Μπάρτσα: Η πρώτη ζήλια!

Μπάρτσα: Η πρώτη ζήλια!

Γιώργος Καραμάνος
Μπάρτσα: Η πρώτη ζήλια!

bet365

Ο Μέσι αξίωσε να παίρνει περισσότερα από τον Νεϊμάρ και ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για το πώς τα φράγκα χαλάνε τα αποδυτήρια.

Η αγορά του Νεϊμάρ ήταν δεδομένο πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα προκαλούσε ορισμένα προβλήματα στη Μπαρτσελόνα. Αυτά θα είχαν να κάνουν τόσο με το αγωνιστικό κομμάτι (σ.σ.: προσαρμογή, απαιτήσεις, ατομισμός του Βραζιλιάνου) όσο και με το οικονομικό. Στο «Καμπ Νόου» υπάρχει εδώ και χρόνια μία συγκεκριμένη ιεραρχία που δεν είχε αμφισβητηθεί από κανέναν.

Σύμφωνα με αυτήν, στην κορυφή της βρισκόταν ο καλύτερα αμειβόμενος Μέσι και ακολουθούσαν οι Ινιέστα, Τσάβι, Φάμπρεγας και Ντάνιελ Αλβες στη δεύτερη βαθμίδα, στην τρίτη βαθμίδα οι Πουγιόλ, Βαλδές, Πικέ και ούτω καθ' εξής (ίσως ξεχνάω κάποιον). Ελα όμως που η έλευση του Νεϊμάρ έφερε τα πάνω κάτω και την πρώτη δυσαρέσκεια του ηγέτη της ομάδας.

Μπορεί λοιπόν ο Βραζιλιάνος παικταράς όπου σταθεί και όπου βρεθεί να αποθεώνει τον Μέσι ως τον κορυφαίο όλου του κόσμου και να τον βάζει πάνω από τον εαυτό του, αλλά αυτό δεν ισχύει και όσον αφορά τις απολαβές τους. Πλέον εκείνος είναι που θα εισπράττει τα περισσότερα και αυτό ήταν λογικό να ενοχλήσει τον Αργεντινό, ο οποίος μέσω του πατέρα του έθεσε θέμα αναπροσαρμογής.

Προφανώς ουδόλως απασχολεί τον Μέσι το εάν έβαλε υπογραφή μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο στην έκτη (σε οκτώ χρόνια) ανανέωση-επέκταση της συμφωνίας του με τους Μπλαουγκράνα. Τι και εάν έχουν περάσει μόλις πέντε μήνες από τότε, εκείνος απαιτεί ακρόαση και διευθέτηση της αδικίας. Ο Αργεντινός παίρνει 13 εκατ. καθαρά ετησίως, ενώ ο Νεϊμάρ που αρχικά φαίνεται να εισπράττει μόνο επτά, μέσα από κάτι διαδρόμους και παραθυράκια και.. και... και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, το τελικό ποσό που θα λαμβάνει για κάθε χρόνο θα είναι 17 χαρτιά! Ναι 17!

Και πες εντάξει, η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Οτιδήποτε αξιώσει το καμάρι της, θα του δώσει απλόχερα. Νέο συμβόλαιο με 18 μύρια θέλει; θα το έχει. Τι θα συμβεί όμως όταν με τη σειρά τους αρχίζουν να γκρινιάζουν ο Ινιέστα, ο Ντάνι Αλβες ή κάποιος άλλος; Θα αξίζει κοτζάμ Ινιέστα να παίρνει τα μισά από τον Νεϊμάρ; Κάπως έτσι λοιπόν τα φράγκα χαλάνε από τη μία στιγμή στην άλλη τα αποδυτήρια με ζήλιες, γκρίνιες και εγωισμούς και αυτό μοιάζει αναπόφευκτο να συμβεί στα άδυτα του «Καμπ Νόου».

Follow me: @jorgekaraman

 

LA LIGA Τελευταία Νέα