Διαμαντίδης ή Σπανούλης; Μήτρογλου...

Διαμαντίδης ή Σπανούλης; Μήτρογλου...

bet365

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για τα (ανθρώπινα) λάθη των δύο μεγαλύτερων Ελλήνων αθλητών και βάζει στη μέση του κάδρου τον Μήτρογλου...

Μετά το Γκάλης vs Γιαννάκης, έχει γίνει το πιο hot δίλημμα. Σπανούλης ή Διαμαντίδης; Από το 2010 και μετά, όταν ο Vspan πήγε στον Ολυμπιακό, κάθε επιτυχία ή αποτυχία ενός εκ των δύο, συνοδευόταν κι από ένα σχόλιο που αφορούσε τον άλλο. Κι όσο αρρωστημένη ήταν η σύγκριση, τόσο υγιής ήταν η δική τους στάση. Αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν, top of the top στο είδος τους, παράδειγμα το παιχνίδι τους για τους νέους. Μόνο βλάκες, εμπαθείς ή αδαείς δεν τους αναγνωρίζουν. Αλλά όπως όλοι οι άνθρωποι έχουν κι αυτοί τις αδυναμίες τους. Ποιος δεν έχει;

Ο Σπανούλης ηγήθηκε των δύο μεγαλύτερων αποτυχιών (Βενεζουέλα, Σλοβενία) που γνώρισε η Εθνική ομάδα, όμως αυτό δεν τον κάνει χειρότερο παίκτη. Κι ο Πάρκερ είχε 10 αποτυχίες μέχρι να φτάσει στο χρυσό. Ο Vspan ήταν κατώτερος των περιστάσεων, ακριβώς επειδή το όνομά του ανακατεύτηκε σε πράγματα που δεν είναι καλός. Δεν ήταν το πικ εν ρολ, τα σουτ, τα... γκαλίστικα μπασίματα, η αναγνώριση μις ματς.

Ήταν οι δημιουργίες του εκτός γηπέδου. Οι συζητήσεις που είπε ο Τρινκιέρι ότι έκανε μαζί του. Τα... ξεσκαρταρίσματα που έγιναν μετά ξεκαθαρίσματα, οι φήμες που απλώθηκαν, το γεγονός ότι συμπαίκτες του ένιωθαν πως είχε λόγο στον τρόπο που έπαιζαν. Είσαι ο Σπανούλης. Ο καλύτερος παίκτης που παίζει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Κάνε αυτό που ξέρεις. Οι διοικούντες είναι για να διοικούν, οι προπονητές για να προπονούν και οι παίκτες για να παίζουν. Όταν ο ένας μπλέκεται στα πόδια του άλλου, "δεν υπάρχει υγεία" όπως ορθά επισήμανε στη συνέντευξη του στο gazzetta.gr ο Σπανούλης.

Είσαι ο Διαμαντίδης. Ο καλύτερος αθλητής που έβγαλε η χώρα μετά την εποχή του μοναδικού Νίκου Γκάλη. Ο άνθρωπος που ξεπέρασε το μύθο του Γιαννάκη, που επηρέασε το άθλημα και έκανε τους Έλληνες να πανηγυρίζουν μια καλή άμυνα όπως ένα τρίποντο. Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά του; Η έλλειψη αυτογνωσίας. Δεν ξέρει ποιος είναι. Διότι αν ήξερε δεν θα εμπλεκόταν ξανά σε καυγά με τον Μπατή. Μα, με τον Μπατή; Να ανοίγεις διάλογο και να έρχεσαι στα χέρια; Ο Διαμαντίδης είναι το πρότυπο για χιλιάδες παιδιά. Δεν λέει κανείς ότι πρέπει να τρώει σφαλιάρες και να γυρίζει το μάγουλο. Αλλά δεν έγινε έτσι.

Προκλήθηκε και προκάλεσε. Μπινελικώθηκε και μπινελίκωσε. Τα υπόλοιπα πάνε πολύ όταν είσαι ο Διαμαντίδης. Χθες, όταν έγινε γνωστό το επεισόδιο, συνάδελφοι του Μπατή από πολλές ομάδες συζητούσαν το θέμα κι έλεγαν... να αγιάσει το χέρι του Διαμαντίδη. Ο Μάριος, ένας κατά τα άλλα εξαιρετικός, γνήσιος πλέι μέικερ, είναι by far ο πιο προκλητικός Έλληνας μπασκετμπολίστας. Και... καρύδια πιάνει εν ώρα αγώνα, και κάτω από τα πόδια του σουτέρ μπαίνει, και trash talking χρησιμοποιεί. Ε, και; Ούτε ο πρώτος είναι, ούτε ο τελευταίος. Να ανοίγει βεντέτα ο Διαμαντίδης με τον Μπατή δεν μειώνει κανέναν παρά μόνο τον Διαμαντίδη. Κι αν στο παρελθόν έχεις φτύσει κιόλας (π.χ. τον Γκόλεματς που δεν πείραζε κουνούπι), πρέπει να προσέχεις δέκα φορές την εικόνα σου. Γιατί; Επειδή είσαι ο καλύτερος.

Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν... Μήτρογλου. Διότι είναι κάγκουρας και σπάνια αντιτουριστικός, είναι ο τύπος που θα έφερνε η όμορφη κόρη σου σπίτι και θα της έλεγες "που τον βρήκες αυτόν;". Αλλά σταμάτησε τα καραγκιοζιλίκια και ασχολείται μόνο με τη δουλειά του. Μόνο το κούρεμα έμεινε να θυμίζει ότι είναι από άλλο ανέκδοτο, αλλά στο γήπεδο επιβεβαιώνει ότι δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε με τρίχες όταν κάνει το καθήκον του στην εντέλεια. Δεν παραπονιέται πια, δεν γκρινιάζει και τρέχει, δεν στήνει περίπτερο, όπως λέγαμε στη γειτονιά μας. Κι ας το σκέφτονταν μέχρι και την περασμένη εβδομάδα Μίτσελ και Σάντος αν έπρεπε να τον ξεκινάνε ή όχι.

Έχει κάνει τέσσερα χατ τρικ. Τρία στο... πρωτάθλημα όπου κάθε ταβερνιάρης δηλώνει στόπερ κι ένα στο Champions League, συν ένα ακόμα κρίσιμο με την Εθνική. Αν μπορούν ας τα βάλουν κι άλλοι. Ό,τι κι αν είναι η Super League, τέτοιο επίτευγμα δεν υπάρχει. Και δεν έχει σημασία μόνο το πόσο, αλλά και το πώς. Με ποικιλία που θα ζήλευαν οι καλύτεροι φορ του πλανήτη. Με κεφαλιά, με προβολή, με φάουλ, με αριστερό σουτ, με δεξί βολέ, διαγώνια, πλασέ. Μόνο με πέναλτι δεν έχει βάλει. Τόσους τρόπους δεν είχε κανείς άλλος μετά τον Βαζέχα.

Δείτε τα video με τα 13 φετινά του γκολ και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας:

ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΜΕ ΞΑΝΘΗ,

ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΜΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ

ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΜΕ ΒΕΡΟΙΑ

ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΜΕ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ,

ΓΚΟΛ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ vs ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ

Αν το μυαλό του παραμείνει στο κεφάλι του, σύντομα θα μιλάνε για τον "κάγκουρα" με την κομμένη εξάτμιση και πολλοί Ευρωπαίοι. Τα χαρακτηριστικά του είναι σπάνια και είδηση πια θα αποτελεί όταν δεν σκοράρει κι όχι όταν σκοράρει. Στο πρώτο δίμηνο που διανύουμε της σεζόν, είναι δίχως άλλο ο καλύτερος Έλληνας αθλητής. Μέχρι για ένα δίμηνο, μπορεί να σταθεί σύγκριση.

Για παραπάνω, με αθλητές φτασμένους, που έχουν ευρωπαϊκά τρόπαια στην πλάτη τους, θα πρέπει να συνεχίσει να "γράφει" γκολ με την ίδια συχνότητα για χρόνια. Διότι η διαφορά των καλών παικτών από τους μεγάλους παίκτες (όπως ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης) είναι όση και του πυροτεχνήματος από τα αστέρια. Τα μεν λάμπουν για λίγο, τα δε για πάντα.

ΥΓ. Τις επόμενες ημέρες αρχίζει και επίσημα η σεζόν στο μπάσκετ για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό. Ώρα να θυμηθούν και να μας υπενθυμίσουν Διαμαντίδης και Σπανούλης ότι είναι οι καλύτεροι όχι απλά στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Μέσα και... πέριξ των γηπέδων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα