Ο ΠΑΟΚ γιορτάζει (part 1)

Ο ΠΑΟΚ γιορτάζει (part 1)

Ο ΠΑΟΚ γιορτάζει (part 1)

bet365

Μέρος πρώτον; Ναι, γιατί θα ακολουθήσει το δεύτερο και το τρίτο μέρος. Όρεξη να’ χουν οι ΠΑΟΚτσήδες να γιορτάζουν επετείους και γενέθλιες ημέρες! Aρχή με την ίδρυση του πριν 90 χρόνια σαν σήμερα...

Το 2016 είναι η χρονιά του ΠΑΟΚ. Τελεία και παύλα! Το παράδοξο της υπόθεσης, διαχρονικά, έχει να κάνει με τις πολλές και διαφορετικές ημερομηνίες, που μπορεί να γιορτάζει την ίδρυσή του. Η πρώτη είναι σήμερα: 30 Μαρτίου.

Το ιδρυτικό αλαλούμ στον ΠΑΟΚ συνεχίστηκε για πολλά χρόνια. Σ’ όλη αυτή τη διαδρομή των 90 ετών υπήρχαν πολλές και διαφορετικές γενέθλιες ημερομηνίες. Η σημερινή (30/3), η 10η Απριλίου, η 20η Απριλίου μέχρι που ήρθε ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ, σε μια προσπάθεια να βάλει ένα τέλος στη διαφορετικότητα, να ορίσει την 12η Απριλίου.

Θα καταφέρει να περάσει νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΟΚ; Σε απόδοση 2.45 στην Sportingbet η νίκη του «δικεφάλου του Βορρά».

Κι αν για την 10η Απριλίου υπάρχει η κατάθεση της αίτησης προς το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, για την 20η Απριλίου υπάρχει η έγκρισή του, για την 12η Απριλίου δεν υπάρχει κάτι, απλά μια απόφαση του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ…

Κάπως έτσι επιχείρησε ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ να βάλει μια τάξη στο αλαλούμ που υπήρχε αναφορικά με την ημέρα ίδρυσης του σωματείου.

Τι είχε συμβεί, πριν από 90 χρόνια, το βράδυ της 30ης Μαρτίου 1926; Στη Λέσχη Κωνσταντινουπολιτών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δίπλα στο Λευκό Πύργο, συγκεντρώθηκε μια παρέα προσφύγων και μετά το πέρας της ιδρυτικής συνέλευσης, στις 9 μ.μ., συνέταξαν το καταστατικό ιδρύσεως του: «Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κων/πολιτών», του Π.Α.Ο.Κ.

Επτά άνθρωποι προεξέχοντος του 29χρονου, τότε, δημοσιογράφου Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη, συνέταξαν και υπέγραψαν το πρώτο καταστατικό του συλλόγου. Όλοι τους, πλην των Τριανταφυλλίδη και Τσούλκα, ήταν ιδρυτικά μέλη της ΑΕΚ Θεσσαλονίκης, που τρία χρόνια αργότερα θα έσωματωθεί και απορροφηθεί πλήρως από τον ΠΑΟΚ.

«Εν Θεσσαλονίκη σήμερον την τριακοστή του μηνός Μαρτίου του χιλιοστού εννεακοστού έκτου έτους οι κάτωθι υπογεγραμμένοι Τρ. Τριανταφυλλίδης, Κ. Κοεμτζόπουλος, Κ. Κρητικός, Μ. Θεοδοσιάδης, Ιωακείμ Ιωακειμόπουλος, Αρ. Δημητριάδης, Α. Αγγελόπουλος και Μεν. Τσούλκας, συνέθλοντες εν τω καταστήματι της Λέσχης Κων/πολιτών περί ώραν 9 μ.μ. απεφασίσαμεν ομοφώνως την ίδρυσιν ποδοσφαιρικού και αθλητικού Σωματείου υπό την επωνυμίαν «Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Ομιλος Κων/πολιτών» και δια μυστικής ψηφοφορίας εξελέξαμεν ως συντακτικήν επιτροπήν του καταστατικού τους κ.κ. Κ. Κοεμτσόπουλον, Κ. Κρητικόν και Μ. Τσούλκαν. Εφ'ό και συνετάχθη το παρόν. Εν Θεσσαλονίκη, τη 30η Μαρτίου 1926», αναφέρει το κείμενο του πρώτου καταστατικού.

Φέτος, τα 90ά γενέθλια θα γιορταστούν με λάμψη και αίγλη στις 20 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Εκεί, θα τιμηθούν μορφές της ασπρόμαυρης ιστορίας σε μια άκρως ασπρόμαυρη βραδιά, που προετοιμάζεται από την ΠΑΕ και την επιτροπή των 90 χρόνων ΠΑΟΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα