Crash test: ΛεΜπρον vs. Κάρι (vids, pics & poll)

Crash test: ΛεΜπρον vs. Κάρι (vids, pics & poll)

bet365

Γουόριορς vs. Καβαλίερς ή αν προτιμάτε Στεφ Κάρι vs. ΛεΜπρον Τζέιμς! Το gazzetta.gr γράφει για τους δύο ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ που θ' αναμετρηθούν στους Τελικούς του ΝΒΑ.

Πριν από λίγο καιρό, όταν έγινε γνωστό το ζευγάρι των Τελικών του ΝΒΑ για το 2015, ρώτησαν τον ΛεΜπρον Τζέιμς τι θα πρέπει να κάνει η άμυνα των Κλίβελαντ Καβαλίερς για να σταματήσει τον Στεφ Κάρι. Η απάντηση που έλαβε ήταν η εξής: «Κοιτάξτε, όπως συμβαίνει στην περίπτωσή μου, έτσι συμβαίνει και στη δική του. Δεν μπορεί κανείς να μας σταματήσει». Αυτή ήταν η ατάκα του King James και μεταξύ μας, δεν είπε ψέμματα!

Οι Τελικοί του ΝΒΑ βρίσκονται προ των πυλών και το gazzetta.gr γράφει για τους ηγέτες των Γουόριορς & των Καβαλίερς.

Αλήθεια, εσείς ποιος πιστεύετε ότι θα πανηγυρίσει στο φινάλε; Πάρτε μέρος στο poll, στο τέλος του κειμένου.

Σημείωση: Αμφότεροι είναι γεννημένοι στο Akron του Ohio. Το μπασκετικό τους ταξίδι ξεκίνησε από την ίδια περιοχή, αλλά στη συνέχεια ο καθένας τράβηξε το δικό του δρόμο. Μόνο που ο ΛεΜπρον επέστρεψε στον τόπο του γι’ αυτό και το Ohio βρίσκεται στο πλευρό του κι όχι σ’ εκείνο του… εχθρού, Στέφεν Κάρι, ο οποίος θα προσπαθήσει να πληγώσει τον μέρος από το οποίο κατάγεται.

#23 ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΪΜΣ
«Στο Northeast Ohio, τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα κερδίζονται. Δουλεύεις για αυτό που έχεις. Είμαι έτοιμος να δεχθώ την πρόκληση. Έρχομαι σπίτι», έτσι έκλεισε το μήνυμα του ΛεΜπρον Τζέιμς στις 11 Ιουλίου 2014, όταν κι ανακοίνωσε την περιβόητη The Decision II. Ο "Βασιλιάς" δεν υποσχέθηκε πρωτάθλημα, αλλά επέστρεψε στο "σπίτι" του με αποκλειστικό στόχο να οδηγήσει τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στην κορυφή του πλανήτη! Θα τα καταφέρει; Ίδωμεν.

