Οι ποδοσφαιριστές μιλούν για τη βία!

Οι ποδοσφαιριστές μιλούν για τη βία!

bet365

Εξι ποδοσφαιριστές, οι Τσέναμο, Καλτσάς, Παπάζογλου, Αθανασιάδης, Γιαννακόπουλος και Ζουμπουλάκης μιλούν στo gazzetta.gr για τα επεισόδια και προτείνουν λύσεις για την καταπολέμηση της βίας!

Μετά από ένα - ακόμα - Σαββατοκύριακο χωρίς Σουπερ Λιγκ, το τρίτο που λόγω «εκτρόπων» δεν έγιναν αγώνες, οι παίκτες παίρνουν τον λόγο και μέσα από το gazzetta.gr εκφράζουν την άποψή τους. Όλοι συμφωνούν πως το θέμα με την βία έχει φτάσει στο... απροχώρητο και πως πρέπει άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες του, προκειμένου να έχουμε ένα καλύτερο αύριο.

Όπως τονίζει ο Νίκος Καλτσάς, ευθύνες έχουν όλοι, από τις αρχές και τους παράγοντες, μέχρι τους οπαδούς και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, ενώ σύμφωνα με τον Λουίτζι Τσέναμο, η βία μπορεί να εξαλειφθεί μέσα σε ένα βράδυ, αρκεί να υπάρξει η θέληση και να αναλάβει η πολιτεία το πολιτικό κόστος.

Από την άλλη, αντίθετος με την διακοπή, η οποία δεν προσφέρει πρακτικά κάτι, είναι ο Τάσος Παπάζογλου, που βλέπει πιο σφαιρικά το πρόβλημα, το οποία εν αφορά μόνο τις μεγάλες κατηγορίες, αλλά είναι γενικό. Όσο για τον Νίκο Γιαννακόπουλο, το ποδόσφαιρο α πρέπει να είναι γιορτή και όσοι εμπλέκονται σε αυτό έχουν καθήκον να το οδηγήσουν μπροστά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Άγγελος Ζουμπουλάκης, που μιλάει για τον πολιτισμό που πρέπει να αναδεικνύεται μέσα από το ποδόσφαιρο, ενώ και ο Γιώργος Αθανασιάδης στέκεται στο θέαμα που πρέπει να προσφέρει το ποδόσφαιρο, καθώς ο ρόλος του είναι η ψυχαγωγία και όχι η - με αρνητική έννοια - εκτόνωση.

Νίκος Καλτσάς (Βέροια)

«Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να σταματήσουν να μας απασχολούν. Ειδικά τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία έξαρση και προκαλεί αρνητικά σχόλια παντού. Αυτό μας κάνει μεγάλο κακό, οπότε καλούνται όλες οι αρμόδιες αρχές να αναλάβουν δράση, να βρεθούν τα κατάλληλα μέτρα και να πάμε το Ελληνικό ποδόσφαιρο στο καλύτερο, δυνατό επίπεδο.

Φταίμε όλοι μας. Και οι παράγοντες και οι οπαδοί και οι αρχές και φυσικά, εμείς, δεν μας βγάζω απ' έξω. Όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στον χώρο, έχουμε τις ευθύνες μας. Η λύση πρέπει να είναι κοινή, αποδεκτή από όλους και να μας οδηγήσει μπροστά.

Για να είμαστε και ειλικρινείς, άμα θέλουν, τρόποι υπάρχουν. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι θέληση και αποφασιστικότητα, όλα τα άλλα θα έρθουν μετά μόνα τους».

Λουίτζι Τσέναμο (Ατρόμητος)

«Κάτι έπρεπε να γίνει, δεν μπορούσαν να περάσουν και πάλι στο... ντούκου τα επεισόδια. Το ότι υπήρξε αντίδραση, είναι κάτι θετικό, αυτό είναι δεδομένο. Η διακοπή έφερε μία κινητοποίηση, θα παρθούν κάποια μέτρα και ελπίζω αυτά να βοηθήσουν, θα το δείξει ο χρόνος το αποτέλεσμα.

Κατά την γνώμη μου, πάντως, είναι όλο θέμα πολιτικής βούλησης. Άμα το πάρουν απόφαση, μπορούν να χαθούν όλα αυτά τα φαινόμενα μέσα σε ένα βράδυ. Όμως πρέπει να αναλάβουν το πολιτικό κόστος.

Άμα δηλαδή, μόλις κάποιος πετάξει κάτι ή δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, συλληφθεί, περάσει αυτόφωρο και πάει στον Κορυδαλλό, ο επόμενος θα το σκεφτεί πολύ περισσότερο. Όλοι αυτό, όμως, λειτουργούν με την νοοτροπία του «έλα μωρέ», βρίσκουν και τα κάνουν».

Γιώργος Αθανασιάδης (Πανθρακικός)

«Είναι κακό για το ποδόσφαιρο να έχουμε τέτοια επεισόδια και στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Είναι αρνητική αυτή η εικόνα και ελπίζω πως δεν θα δούμε ξανά τέτοια πράγματα. Πρέπει το θέαμα που προσφέρουμε να είναι όμορφο.

Είναι αναγκαίο να βρεθεί λύση. Γι' αυτό τον λόγο έγινε και η διακοπή, αλλά πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αποτελέσματα, στην πράξη θα κριθούν όλα. Πάντως, εγώ είμαι αισιόδοξος, πάντα αυτό προσπαθώ να κάνω στην ζωή μου.

Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, γιατί όλοι έχουμε. Σίγουρα, ο οπαδός τα κάνει, αλλά φταίνε και οι διοικήσεις και ο Τύπος, και εμείς οι παίκτες καμιά φορά».

Νίκος Γιαννακόπουλος (Πανιώνιος)

«Τέτοιες καταστάσεις, πάνε το Ελληνικό ποδόσφαιρο πολύ πίσω, κάτι που προφανώς δεν μας κάνει καθόλου καλό. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό και να βρούμε επιτέλους μία λύση. Αυτά τα πράγματα και η αντιμετώπιση που έχουν τέτοια γεγονότα, είναι κάτι που δεν συναντάς εκτός.

Το ποδόσφαιρο είναι... γιορτή, θα ήταν ωραία να μπορούσαν να βρίσκονται στο γήπεδο οπαδοί των δύο ομάδων και να το απολαμβάνουν, τόσο αυτοί, όσο κι εμείς που αγωνιζόμαστε. Οι πρόεδροι και οι διοικήσεις καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να δείξουν πραγματική θέληση και φτιάξουν αυτές τις καταστάσεις. Είναι πολύ μικρές ομάδες ανθρώπων που τα κάνουν και δεν είναι τόσο δύσκολο να ελεγχθούν».

Άγγελος Ζουμπουλάκης (Κέρκυρα)

«Δεν μπορώ να ξέρω αν αυτές οι κινήσεις θα φέρουν αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα είναι ένα βήμα. Και από το πρώτο βήμα ξεκινάνε όλα. Ελπίζω πως θα αλλάξει κάτι, το έχουμε ανάγκη, τα κρούσματα βίας και ατιμωρησίας πρέπει να εξαλειφθούν δια παντός.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι βία, το ποδόσφαιρο είναι αθλητισμός και πολιτισμός. Πρέπει να το καταλάβουμε και να το κάνουμε πράξη, όχι μόνο να το λέμε Είναι προς όφελος όλων να αλλάξουμε νοοτροπία και να πάμε μπροστά».

Τάσος Παπάζογλου (Ξάνθη)

«Η βία πρέπει να σταματήσει σε κάθε είδους γήπεδο στην Ελλάδα. Και δεν εννοώ μόνο στο ποδόσφαιρο και στην Σούπερ Λίγκα. Βλέπουμε κρούσματα βίας σε ερασιτεχνικά γήπεδα αλλά και σε άλλα αθλήματα. Με την διακοπή μιας εβδομάδας δεν λύνεται κάτι. Ίσα ίσα όλες οι ομάδες πάνε πιο πίσω και φυσικά δεν τιμωρούνται και αυτοί που πρέπει αλλά τιμωρούνται οι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες που βγαίνουν εκτός πλάνων. Νομίζω πως η κίνηση της πολιτείας να ασχοληθεί ενεργά με το ποδόσφαιρο είναι σωστή αλλά η διακοπή δεν είναι λύση».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα