Όλοι οι τραυματισμοί του φετινού Ολυμπιακού! (pics)

Όλοι οι τραυματισμοί του φετινού Ολυμπιακού! (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Όλοι οι τραυματισμοί του φετινού Ολυμπιακού! (pics)
Ο Ολυμπιακός έχασε εκ νέου τον Ματ Λοτζέσκι και το gazzetta.gr καταγράφει όλα τα φετινά προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει οι "ερυθρόλευκοι".

Η ΕΑ7 Μιλάνο προστέθηκε στη λίστα με τα φετινά... θύματα του Ολυμπιακού. Παράλληλα, προστέθηκε νέο όνομα στο ιατρικό δελτίο της ομάδας του Πειραιά, που φέτος έχει πληγωθεί πολλές φορές!

Αναφερόμαστε στον νέο τραυματισμό του Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος υπέστη θλάση.

Το gazzetta.gr καταγράφει όλα τα αγωνιστικά προβλήματα του Ολυμπιακού από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας μέχρι τώρα...

Η αρχή έγινε με τον Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου -στην αρχή της προετοιμασίας του Ολυμπιακού- γύρισε το πόδι του. Συνηθησμένος τραυματισμός, αλλά δείχνει πως η ατυχία του Ολυμπιακού ξεκίνησε από το Μέτσοβο!

Ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός ήρθε στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν ο Οθέλο Χάντερ υπέστη μερική ρήξη ορθού κοιλιακού μυ κι έμεινε στα... πιτς για αρκετό διάστημα, με τους "ερυθρόλευκους" να ξεκινάνε τη σεζόν χωρίς ένα πολύ βασικό εργαλείο τους. Ο σέντερ του Ολυμπιακού έχασε τα πρώτα ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό κι επέστρεψε Βιτόρια με τη Λαμποράλ Κούτσα.

Ακολούθησε το πρώτο φετινό πρόβλημα για τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος δεν έπαιξε κόντρα στη Νταρουσάφακα για το τουρνουά του Ζαντάρ εξαιτίας ενός προβλήματος στη μέση.

Επόμενο… θύμα ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο διεθνής γκαρντ της ομάδας του Πειραιά αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα στον ώμο και δεν έπαιξε στο ματς με τον Αρκαδικό για την 4η αγωνιστική της Basket League.

Τα προβλήματα δεν έλεγαν να τελειώσουν. Είτε μικρά είτε μεγάλα. Πάρτε για παράδειγμα τον Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος δεν αγωνίστηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ (02/11) λόγω ψύξης. Αυτό είναι το λιγότερο. Το λέμε αυτό γιατί στο ματς του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, οι "ερυθρόλευκοι" είδαν τον Οθέλο Χάντερ να τραυματίζεται εκ νέου! Ο Αμερικανός σέντερ αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ, έχοντας υποστεί διάστρεμμα. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως έχει κάκωση και γλίτωσε το κάταγμα.

Το μεγαλύτερο σοκ ήρθε με τον Πάτρικ Γιανγκ. Ο Αμερικανός σέντερ είχε ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν, ο Ολυμπιακός είχε βρει έναν πολύ ικανό ψηλό, ωστόσο στο ματς με την Εφές τα πάντα ανατράπηκαν. Ο Γιανγκ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού αριστερού γονάτου και λογικά δεν θα εμφανιστεί ξανά φέτος. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κι οι συνεργάτες προχώρησαν στη λύση του Σον Τζέιμς (σ.σ. μένει μόνο η ανακοίνωση), ωστόσο στο... ερυθρόλευκο στρατόπεδο τα έβαλαν με την ατυχία τους κι όχι άδικα.

Ποιος ακολούθησε; Ο Γιώργος Πρίντεζης. Νέα ατυχία στον Ολυμπιακό, με τον διεθνή φόργουορντ (σ.σ. έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις μέχρι τότε) να τραυματίζεται στη μέση. Τραυματίστηκε στη διάρκεια του αγώνα με τα Τρίκαλα για την 6η αγωνιστική της Basket League κι η επιστροφή του έγινε στο εντός έδρας ματς με την ΕΑ7 Μιλάνο για τη Euroleague.

Στα Τρίκαλα δεν είχε αγωνιστεί ούτε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά είχε πρόβλημα στο γόνατο κι εκτός από το ματς της 6ης αγωνιστικής, έχασε μερικά ακόμα εντός κι εκτός συνόρων. Επέστρεψε κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα, ωστόσο υπέστη διάστρεμμα και το όνομα του προστέθηκε εκ νέου στο ιατρικό δελτίο του Ολυμπιακού.

Πάμε παρακάτω. Όχι που θα σταμάταγαν τα προβλήματα στον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" πήγαν στην Τσεντεβίτα χωρίς τους Πρίντεζη, Σπανούλη και Γιανγκ, ωστόσο στη διάρκεια του ματς έχασε και τον Λοτζέσκι, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα!

Επόμενο... θύμα ο Μιλουτίνοφ. Ο νεαρός σέντερ του Ολυμπιακού ανέβασε πυρετό κι έμεινε στο νοσοκομείο για μερικές ημέρες, ενώ έχασε και ματς, όπως αυτό με τη Λαμποράλ Κούτσα.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στην αναμέτρηση με την ΕΑ7 Μιλάνο. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς τον Μιχάλη Τσαϊρέλη, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στον καρπό (σ.σ. τραυματίστηκε στη διάρκεια του αγώνα με την Καβάλα), ωστόσο το σημαντικό είναι πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τον Ματ Λοτζέσκι να τραυματίζεται εκ νέου! Νέα ατυχία για τον φόργουορντ της ομάδας του Πειραιά και σύντομα θα γίνει γνωστό το μέγεθος της θλάσης που έχει υποστεί.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ…
Ο Ολυμπιακός έχει ταλαιπωρηθεί σε τεράστιο βαθμό φέτος. Και μόνο που έχασε τον βασικό του σέντερ αρκεί. Πόσω μάλλον, όταν έχει στερηθεί των υπηρεσιών του Βασίλη Σπανούλη και του Γιώργου Πρίντεζη σε αρκετά ματς. Και τι μ’ αυτό; Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν δείξει φοβερό χαρακτήρα κι έχουν μετατρέψει σε κέρδος τους τραυματισμούς. Έχουν χάσει παίκτες, ωστόσο έχουν κερδίσει άλλους. Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός τον τελευταίο μήνα βλέπει βασικούς του παίκτες να τραυματίζονται αλλά παίρνει τη μία νίκη μετά την άλλη και μάλιστα παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ! Ειδικά στην άμυνα...