Νάπολι-Ιντερ: Το «Σαν Πάολο» περιμένει...

Νάπολι-Ιντερ: Το «Σαν Πάολο» περιμένει...

bet365

Το σαββατοκύριακο θα είναι το... πρόγευμα στο Campionato αφού το κυρίως πιάτο είναι το Νάπολι-Ιντερ, για το οποίο γράφει το gazzetta.gr, βράδυ Δευτέρας.

Από την 1η ως την 5η αγωνιστική της φετινής Serie A, στην κορυφή ήταν η Ιντερ. Από την 6η ως την 8η η Φιορεντίνα και στην 9η ήρθε η σειρά της Ρόμα. Οι Τζαλορόσι παρέμειναν εκεί και την 10η, για να επιστρέψουν στην 11η οι Νερατζούρι. Αρχικά με συγκάτοικο τους Βιόλα, από την προηγούμενη, την 13η, μόνοι τους. Τώρα, στη 14η στροφή του φετινού μαραθωνίου, τους απειλεί με προσπέραση η Νάπολι, η οποία θέλει να θυμηθεί για πρώτη φορά στην μετά Μαραντόνα εποχή πώς είναι να τους βλέπεις όλους από ψηλά. Το Νάπολι-Ιντερ, το βράδυ της Δευτέρας (22:00), δεν θα κρίνει την μάχη του τίτλου αλλά είναι ένα πολύ καλό τεστ χαρακτήρα και για τις δύο ομάδες. Με τις υπόλοιπες να περιμένουν το αποτέλεσμα για να δουν πόσο θα έχουν πλησιάσει...

Λίγα λεπτά μετά τη νίκη στο Βέλγιο επί της Μπριζ (0-1), ο Μαουρίτσιο Σάρι ήρθε αντιμέτωπος με τις ερωτήσεις των Ιταλών δημοσιογράφων. Ερωτήσεις που δεν είχαν να κάνουν με το 5ο τρίποντο σε ισάριθμους αγώνες στο Europa League αλλά με το ντέρμπι κορυφής που έρχεται. Ο προπονητής των Παρτενοπέι πιέστηκε αρκετά αλλά έμεινε πιστός στις προλήψεις του, αποφεύγοντας να αναφέρει την λέξη «scudetto». Δεν το έχει κάνει ποτέ από την αρχή της σεζόν και δεν προβλέπεται να το κάνει ακόμη κι αν η ομάδα του νικήσει την Δευτέρα.

«Με κάνετε να γελάω... Ποιο καθοριστικό ματς; Εχουμε 25 αγωνιστικές μπροστά μας, εμείς θέλουμε τη νίκη για να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας, στην πόλη που ξέρουμε πώς περιμένει αυτή την αναμέτρηση», είπε ο Σάρι, ο οποίος μπορεί να αποφεύγει να πει «scudetto» αλλά η ομάδα που παρουσιάζει κινείται με... ρυθμό-scudetto! Από την αρχή της σεζόν, η Νάπολι σε 18 αγώνες (Ιταλία και Ευρώπη) έχει απολογισμό 13-4-1 και γκολ 41-9! Η μοναδική ήττα της σεζόν είναι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από την Σασουόλο και από εκεί και πέρα πάει... τρένο, με τις επιδόσεις της να σπάνε κάθε ρεκόρ.

Η Νάπολι είναι η μοναδική ομάδα στο Europa League με 5x5 ενώ έχει την καλύτερη επίθεση (17) και την καλύτερη άμυνα (1) της διοργάνωσης! Παράλληλα, το σερί των πέντε νικών στην Ευρώπη είναι το καλύτερο της ιστορία της, με αποτέλεσμα να είναι απολύτως δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός στον ιταλικό νότο. Ενας ενθουσιασμός που προκύπτει από το γεγονός ότι οι Παρτενοπέι δεν αρκούνται απλά στο αποτέλεσμα αλλά προσφέρουν και θέαμα, με αποτέλεσμα να το χαίρονται όλοι και πρώτοι από όλους οι ποδοσφαιριστές.

