Ο Γιάννης… μεγάλωσε! (infographic)

Ο Γιάννης… μεγάλωσε! (infographic)

Φάνης Παναγιώτου
Ο Γιάννης… μεγάλωσε! (infographic)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε την τρίτη σεζόν του στο ΝΒΑ και το gazzetta.gr παρουσιάζει την εξέλιξη του μέσω infographic.

«Είναι εντυπωσιακό πόσο έχει αλλάξει το σώμα μου. Στην πρώτη μου χρονιά ήμουν κοκκαλιάρης», τάδε έφη Γιάννης Αντετοκούνμπο. Η αλήθεια είναι πως το σώμα του Giannis έχει αλλάξει. Αυτό δεν χρειάζεται να σας το πούμε εμείς. Αρκεί να δείτε μία φωτογραφία από την πρώτη του χρονιά και μία… τωρινή.

Η εξέλιξη του Γιάννη δεν είναι κάτι παράξενο. Πρόκειται για σώμα με απίστευτα προσόντα, ωστόσο όταν πήγε στο ΝΒΑ δεν είχε δουλευτεί όπως πρέπει. Πλέον, μετά από τρία χρόνια, ο Αντετοκούνμπο έχει δυναμώσει και παράλληλα δεν έχει χάσει την πλαστικότητα του, συνδυασμός που μαζί με το ύψος του και τα μακριά του άκρα τον κάνουν μοναδικό!

Μοναδικό τον κάνει και το γεγονός ότι μέσα στη χρονιά «μετακόμισε» στη θέση του point guard. Και μας άφησε με ανοιχτό το στόμα! Ο ίδιος εξήγησε: «Μετά τη διακοπή του All Star μεταφέρθηκα στη θέση του point guard. Δεν ήταν κάτι ακριβώς καινούριο για μένα αφού είχα ξαναπαίξει. Ως επί τω πλείστον έπαιξα στο «4» και το «5», αλλά τώρα προσπαθώ να παίξω point guard. Νομίζω ότι τα πήγα καλά αν και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ να βελτιώσω. Παρακολουθώ άλλα point guards και προσπαθώ να μάθω από αυτούς. Βλέπω αρκετά τον Κρις Πολ, τον Ράσελ Ουέστμπρουκ».

Το γεγονός ότι ο Αντετοκούνμπο άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στη συγκεκριμένη θέση φαίνεται κι από τις δηλώσεις του Τζέισον Κιντ: «Μπορείς να τον αποκαλείς πλέι μέικερ, πόιντ φόργουορντ, πόιντ σέντερ. Με αυτόν να έχει τη μπάλα η πίεση που ασκεί στις αντίπαλες άμυνες και η δυνατότητά του να βρίσκει τους ελεύθερους συμπαίκτες του μας δίνει πολλά έξτρα όπλα. Θα προχωρήσουμε και την επόμενη σεζόν με τον Γιάννη στο "1"».

Εκτός όλων των άλλων, το πόσο καλά έκανε τη δουλειά του ο Γιάννης ως οργανωτής φαίνεται και στην σημαντική άνοδο που παρουσίασε στις ασίστ! Ο Αντετοκούνμπο τους δύο τελευταίους μήνες της κανονικής περιόδου 7.2 (Μάρτιος) και 7.1 (Απρίλιος) τελικές πάσες κατά μέσο όρο!

Πιο συγκεκριμένα…

Οκτώβριος: 2 ασίστ μ.ο.
Νοέμβριος: 2.6 ασίστ μ.ο.
Δεκέμβριος: 3 ασίστ μ.ο.
Ιανουάριος: 3 ασίστ μ.ο.
Φεβρουάριος: 4.9 ασίστ μ.ο.
Μάρτιος: 7.2 ασίστ μ.ο.
Απρίλιος: 7.1 ασίστ μ.ο.

Μάλιστα, η βελτίωση στο συγκεκριμένο κομμάτι τον βοήθησε να φτάσει και στα πρώτα triple double της καριέρας του!

Συγκεκριμένα, στη νίκη με 108-101 επί των Λος Άντζελες Λέικερς είχε 27 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ, στη νίκη επί των Χιούστον Ρόκετς με 128-121 μέτρησε 18 πόντους, 16 ριμπάουντ και 11 ασίστ, ενώ στην ήττα από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (96-104) κατάφερε να έχει 26 πόντους, 12 «σκουπίδια» και 10 τελικές πάσες στο ενεργητικό του. Ακόμα, κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς μέτρησε 28 πόντους, 11 ριμπάουντ και 14 ασίστ κι οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στο θετικό αποτέλεσμα με 109-100, ενώ στο 113-110 επί των Ορλάντο Μάτζικ έκανε το τελευταίο του triple double (18π., 11ασ., 11ρ.) για φέτος.

Φυσικά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχει ανεβάσει τους αριθμούς του μόνο στις ασίστ. Όπως θα δείτε αναλυτικά στο infographic που ακολουθεί, παρουσιάζει σημαντική άνοδο και σε άλλες στατιστικές κατηγορία, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο πως το ταβάνι του είναι ο ουρανός! Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει το που θα φτάσει ο συγκεκριμένος παίκτης και το μυστικό του είναι ένα: Η ταπεινότητα! Και το απέδειξε ξανά, δηλώνοντας: « Το μόνο που θέλω είναι να βελτιωθώ. Και πως θα βελτιώσω τους Μπακς. Θα είμαι 4η σεζόν στην ομάδα και θα έχω ακόμη πιο πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα πορευτώ βήμα βήμα κάνοντας τα μικρά πράγματα και θα πείσω τους Μπακς να με εμπιστευτούν ακόμη περισσότερο. Το να είσαι ηγέτης είναι κάτι που έρχεται με φυσικό τρόπο. Ακόμη και στην Ελλάδα που έπαιζα στην Α2 είχα ηγετικό ρόλο. Πάντα ήμουν ανταγωνιστικός. Έπαιζα για να ζήσω».

 

NBA Τελευταία Νέα