Υποψήφιοι «κοινοτικοί» με συμβόλαια που... σπάνε (pics)

Υποψήφιοι «κοινοτικοί» με συμβόλαια που... σπάνε (pics)

Γιώργος Κούβαρης
Υποψήφιοι «κοινοτικοί» με συμβόλαια που... σπάνε (pics)

bet365

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην τελική ευθεία όσον αφορά τον παίκτη που θα πάρει πάρει τη θέση του Μάικ Τζέιμς στα γκαρντ και το gazzetta.gr βρήκε τους «κοινοτικούς» Αμερικανούς με συμβόλαια που... μπορούν να «σπάσουν».

Ο χρόνος άρχισε να πιέζει επικίνδυνα και ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει βγει στην αγορά προκειμένου να αποκτήσει γκαρντ που να μπορεί να καλύψει το «κενό» του Μάικ Τζέιμς.

Ελεύθεροι παίκτες που να ταιριάζουν στα «θέλω» των «πρασίνων» δεν υπάρχουν και γι' αυτόν τον λόγο αναμένεται να προσανατολιστούν -θέλοντας ή μη- σε «ασόδυα» που δεσμεύονται με συμβόλαιο. Άλλωστε μία από τις βασικές προϋποθέσεις είναι ο παίκτης να έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και δη από την EuroLeague.

Τo gazzetta.gr έψαξε και βρήκε τους «κοινοτικούς» Αμερικανούς οι οποίοι έχουν συμβόλαια με τις ομάδες τους ωστόσο δεν είναι δύσκολο να «σπάσουν» προκειμένου να μετακομίσουν στο «Νίκος Γκάλης» και τον Παναθηναϊκό.


1.ΜΠΟ ΜΑΚ ΚΑΛΕΜΠ (31χρ., 1.82μ.)

Το καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Γκραν Κανάρια και ήδη έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της ACB. Ένας παίκτης γνώριμος των ευρωπαϊκών παρκέ και με έξι χρόνια εμπειρίας στην EuroLeague με τις φανέλες της Παρτίζαν, Σιένα, Φενέρμπαχτσε και Μπάγερν Μονάχου. Έχει στην κατοχή του διαβατήριο από την Π.Γ.Δ.Μ. και μετράει 106 παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διογάνωση με 13,1 πόντους κατά μ.ο. και 2,7 ασίστ.

2.ΟΛΙΒΕΡ ΛΑΦΑΓΙΕΤ (32χρ., 1.88μ.)

Γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2014-15. Πριν από δύο μήνες υπέγραψε στην Ουνικάχα Μάλαγα, μια ομάδα με την οποία διατηρούν καλές σχέσεις οι «πράσινοι». Άλλωστε στο παρελθόν είχαν κάνει και... business με την «τράμπα» του Γκιστ με τον Πάνκο. Ο Λαφαγιέτ έχει διαβατήριο Κροατίας ενώ έχει αγωνιστεί και στο εθνικό συγκρότημα της χώρας. Στην EuroLeague έχει 84 συμμετοχές με την Παρτίζαν, την Πρόκομ Τρεφλ, την Ζαλγκίρις Κάουνας, τον Παναθηναϊκό και την Αρμάνι Μιλάνο με 7,9 πόντους και 2,7 τελικές πάσες.

3.ΝΤΑΡΙΟΥΣ ΑΝΤΑΜΣ (27χρ., 1.85μ.)

Πέρυσι άφησε τους πάντες άναυδους από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Λαμποράλ Κούτσα (σ.σ. νυν Μπασκόνια) έχοντας συμπαίκτες, τόσο τον Μάικ Τζέιμς, όσο και τον Γιάννη Μπουρούση. Το όνομά του είχε ακουστεί και το καλοκαίρι για το ρόστερ των «πρασίνων» ωστόσο η περίπτωσή του ήταν αρκετά... αλμυρή. Κάτι που ισχύει και τώρα, πόσω μάλλον από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην Κίνα και είναι ο πρώτος σκόρερ των Xinjiang Flying Tigers. Έχει στην κατοχή του διαβατήριο από τη Βουλγαρία, ενώ στις δύο χρονιές του στην EuroLeague μέτρησε 12,9 πόντους και 3,6 ασίστ.

4.ΑΛΕΞ ΡΕΝΦΡΟΕ (30χρ., 1.91μ.)

Πριν από έναν χρόνο μετακόμισε στη Μπάγερν Μονάχου, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στην EuroLeague από την Αλμπα Βερολίνου. Ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις των γκαρντ, αν και είναι «καθαρός» άσος με εξαιρετικά οργανωτικά στοιχεία. Ο Αμερικανός με διαβατήριο Βοσνίας θεωρείται πολύ προσιτή λύση, ενώ έχει και καλά αμυντικά στοιχεία. Βέβαια δεν έχει πολλές συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση επειδή οι ομάδες του δεν έπαιρναν το εισιτήριο για την β'φάση, ωστόσο στα 18 ματς που αγωνίστηκε είχε 9,9 πόντους και 5 ασίστ κατά μ.ο.

5.ΕΡΛ ΚΑΛΟΓΟΥΕΪ (33χρ., 1.91μ.)

Ο point guard της Μπελεντίγεσπορ είναι η λιγότερο φανταχτερή λύση σε σχέση με τις προηγούμενες ωστόσο διαθέτει πολλές παραστάσεις και εμπειρίες, τόσο από την ACB, όσο και από την EuroLeague με τις Τσιμπόνα και Μάλαγα. Τα τελευταία χρόνια βγάζει το... ψωμί του στην Τουρκία και σε περίπτωση που απασχολήσει τους «πράσινους»ως λύση ανάγκης, δεν θα δυσκολευτούν να τον αποκτήσουν. Ο Κάλογουεϊ διαθέτει διαβατήριο από τη Βουλγαρία ενώ στα 61 ματς στην EuroLeague έχει 9,2 πόντους και 2,6 ασίστ κατά μ.ο.

Βέβαια δεν είναι και οι μοναδικοί που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό και τον Αργύρη Πεδουλάκη!

Ο Ντι Μποστ της Μονακό έχει διαβατήριο από τη Βουλγαρία, έχει παίξει EuroLeague με την Ζιέλονα Γκόρα, αλλά δεν... ενθουσιάζει ιδιαίτερα, ενώ να σημειωθεί ότι οι «πράσινοι» ρώτησαν για τους Που Τζέτερ (αμερικανός με διαβατήριο Ουκρανίας) και Ντάριους Ουάσινγκτον (γνώριμος από ΠΑΟΚ και Άρη) ωστόσο οι παίκτες συνεχίζουν στην Κίνα.

Φυσικά ο Στέφαν Γιόβιτς φαντάζει ως ιδανική περίπτωση, αλλά το κασέ του (συμπεριλαμβανομένου και του ενός εκατομμυρίου Ευρώ που πρέπει να δώσει -τουλάχιστον- ο Παναθηναϊκός για να σπάσει το συμβόλαιο με τον Ερυθρό Αστέρα) είναι απαγορευτικό. Από τα ονόματα που ξεχωρίζουν και αυτό του Νεμάνια Νέντοβιτς, αν και ο Σέρβος γκαρντ έχει ταλαιπωρηθεί από πολλούς τραυματισμούς.

Επίσης προτάθηκαν οι Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ (σ.σ.γιος του πάλαι ποτέ παίκτη του Ηρακλή Στιβ Μπαρτ και παίκτη της Ολυμπιάδας Πατρών) και Βίκτορ Σάδα, αλλά απορρίφθηκαν δίχως δεύτερη σκέψη.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα