακτώντας το τρόπαιο.

Από τη στιγμή που το ποδοσφαιρικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνεχίζει να παίρνει αποτελέσματα, καλό θα ήταν να σταματήσει η γκρίνια και η αφ' υψηλού κριτική και να περιοριστούμε σε όσα μας προσφέρει. Οσοι θέλουν θέαμα ας προστρέξουν στους συλλόγους τους κι αφήσουν ήσυχη την Εθνική... Κι ας αναλογιστούμε ότι οι επιτυχίες της Εθνικής ποδοσφαίρου, μαζί φυσικά με τις αντίστοιχες επιτυχίες της Εθνικής μπάσκετ είναι το μοναδικό εξαγώγιμο προϊόν μιας χώρας που βρίσκεται σε κρίση και δυσκολεύεται να επιδείξει κάτι θετικό σε οποιονδήποτε άλλο τομέα!

Οσον αφορά στην πρόκριση στο Μουντιάλ, πιστεύω ότι ανεξαρτήτως αντιπάλου είναι στο χέρι της Ελλάδας να πάρει το εισιτήριο. Με την καλύτερη άμυνα στα προκριματικά (παθητικό μόνο 4 γκολ), με παίκτες έμπειρους και ικανούς να παίρνουν αποτελέσματα, με σκοράρισμα σε κάθε ματς (εκτός το εντός έδρας με τη Βοσνία) η Εθνική ομάδα είναι «φτιαγμένη» για νοκ άουτ αγώνες, όπου μπορεί να πετύχει περισσότερα από μια πορεία σχεδόν δύο ετών με 10 αγώνες!

Μην ξεχνάτε ότι έτσι πήγε και στο Μουντιάλ του 2010, όταν μετά το 0-0 της Αθήνας όλοι είχαν την Εθνική ξεγραμμένη στη ρεβάνς των μπαράζ με την Ουκρανία, μέχρι που ο Σαλπιγγίδης στο Κίεβο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και την Ελλάδα στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής!

Follow me: @DimosBouloukos

 

Τελευταία Νέα