Ο Καλάθης non-stop κι μικροί... stop

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Καλάθης non-stop κι μικροί... stop

Ο Νικ Καλάθης των 30' μ.ό. είναι ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού σε χρόνο συμμετοχής. Ποιος έπεται; Ποιες οι ευκαιρίες στους μικρούς; Το gazzetta.gr γράφει.

Ο Καλάθης non-stop κι μικροί... stop

Η νίκη του Παναθηναϊκού στην Αμαλιάδα (57-75 - 10η αγων. Α1) ήταν αναμενόμενη. Πόσο αναμενόμενα ήταν τα σχεδόν 27' συμμετοχής του Νικ Καλάθη μετά από ένα κοπιαστικό ταξίδι, όπως χαρακτήρισε την επιστροφή απ' το Κάουνας ο ίδιος ο προπονητής της ομάδος, Σάσα Τζόρτζεβιτς;

«Είναι αρκετός νέος (γέλια). Κάθε φορά προσπαθώ να μην εξουθενώσω τους παίκτες μου. Τώρα υπάρχει κι ο Παππάς, αλλά ήταν εκτός καιρό κι ακόμα "μπαίνει", λογικό. Θα ξαναπώ πόσο μας πλήγωσε η απουσία του Μποχωρίδη. Μακάρι να συνεχίσει να παίζει έτσι, χτύπα ξύλο. Και με σπασμένο δάχτυλο. Έχει εξαιρετική επαγγελματική συμπεριφορά. Δεν έχασε προπόνηση. Δεν ήθελε να τον στερηθούμε» βρέθηκε να λέει μόλις πριν από ελάχιστες ημέρες (7/12) στη συνέντευξη Τύπου της νίκης επί των Τρικάλων (77-64 - 9ης αγων. Α1), όταν τον χρησιμοποίησε για 28:31.

Κάπως έτσι ο σχεδόν 27χρονος (7/2/89) ομογενής PG έχει φτάσει να 'ναι ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού σε χρόνο συμμετοχής με 30' μέσο όρο σε όλες τις διοργανώσεις.

Η επιστροφή και του Λευτέρη Μποχωρίδη εντός 2016 αναμένεται να πάρει από πάνω του λίγο απ' το βάρος εντός κι εκτός συνόρων, αλλά και την θέση ενός εκ των μικρών της ομάδος στην εκάστοτε αποστολή. Όπερ σημαίνει πως οι ευκαιρίες τους θα μειωθούν ακόμη περισσότερο στις ήδη χαμένες κυρίως εντός των συνόρων.

Στην τελευταία αναμέτρηση οι... εναπομείναντες καθότι με μεγαλύτερη εμπειρία σε σχέση με τους υπολοίπους Χαραλαμπόπουλος & Παπαγιάννης πέρασαν στο παρκέ στα τελευταία λεπτά και για μόλις 4:03 & 3:14 αντιστοίχως. Κι αυτό σε μία ομάδα με... χιλιοειπωμένη τη λέξη «Ελληνοποίηση» και δηλωμένο «θέλω» της διοίκησης.

Απομένει να φανεί ποια θα 'ναι η συνέχεια, όταν οι αναμετρήσεις του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας θα επιβάλλουν τη μη περαιτέρω καταπόνηση των μεγάλων στις εντός συνόρων υποχρεώσεις.

Ιδού πώς έχει μοιράσει το χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του ο 48χρονος Σέρβος προπονητής:

Best of internet