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι της ομάδας του έκαναν όλα (ή τα περισσότερα) χατίρια και του δημιούργησαν ένα ρόστερ, ικανό να χτυπήσει τον τίτλο (βλ. προσθήκη του Κέβιν Λαβ)! Βέβαια, στη συνέχεια ήρθαν οι τραυματισμοί (σ.σ. ο Λαβ έχασε τα playoffs), που ακόμα και σήμερα, ταλαιπωρούν τους Καβαλίερς, αφού για παράδειγμα ο Κάιρι Έρβινγκ είναι πιθανό να παίξει κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς δίχως να είναι 100% έτοιμος. Και τι μ’ αυτό; Ο King James έβαλε ένα στόχο και θα κάνει τα πάντα να τα καταφέρει. Τα πάντα! Θ’ αγωνίζεται ακόμα κι όταν έχει γυρίσει τον αστράγαλο του και μάλιστα στο ίδιο ματς θα εκτελεί τους Σικάγο Μπουλς… at the buzzer, για να πάρει πίσω το πλεονέκτημα της ομάδας! Τι άλλο θα κάνει ο “Βασιλιάς”; Θα κάνει τους Ατλάντα Χοκς να μοιάζουν με ομάδα της σειράς. Ναι, τους Χοκς που εντυπωσίασαν μέσα στη σεζόν. Κόντρα στα “Γεράκια”, λοιπόν, μέτρησε 30.3 πόντους, 11 ριμπάουντ και 9.3 ασίστ κατά μέσο όρο! ΕΠΙΚΕΣ εμφανίσεις. Κουράστηκε, εξαντλήθηκε, αλλά πλέον είναι έτοιμος για την κορυφή.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει βάλει ήδη δύο δαχτυλίδια Πρωταθλητή, αλλά με τους Καβαλίερς δεν τα έχει καταφέρει ακόμα, αφού το 2007 έπεσε πάνω στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Στις πλάτες του κουβαλάει όλο το Ohio, που ακόμα ψάχνει τον πρώτο του τίτλο σε ομαδικό άθλημα. Γι’ αυτό γύρισε. Για να τους οδηγήσει στην κορυφή κι οι έως τώρα εμφανίσεις του μας έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα πως θα παλέψει κόντρα στους Γουόριορς με όλες του τις δυνάμεις. Ακόμα κι αν μείνει μόνος του στο παρκέ κόντρα στους “Πολεμιστές”!

#30 ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ
Η ομάδα που μας άφησε με ανοικτό το στόμα την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε δεν ήταν άλλη από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Κάποια έφτασαν στο σημείο να βγάλουν τα κομπιουτεράκια, προκειμένου να δουν αν μπορούν να σπάσουν το ρεκόρ των Σικάγο Μπουλς (βλ. 72-10). Και χωρίς να θέλουν ν’ αδικήσουμε κανέναν, η πορεία τους οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στην… έκρηξη του Στεφ Κάρι! Αυτά που έκανε στο παρκέ ο ηγέτης των “Πολεμιστών” ξεπερνούσαν ακόμα και τη φαντασία του καθένα από εμάς. Πείτε την αλήθεια. Κι εσείς πιάσατε τον εαυτό σας να λέει “πώς το έκανε αυτό;”

Όχι δεν βλέπατε όνειρο. Ο Κάρι έκανε στην πραγματικότητα όλα αυτά τα… μαγικά που είδατε και το θετικό για τους Γουόριορς είναι πως συνδύασε την ουσία με το θέαμα. Οι αριθμοί του ήταν εξαιρετικοί κι αναμενόμενα πήρε το βραβείο του MVP για το 2015, αν κι υπήρξαν στιγμές όπου οι Τζέιμς Χάρντεν και Ράσελ Γουέστμπρουκ τον αμφισβήτησαν. Αναδείχθηκε, όμως, ως ο κορυφαίος. Αναμενόμενα και δίκαια, αφού μιλάμε για έναν παίκτη που έχει δουλέψει πολύ στη ζωή του, προκειμένου να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού δεν είχε τα σωματικά προσόντα άλλων αστεριών του ΝΒΑ, όπως ο ΛεΜπρον Τζέιμς, τον οποίο καλείται πλέον να ρίξει στο καναβάτσο για να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν στην κορυφή του κόσμου!

Ο Στεφ Κάρι μπήκε στις ζωές μας το 2009 και το 2015 έχουμε όλοι υποκλιθεί στο ταλέντο του. Η βελτίωση που παρουσιάζει είναι τρομακτική. Από έναν απλά καλό σουτέρ -γι’ αυτό τον επέλεξαν οι Γουόριορς στο draft- έχει εξελιχθεί σε Top Class παίκτη, με φοβερή ικανότητα στον χειρισμό της μπάλας! Σκοράρει κατά ριπάς από τη γραμμή του τριπόντου, κρύβει τη μπάλα και την εμφανίζει στα χέρια των συμπαικτών του και με τις ντρίμπλες του ζαλίζει τους αντιπάλους του. Αυτός είναι ο Στεφ Κάρι, που έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Οι αριθμοί των δύο All Star

 

NBA Τελευταία Νέα