«Δεν είχαμε δει ποτέ μια τέτοια Νάπολι τα τελευταία χρόνια. Αποδεικνύουμε ότι είμαστε μια ομάδα ικανή για όλα, δεν περίμενα αυτά τα αποτελέσματα αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση και το απολαμβάνουμε», είπε πριν λίγες μέρες ο Μάρεκ Χάμσικ, ο οποίος φέτος είναι αναγεννημένος. Εργο Σάρι, ο οποίος δεν έχει σταματήσει εκεί. Ο Ινσίνιε κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ο Ιγουαΐν είναι πολύ πιο ορεξάτος και με μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας σε σχέση με την διετία Μπενίτεθ και ταυτόχρονα αυτοί οι δύο έχουν συνθέσει ένα δίδυμο-φωτιά. Για την ακρίβεια, ένα δίδυμο που πάει καλύτερα και από αυτό των... Μαραντόνα-Καρέκα!

Ο Αργεντίνος και ο Βραζιλιάνος είχαν πετύχει μαζί 16 γκολ στις πρώτες 13 αγωνιστικές της σεζόν 1988-89 αλλά οι Ιγουαΐν-Ινσίνιε τους ξεπέρασαν έχοντας, στο αντίστοιχο διάστημα, σκοράρει 17 φορές! Το 1989, πάντως, ο τίτλος είχε πάει στην... Ιντερ, την οποία η Νάπολι θέλει να προσπεράσει την Δευτέρα και ο Σαλβατόρε Μπάνι, μέλος της ομάδας του Μαραντόνα, είναι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί: «Σέβομαι την Ιντερ, ο Μαντσίνι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά η Νάπολι είναι σε τρομερή κατάσταση, έχει αυτοπεποίθηση, παίζει πιο όμορφο ποδόσφαιρο και θα έχει μαζί της ένα... φλογισμένο Σαν Πάολο. Είμαι σίγουρος για τη νίκη».

Αν αυτή η σιγουριά έχει βάση ή όχι, θα φανεί σε λίγα 24ωρα... Βέβαιο είναι, πάντως, ότι οι Ναπολιτάνοι περιμένουν ξεκούραστοι τους Νερατζούρι καθώς ο Σάρι χειρίστηκε άψογα το rotation στα ματς του Europa League, δίνοντας ανάσες σε όσους έπρεπε. Το εντυπωσιακό, πάντως, είναι ότι όποιοι κι αν αγωνίζονται, η ομάδα δεν χάνει το στυλ της, όπως δεν χάνει και την σιγουριά της. Οι Παρτενοπέι τρέχουν, 9 στις 10 περιπτώσεις, περισσότερο από τον αντίπαλο τους ενώ έχουν την 2η καλύτερη άμυνα (8) στο πρωτάθλημα, με τον Ρέινα να μετράει 467 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ (τελευταίο αυτό του Κάλινιτς στο Νάπολι-Φιορεντίνα 2-1 στις 18 Οκτωβρίου).

Στο θέμα της άμυνας, πάντως, η Ιντερ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους Ναπολιτάνους. Σε άλλους τομείς ναι, στην ανασταλτική λειτουργία όχι. Οι Νερατζούρι έχουν την καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα έχοντας δεχθεί μόνο 7 γκολ, εκ των οποίων τα 4 ήταν στην ήττα (1-4) από την Φιορεντίνα. Με λίγα λόγια, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι στα υπόλοιπα 12 ματς έχει δεχθεί μόνο τρία γκολ (έχει κρατήσει εννιά φορές το «μηδέν»), επίδοση που παραπέμπει σε ομάδα που... τρέχει προς την κατάκτηση του τίτλου. Ειδικά στην Ιταλία, η άμυνα παίζει μεγαλύτερο ρόλο από ό,τι οπουδήποτε αλλού και οι Νερατζούρι το έχουν πιάσει το νόημα.

Η αστεία άμυνα των τελευταίων ετών είναι παρελθόν, με τον Μαντσίνι να πιστώνεται το γεγονός ότι οι Μιλανέζοι είναι σταθεροί πίσω ακόμη κι αν δεν παίζουν με το βασικό τους αμυντικό δίδυμο. Αυτό αποτελείται από τους Μιράντα και Μουρίγιο αλλά έχει εμφανιστεί μόνο στα 8 από τα 13 ματς. Το γεγονός ότι η Ιντερ δουλεύει καλά ανασταλτικά ακόμη κι αν λείπει κάποιος βασικός από την αμυντική γραμμή, δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι ο Χαντάνοβιτς είναι πιο σταθερός από ποτέ φέτος αλλά στη συνολική λειτουργία της ομάδας. Μπορεί οι Νερατζούρι να ψάχνουν έναν μπαλαδόρο για το κέντρο αλλά προς το παρόν μια χαρά την έχει κάνει ως τώρα την δουλειά της μια μεσαία γραμμή που βασίζεται κυρίως στη δύναμη.

«Λένε όλοι ότι δεν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν λέει κανείς ότι καταφέρνουμε, ως ομάδα, να κάνουμε τον αντίπαλο μας να παίζει πιο άσχημα από ό,τι συνήθως. Δεν είναι εύκολο αυτό... Στην Τουρκία, με την Γαλατασαράι, έλεγαν ότι δεν έχουμε νικήσει την Φενερμπαχτσέ. Πήγαμε, πήραμε ισοπαλία στην έδρα της και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Κι ας μην την είχαμε νικήσει... Ετσι και τώρα, ας παίρνουμε τα αποτελέσματα και ας λένε οι άλλοι ότι δεν παίζουμε καλά», είπε στη Gazzetta dello Sport ο Φελίπε Μέλο, ο οποίος ανέλαβε να απαντήσει στις δηλώσεις του Αρίγκο Σάκι, ο οποίος τα έβαλε πριν λίγες με το «παλιομοδίτικο ποδόσφαιρο που παίζει η Ιντερ του Μαντσίνι».

Ο πρώην προπονητής της Μίλαν και της Σκουάντρα Ατζούρα πιστεύει, όπως και οι περισσότεροι στην Ιταλία, ότι οι Νερατζούρι δεν θα αντέξουν για πολύ ακόμη αν συνεχίσουν με το ίδιο στυλ παιχνιδιού αλλά ο Μαντσίνι έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι θα αντέξει γιατί περιμένει ότι κάποια στιγμή θα αρχίσουν να λειτουργούν καλύτερα τα πράγματα επιθετικά. Οι Μιλανέζοι έχουν σκοράρει μόλις 16 φορές ως τώρα και αυτός από τον οποίο περιμένουν βοήθεια είναι ο Μάουρο Ικάρντι. Ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος είναι αγνώριστος φέτος -σεζόν κατά την οποία έχει και το περιβραχιόνιο- με συνέπεια ο προπονητής να μην διστάσει να τον αφήσει στον πάγκο στο ντέρμπι με την Ρόμα (1-0).

Τρεις μέρες πριν το ματς, τα ιταλικά ΜΜΕ πιστεύουν ότι δεν αποκλείεται αυτό να επαναληφθεί και την Δευτέρα καθώς ο Αργεντίνος δεν έχει καταφέρει ακόμη να εμπεδώσει ότι ο Μαντσίνι δεν θέλει απλά ένα φορ περιοχής αλλά έναν επιθετικό που θα βοηθάει συνολικά στο παιχνίδι της ομάδας κινούμενος συνεχώς και πρεσάροντας από ψηλά. Οσο δεν το κάνει, θα είναι μεταξύ 11άδας και πάγκου... Παρόμοιο δρομολόγιο, δηλαδή, με αυτό που κάνει και ο Αντεμ Λιάγιτς, ο οποίος όμως εξελίσσεται σε ευχάριστο πονοκέφαλο σιγά-σιγά. Μπορεί να μην άρχισε καλά την σεζόν αλλά τις τελευταίες εβδομάδες αρχίζει να ανεβάσει στροφές, δείχνοντας ήδη ότι μπορεί να δώσει αρκετά.

Ο Σέρβος μοίρασε δύο ασίστ στο ματς με την Φροζινόνε, όπου η Ιντερ πέτυχε την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της φέτος (4-0) ενώ τα στατιστικά δείχνουν ότι κανείς δεν έχει βγάλει περισσότερες φορές από ό,τι αυτός (21) τους συμπαίκτες του σε θέση βολής. Κι όσο ο Ικάρντι είναι χαμένος ανάμεσα στα τακτικά κενά και την... Γουάντα Νάρα, ο «Μάντσιο» περιμένει βοήθεια από όλους τους υπόλοιπους προκειμένου η Ιντερ να παραμείνει στην κορυφή.


Προς το παρόν, της αρκεί και η ισοπαλία για να το πετύχει, σε ένα ματς που θα είναι πολύ δυνατό τεστ αφού μιλάμε για το πρώτο φετινό εκτός έδρας ντέρμπι των Νερατζούρι. Απέναντι σε μια Νάπολι, την οποία οι Ιταλοί ψηφίζουν, σε γκάλοπ της Corriere dello Sport, ως την πιο δυνατή στη μετά Μαραντόνα εποχή...

 

SERIE A Τελευταία Νέα