Όλα τα ρεκόρ του φετινού Ολυμπιακού!

Όλα τα ρεκόρ του φετινού Ολυμπιακού!

Όλα τα ρεκόρ του φετινού Ολυμπιακού!

bet365

Ο Ολυμπιακός φέτος έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και το gazzetta.gr προσπαθεί να... ενώσει τα κομμάτια του παζλ των ερυθρόλευκων ρεκόρ.

Η φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ελλάδα είναι σαρωτική! Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έχει σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και το gazzetta.gr στοιχειωθετεί όλα τα ερυθρόλευκα φετινά ρεκόρ!

Το ρεκόρ του Μπούκοβι

Με τις 11 σερί νίκες του νίκες από την αρχή του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι και με την επικράτηση επί του Αστέρα Τρίπολης το... έσπασε. Δικαίως λοιπόν, μετά του Μπούκοβι την ομαδάρα, στο Λιμάνι...χορεύουν στους ρυθμούς της ομαδάρας του Σίλβα.

Το ρεκόρ του Σόλιντ

Το σερί των 16 σερί νικών της ομάδας του Τροντ Σόλιντ, έσπασε η αρμάδα του Μάρκο Σίλβα στην Κομοτηνή, όπου και επικράτησε του Πανθρακικού με 4-3. Το αήττητο κράτησε εν τέλει για 21 αγωνιστικές όταν και η ΑΕΚ επικράτησε των ερυθρόλεκων 2-0, κατόπιν 2 αποβολών και μίας υπόδειξης πέναλτι.

Ρεκόρ... διπλών

Με τη νίκη του στο Αγρίνιο έφτασε τα 13 διπλά φέτος (13-1-1). Ετσι, έπιασε το εν λόγω ρεκόρ από καταβολής της Α' Εθνικής, που ήταν οι δικές του 13 νίκες της περιόδου 2003 - 2004.

Ετσι, οι 40 βαθμοί εκτός έδρας είναι η μεγαλύτερη συγκομιδή της ομάδας του Πειραιά σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών.

Η ομάδα με τις λιγότερες απώλειες στην Ευρώπη

Με μόλις μία ήττα και μία ισοπαλία, ο Ολυμπιακός βλέπει την απώλεια με το... κιάλι. Είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει νικήσει τις λιγότερες φορές! Ότι έσπασε και το δικό του ρεκόρ, που κρατούσε από τη σεζόν 1999-2000 όταν και είχε 2 ήττες και 2 ισοπαλίες, περιττό να το πούμε.

Ρεκόρ κι ο Φορτούνης

Ο νέος «μάγος» του Ολυμπιακού με 17 γκολ και 13 ασίστ, πέρα του ότι είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος είναι παράλληλα κι ο πρώτος... σερβιτόρος, έχοντας μάλιστα διψήφιο αριθμό και στις δύο κατηγορίες.

Ρεκόρ διαφοράς από τον δεύτερο

Εχει ήδη 82 βαθμούς και με νίκη επί της Καλλονή θα έχει 85. Αν νικήσει κι η ΑΕΚ η διαφορά θα είναι στους 25 βαθμούς και έτσι θα ξεπεράσει και πάλι τον εαυτό του όταν είχε τερματίσει τη σεζόν 2013-1014 στο +17 από τον ΠΑΟΚ, έχοντας 86 βαθμούς κι ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε 69.

Ρεκόρ συνεχόμενων νικών στο «Καραϊσκάκης»

Στις 28/2, με τη νίκη επί της Βέροιας (3-0) στο Καραϊσκάκης, έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ: Αυτό των συνεχόμενων νικών στο γήπεδό του, φτάνοντας τις 22. Πλέον έχει 24 και με την Καλλονή θα μπορεί να έχει 25. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν το δάστημα 1968-1970 όταν και είχε 21 σερί νίκες. Τότε το ρεκόρ ξεκίνησε στις 10/11 του 1968 κόντρα στον Πανιώνιο και τερματίστηκε με τον Βύζαντα Μεγάρων στις 18/1 του 1970.

Το σημερινό ρεκόρ ξεκίνησε στις 17/12 του 2014 με τον Πανιώνιο και συνεχίζει...

Ρεκόρ πιο γρήγορου πρωταθλήματος

To έχει πάρει από τον Φλεβάρη, κυνηγώντας μόνο τον... κακό του εαυτό. Πλέον στόχος του το Κύπελλο.

Ρεκόρ βαθμών σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών

Αν νικήσει και την Καλλονή, θα έχει 28 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα και με 85 βαθμούς θα έχει κάνει ρεκόρ συγκομιδής βαθμών σε κούρσα 30 αγωνιστικών.

Τι κυνηγάει με Καλλονή

- Με νίκη ισοφαρίζει το ρεκόρ καλύτερου τελειώματος στο πρωτάθλημα. Αν πανηγυρίζει κόντρα στην ομάδα της Μυτιλήνης τι νίκη, θα είναι η όγδοη συνεχόμενη επιτυχία, μετά την ήττα από την ΑΕΚ και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της περιόδου 199-2000.

- Επίσης, με νίκη επί της Καλλονής, ο φετινός Ολυμπιακός ισοφαρίζει την επίδοση του απολύτου νικών στο «Καραϊσκάκης» σε ματς της Super League (15 στα 15) - κάτι που είχε κάνει κι η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε την περίοδο 2010-11.

Ρεκόρ και στην Ευρώπη

- Για πρώτη φορά κατάφερε και πανηγύρισε τρεις κολλητές νίκες στο Champions League (εκτός με Άρσεναλ και έξω/μέσα με Ντιναμό).

- Για πρώτη φορά εξασφαλίστηκε τουλάχιστον η συμμετοχή του στο Europa League από την 3η κιόλας αγωνιστική.

- Για πρώτη φορά επίσης, ήρθαν δύο κολλητές εκτός έδρας νίκες (Λονδίνο και Ζάγκρεμπ), έτσι ισοφαρίστηκε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού που είχε σημειώσει τη σεζόν 2008-2009.

Ωστόσο, έφτασε τις 97 νίκες στην Ευρώπη και άφησε πίσω τον Παναθηναϊκό που έχει 96. Όσον αφορά μόνο το Champions League, ο Ολυμπιακός έχει 53 νίκες σε 146 ματς (προκριματικά και όμιλοι), με τους «πράσινους» να μετρούν 49 σε 157.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα