Οι... περιζήτητοι του Copa America! (pics+vids)

Δημήτρης Ρούσσος
Οι... περιζήτητοι του Copa America! (pics+vids)

bet365

To gazzetta.gr παρουσιάζει πέντε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εκτός Ευρώπης και στο Copa America της Χιλής μπορούν να... κρατήσουν απασχολημένους τους σκάουτς!

Το Κόπα Αμέρικα βρίσκεται πλέον προ των πυλών! Το Σαντιάγο, η πρωτεύουσα της Χιλής, είναι η πόλη – οικοδέσποινα που θα υποδεχθεί τις 12 ομάδες που θα συμμετέχουν και σ' ένα, κατα τ' άλλα, “νεκρό” από αγωνιστική πλευρά καλοκαίρι, η διοργάνωση αποτελεί το “αποκούμπι” των ποδοσφαιρόφιλων, που πλάι στους φαν του ΝΒΑ, αποκτούν έναν εξαιρετικό λόγο για να ξενυχτήσουν μπροστά από την τηλεόραση!

Κάθε 4 χρόνια, τη χρονιά που έπεται ενός Μουντιάλ, οι Λατινοαμερικάνοι ποδοσφαιριστές πατούν τα γήπεδα της Νότιας Αμερικής. Συχνά, η διοργάνωση αποτελεί το εφαλτήριο μιας μεγάλης καριέρας ή – τουλάχιστον- μιας μεγάλης μεταγραφής. Έτσι και φέτος, ουκ ολίγα ονόματα θα απασχολήσουν μάνατζερ, προπονητές, τεχνικούς διευθυντές και ομάδες της Ευρώπης και όχι μόνο! Το gazzetta.gr ρίχνει μια ματιά σε περιπτώσεις που, όπως φαίνεται, βρίσκονται ήδη στα μπλοκάκια σκάουτ και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου.

Κάρλες Αρανγκίς, 26 ετών, Χιλή, μέσος

Ο εκλέκτορας των Χιλιανών, Χόρχε Σαμπαόλι, τον είχε υπό τις οδηγίες του στην Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε. Άφησε το στίγμα του κατά τη διάρκεια του περασμένου Μουντιάλ της Βραζιλίας, ενώ τώρα ο μέσος της Ιντερνασιονάλ – πλέον – θα αναλάβει καίριο ρόλο στην κεντρική γραμμή της Χιλής. Αλληλοσυμπληρώνονται μαζί με τον Αρτούρο Βιδάλ, με τον ίδιο να έχει περισσότερο ανασταλτικό ρόλο, τρέχοντας αδιάκοπα, μαρκάροντας παντού και συνολικά “φορτίζοντας” με ενέργεια τη Χιλή.

Η τιμή του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tranfermarkt, βρίσκεται στα 8,36 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος εξέφρασε πρόσφατα την επιθυμία του να αγωνιστεί στην Άρσεναλ, που λέγεται πως τον παρακολουθεί. Οι συμπατριώτες του στηρίζουν πολλά πάνω στον Αρανγκίς, σε μια χρονιά που το Κόπα Αμέρικα διεξάγεται στο “σπίτι” τους και ως γηπεδούχοι, ονειρεύονται την κατάκτηση του για πρώτη φορά μετά την κατάκτηση του 1991 (μετρούν συνολικά 6 τρόπαια).

Μιγιέρ Μπολάνος, 25 ετών, Εκουαδόρ, επιθετικός

Μέσα στο 2015 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα, μετρώντας ήδη 2 τέρματα σε 4 συμμετοχές. Συνήθως παίζει ως δεύτερος επιθετικός, καθότι έχει ύψος 1.70, ενώ έχει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, με 41 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για την πρωταθλήτρια του Περού Έμελεκ τις δυο προηγούμενες σεζόν, οδηγώντας την μάλιστα στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες 2015. Ο μέσος όρος του σχεδόν ενός γκολ ή ασίστ/ αγώνα (0.96) αναμφίβολα “κεντρίζει” το ενδιαφέρον.

Η εξαιρετική ηλικία στην οποία βρίσκεται, το προφίλ του ως “ελαφρύς” επιθετικός που θυμίζει τον Νεϊμάρ και η αξιόλογη τεχνική κατάρτιση του τον κοστολογούν ήδη πριν τη διοργάνωση στα 2,4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tramsfermarkt. Μαζί με τον Ενερ Βαλέντσια της Γουέστ Χαμ συνθέτουν ένα δυνατό δίδυμο στην επιθετική γραμμή του Ισημερινού, που φιλοδοξεί να λάμψει στα γήπεδα της Χιλής.

Γκιόργκιαν ντε Αρασκέτα, 21 ετών, Ουρουγουάη, επιθετικός μέσος

Οι μαρτυρίες περιγράφουν έναν επιδέξιο ντριμπλέρ και πασέρ, γρήγορο, τεχνίτη, με μεγάλα περιθώρια ανέλιξης λόγω του -αρκετά- νεαρού της ηλικίας του. Ελλείψει του τιμωρημένου Λουίς Σουάρες και του αποσυρθέντος πλέον Ντιέγκο Φορλάν, αναμένεται να βρεθεί αρκετές φορές στη βασική ενδεκάδα ή και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στο προσεχές Κόπα Αμέρικα.

Παίζει στην Κρουζέιρο και ήδη έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του από το καλοκαίρι του 2013, όταν με την Εθνική Ουρουγουάης U- 20 βρέθηκε στον τελικό, ενώ πέρυσι βρέθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ήδη υπάρχουν φήμες που θέλουν την Ίντερ να τον παρακολουθεί (σ.σ ο ίδιος έχει και ιταλική υπηκοότητα), ενώ κοστολογείται ήδη στα 7 εκατ. ευρώ πριν το Κόπα Αμέρικα.

Χαβιέρ Γκουέμες, 23 ετών, Μεξικό, αμυντικός μέσος

Άρτι αποκτηθείς από την Κλουμπ Αμέρικα, οποιαδήποτε ομάδα θελήσει να τον αποκτήσει μετά τη διοργάνωση λογικά θα πρέπει λογικά να περιμένει έως την επόμενη χρονιά. Με την Τιχουάνα, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι φέτος, ο Γκουέμες πρωταγωνίστησε και οι ομάδες της Ευρώπης λέγεται πως γνωρίζουν ήδη το όνομα του.

Ρόλος του είναι αυτός του “χαμάλη” της ομάδας, με την ένταση και την ενέργεια που χαρακτηρίζουν το παιγνίδι του να τον καθιστούν απαραίτητο σε κάθε ομάδα και δη στο Μεξικό των πολλών ταλαντούχων παικτών που απαρτίζουν τη γραμμή κρούσης.

Όσκαρ Ρομέρο, 22 ετών, Παραγουάη, επιθετικός μέσος

Μαζί με το δίδυμο αδερφό του, Άνχελ, πανηγύρισε σε ηλικία 21 ετών την κατάκτηση της Clausura το 2013 με την Τσέρρο Πορτένο από την Παραγουάη. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του την ίδια χρονιά και έκτοτε τόσο ο Βίκτορ Χενέζ, όσο και ο σημερινός εκλέκτορας της “La Albirroja”, Ραμόν Ντίαζ, τον υπολογίζουν μόνιμα στις προσκλήσεις τους.

Σήμερα μετρά ήδη 10 συμμετοχές, δίχως να έχει καταφέρει ακόμα να σκοράρει, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί στα γήπεδα της Χιλής προσεχώς. Δεν είναι βασικός στην Παραγουάη, όμως θα αποτελέσει μια από τις πρώτες επιλογές του Ντίαζ από τον πάγκο. Αριστεροπόδαρος, γρήγορος, με καλές τοποθετήσεις, λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της μεσαίας και της επιθετικής γραμμής, ενώ τον χαρακτηρίζει η ευστροφία του μέσα στο παιγνίδι. Από τον περασμένο Γενάρη ανήκει στην Ράσιγκ Κλούμπ, όμως αν καταφέρει να αφήσει το αποτύπωμα του στο Κόπα Αμέρικα δεν αποκλείεται να ... ετοιμάζει σύντομα ξανά βαλίτσες για την Ευρώπη!

 

Τελευταία Νέα