Ο… δεκάλογος του Ντιρκ! (pics & vids)

Ο… δεκάλογος του Ντιρκ! (pics & vids)

Φάνης Παναγιώτου
Ο… δεκάλογος του Ντιρκ! (pics & vids)

bet365

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι ανακοίνωσε πως δεν θα φορέσει ξανά τη φανέλα της Εθνικής και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις 10 κορυφαίες στιγμές του με τη Γερμανία!

Κατάφερε από τη δεύτερη κατηγορία της χώρα του να γίνει ένας εκ των κορυφαίων παικτών στο ΝΒΑ. Κατάφερε, όμως, να κάνει ξανά μεγάλη και την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι -στον οποίο αναφερόμαστε- είναι εκείνος που επί σειρά ετών ηγήθηκε της Γερμανίας και κατάφερε να τη φτάσει σε σπουδαίες επιτυχίες, δίχως μάλιστα να έχει και το… κατάλληλο support! Ο μεγάλος Γερμανός, όμως, δεν θ’ αγωνιστεί ξανά με την Εθνική.

Ο Νοβίτσκι ανακοίνωσε με… κάθε επισημότητα το «αντίο» του και το gazzetta.gr γυρίζει το χρόνο στις μεγάλες στιγμές του με τη Γερμανία.

Η Vistabet σου δίνει τη δυνατότητα να στοιχηματίσεις μέσω κινητού και τάμπλετ στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

10. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι, πριν ακόμα γίνει… μεγάλος Ντιρκ είχε φορτώσει το καλάθι της Εθνικής μας με 21 πόντους (5 ριμπάουντ) στο πρώτο του ματς στο Eurobasket 1999. Για την Εθνική μας πρώτος σκόρερ ήταν ο Σιγάλας με 17 πόντους και το ματς είχε τελειώσει με 59-58 υπέρ της Γερμανίας.

9. Η τελευταία νίκη που πανηγύρισε ο Ντιρκ Νοβίτσκι με τη φανέλα της Εθνικής ήταν στο ματς με την Ισλανδία. Τελικό σκορ 71-65, με τον Ντιρκ να έχει 15 πόντους και 7 ριμπάουντ.

8. Eurobasket 2001. Η Εθνική ξανά στο δρόμο του Νοβίτσκι. Το ματς ξεκινάει ιδανικά για εμάς. Τέσσερα τρίποντα από τον Σιγάλα, ρεσιτάλ του Παπαλουκά και 15-0! Στο τέλος της πρώτης περιόδου το σκορ ήταν 29-10, ωστόσο στο τέλος εκείνοι που πανηγύρισαν ήταν οι Γερμανοί με 80-75! Όσο για τον Ντιρκ; Μας… καθάρισε με 25 πόντους και 15 ριμπάουντ!

7. Η στιγμή που ο Ντιρκ Νοβίτσκι κράτησε τη σημαία της Γερμανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι από εκείνες που μένουν χαραγμένες…

6. Στο Eurobasket του 2001 πραγματοποίησε ΕΠΙΚΕΣ εμφανίσεις! Τελείωσε τη διοργάνωση με 28.7 πόντους και 9.1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο και παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να φτάσει στο… μετάλλιο, κατάφερε να κάνει τη Γερμανία -ξανά- μεγάλη.

5. Το ματς που «σφράγισε» την επιστροφή της γερμανικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο για το Προολυμπιακό τουρνουά. Ο Ντιρκ πήρε την πατρίδα του στις πλάτες του και με 32 πόντους την οδήγησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 1992!

4. Στο Μουντομπάσκετ 2002 γίναμε μάρτυρες μεγάλων εκπλήξεων. Μία εξ αυτών η πορεία της Γερμανίας, που με ηγέτη τον Ντιρκ Νοβίτσκι κατάφερε να φτάσει μέχρι την 3η θέση!

3. Γερμανία-Ισπανία το 2005. ΕΠΙΚΗ εμφάνιση από τον μεγάλο Γερμανό, ο οποίος με 27 πόντους οδήγησε την ομάδα του στον τελικό. Μάλιστα, ήταν εκείνος που έβαλε το καθοριστικό καλάθι μπροστά στον Γκαρμπαχόσα!

2. Το μεγάλο αντίο. Ο Ντιρκ ήθελε να παίξει μπροστά στους συμπατριώτες του επίσημα παιχνίδι με την Εθνική Γερμανίας και τα κατάφερε στο Eurobasket 2015. Μόλις ολοκληρώθηκε η πορεία της ομάδας του ακολούθησαν εικόνες... μοναδικές!

1. Το απίστευτο standing ovation που γνώρισε στον τελικό απέναντι στην Εθνική μας δεν περιγράφεται με λόγια...

 

Τελευταία Νέα