Το «μπαμ» του Ομπαμεγιάνγκ

Το «μπαμ» του Ομπαμεγιάνγκ

bet365

Ο Γκαμπονέζος συστήθηκε με εκκωφαντικό τρόπο και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τα κατορθώματά του.

Οταν η Ντόρτμουντ έδινε 13 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον 24χρονο που κάποτε έπαιξε στην Μίλαν, κανένας στον σύλλογο δεν θα μπορούσε ούτε καν να ονειρευτεί ένα τέτοιο ντεμπούτο. Ο Πιέρ-Εμερίκ έβγαλε μάτια την περσινή σεζόν στην Ligue1 με την Σεντ Ετιέν (συνολικά 37 γκολ σε 87 αγώνες) και χρειάστηκε μόλις έναν αγώνα για να κάνει το ίδιο στην Bundesliga.

«Χαλάρωσε και τα γκολ θα έρθουν γρήγορα» ήταν η συμβουλή του Νούρι Σαχίν πριν τον αγώνα της πρεμιέρας με την Αουγκσμπουργκ. Αποτέλεσμα; Στην 13η επαφή γκολ με κεφαλιά ψαράκι και στο δεύτερο μέρος άλλα δύο τεμάχια με τρομερό ξεπέταγμα. Οι αμυντικοί ακόμα τον ψάχνουν.

Η Ντόρτμουντ ήταν επιλογή του Ομπαμεγιάνγκ -από τις προτάσεις που έφτασαν στα γραφεία της Σεντ Ετιέν- και στο πρώτο του ματς απ-έδειξε ότι αυτό το στιλ παιχνιδιού του ταιριάζει γάντι. Και πως να μην είναι έτσι;

«Είναι σούπερ γρήγορος και μπορεί να αφήσει πίσω τους πάντες. Θέλουμε να του δίνουμε τη μπάλα την ώρα που... πετάει» ήταν τα λόγια του Γίργκεν Κλοπ, ο οποίος πάντως πιστεύει ότι «οι αντίπαλοι θα βρουν τρόπο να τον αντιμετωπίζουν καλύτερα».

Ο Γκαμπονέζος έγινε ο πρώτος από τη χώρα του που σκοράρει στο γερμανικό πρωτάθλημα και χρειάστηκε τέσσερις προσπάθειες για να κάνει χατ τρικ στο ντεμπούτο του στην Bundesliga.

Επίσης, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Μπορούσια που βάζει τρία γκολ στην πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα και προσέθεσε το όνομά του στη λίστα με τους κυρίους που έχουν κάνει το ίδιο και είναι οι εξής. Ενγκελμπερτ Κραους (Μόναχο 1860), Ολαφ Μάρσαλ (Ντιναμό Δράσδης), Μάρτιν Φένιν (Φρανκφούρτη), Αντεμάρ και Χέρμαν Ολιχερ (Στουτγκάρδη).

«Παρατήρησα αμέσως την ένταση της Bundeliga. Το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο γρήγορο από την Ligue1 όμως μπόρεσα να προσαρμοστώ». Δεν μπορεί να πει κανείς το αντίθετο...

Εκτός από τη μαγική επίδοση στην επίθεση με το χατ τρικ, ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε τους συμπαίκτες του να λένε τα καλύτερα για την προσύλωση στο πλάνο και τη γενικότερη συνεισφορά του.

«Εβαλε τρία γκολ, όμως αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η αμυντική δουλειά και η εργατικότητά του. Η ομάδα χρειάζεται τους πάντες να αμύνονται και σίγουρα το έκανε πολύ καλά, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι δεν είναι μαζί μας καιρό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτόν».

Follow me: Giorgio_Oddo

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα