Η κατάκτηση του τίτλου το 1976 από το ΠΑΟΚ

Η κατάκτηση του τίτλου το 1976 από το ΠΑΟΚ

bet365

Ο ΠΑΟΚ ήταν πρωταθλητής Ελλάδας, σαν σήμερα το 1976, αλλά ουδείς στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο δεν το είχε πιστέψει, παρά το εμφατικό 1-3 επί του Ηρακλή.

Μπορεί το γκολ του Νέτο Γκουερίνο, μια εβδομάδα πριν, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ να χαρακτηρίζεται «ένα γκολ, ένα πρωτάθλημα», αλλά ο «Δικέφαλος» σφράγισε και μαθηματικά την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας του με το «διπλό» μέσα στο Καυτανζόγλειο, ακριβώς μια εβδομάδα αργότερα, στις 9 Μαΐου 1976.

Οι θυσίες των ασπρόμαυρων ποδοσφαιριστών, παραγόντων και φιλάθλων έπιαναν επιτέλους τόπο, αλλά ελάχιστοι το είχαν πιστέψει. «Το βράδυ της Κυριακής στις 7.45 και οι πιο άπιστοι το είχαν πιστέψει. Παίκτες και μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια αποθέωση την ώρα που όλοι μαζί εγκατέλειπαν το Καυτανζόγλειο στάδιο», έγραφαν την επομένη οι εφημερίδες της εποχής.

Το πάρτι τίτλου μεταφέρθηκε στη γειτονική Τούμπα, οι προβολείς άναψαν και τα φώτα έστελναν το μήνυμα τους σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης: ο ΠΑΟΚ ήταν πρωταθλητής Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με πέναλτι του Νέτο Γκουερίνο (18’), διπλασίασε τα τέρματά του με τον Σταύρο Σαράφη (32’), μείωσε ο Βασίλης Χατζηπαναγής (49’) για τον Ηρακλή, ενώ ο Γιώργος Κούδας στο 72’ σφράγισε τη νίκη-τίτλου για τους φιλοξενούμενους, που είχαν καταλάβει το Καυτανζόγλειο γεμίζοντας κάθε γωνιά του Σταδίου.

Την ίδια ώρα στις Σέρρες η ΑΕΚ έμενε στο 0-0 απέναντι στον Πανσερραϊκό, με τους Σερραίους φιλάθλους να πανηγυρίζουν κάθε φορά που τα μεγάφωνα του γηπέδου ενημέρωναν για τα γκολ του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο…

Σ’ εκείνο το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τους: Φούρτουλα, Γούναρη, Πέλλιο, Ιωσηφίδη, Φουντουκίδη, Τερζανίδη, Σαράφη (46’ Αναστασιάδης), Αποστολίδη, Κερμανίδη, Κούδα (79’ Ορφανός), Γκουερίνο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα