Οι... 40 αποχρώσεις του Μπεργκ! (vid)

Οι... 40 αποχρώσεις του Μπεργκ! (vid)

Νίκος Αθανασίου
Οι... 40 αποχρώσεις του Μπεργκ! (vid)

bet365

Ο Μάρκους Μπεργκ υπέγραψε το νέο του ηγεμονικό συμβόλαιο και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Σουηδό στράικερ!

«Σκόρερ για την ομάδα μας. Με το νούμερο 9: Ο Μάααααρκους Μπεεεεεργκ»! Η... ανακοίνωση που προηγήθηκε θα συνεχίσει να αποτελεί το πιο επιτυχημένο hit στα μεγάφωνα της Λεωφόρου! Για πολλά χρόνια ακόμη. Ο Μάρκους Μπεργκ επέκτεινε το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό. Ένα συμβόλαιο ηγεμονικό. Το άξιζε, βάσει των όσων κάνει την τελευταία διετία. Το gazzetta.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει όλα εκείνα που πρέπει να γνωρίζεται για τον Σουηδό επιθετικό.

1.Γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1986. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο μόλις από 4 ετών, βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα και του αδελφού του. Οικογενειακή υπόθεση.

2.Τα πρώτα βήματα έγιναν στην Τόρσμπι και στην συνέχεια στην Βέλεν. «Παίζαμε συνέχεια μπάλα ενώ πήγαινα για προπόνηση με τον πατέρα και τον αδελφό μου. Όλα μου τα όνειρα ήταν με μια μπάλα στα πόδια».

3. Λατρεύει την Ελλάδα. Θεωρεί πως η χώρα μας είναι ότι πιο κοντινό στο... τέλειο. Για αυτό τον λόγο παντρεύτηκε στην Βάρκιζα, το καλοκαίρι του 2014, την αγαπημένη του Ζοζεφίν.

4.Το γαμήλιο ταξίδι του είχε και αυτό χρώμα... ελληνικό! Η Σαντορίνη ήταν ο προορισμός του Σουηδού, ο οποίος κάθε πρωί έκανε αρκετά χιλιόμετρα για να διατηρηθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

5.Η μεγάλη του αδυναμία είναι τα δύο του παιδιά. Η μικρή Ζολί και ο Λιονέλ. Για την κόρη του συνηθίζει να λέει πως «είναι το αφεντικό του σπιτιού»!

6. «Ματώνεις απλά για να ξέρεις ότι ζεις» είναι το ένα και μοναδικό τατουάζ που... κοσμεί το σώμα του.

7. Αγαπά την ελληνική κουζίνα, έχει γευτεί το... παραδοσιακό σουβλάκι αλλά δεν αλλάζει με τίποτα την πίτσα, που αποτελεί το αγαπημένο του φαγητό.

8. Το ραδιόφωνο στο αμάξι του είναι... κολλημένο στους 96.3 και τον «Red fm» που είναι ένας από τους λίγους ραδιοφωνικούς σταθμούς που παίζει ροκ μουσική.

9. Το πιο γρήγορο αμάξι που είχε ποτέ, ήταν ένα Audi R8. Αν και του άρεσαν τα supercars, είχε ένα... πρόβλημα. Βαριόταν γρήγορα.

10. Έχει δει, ούτε μία, ούτε δύο αλλά καμιά... δεκαριά φορές το «Braveheart» με τον Μελ Γκίμπσον.

11. Ο Αμερικανός ηθοποιός, όμως, δεν είναι ο πρώτος και στις επιλογές του. Λεονάρντο Ντι Κάπριο... δαγκωτό!

12. Ο ποδοσφαιριστής που είχε... ψηλά όταν ήταν πιτσιρικάς δεν είναι άλλος από τον Ντι Κάνιο.

13. Στο ερώτημα της εποχής μας «Μέσι ή Ρονάλντο» η απάντηση είναι η εξής: Ρονάλντο ο... Βραζιλιάνος. Το «φαινόμενο».

14. Σέντρες συστημένες ή κάθετες πάσες; «Συχνά σκοράρω με το κεφάλι, θα προτιμούσα τις σέντρες».

15. Αρρωσταίνει, τρελαίνεται, είναι η... καλύτερη του, όταν σκοράρει με λόμπα. Στην Ελλάδα το έχει κάνει δύο φορές. Απέναντι στον Ατρόμητο και την Καλλονή σε Λεωφόρο και ΟΑΚΑ.

16. Λίγο πριν κλείσει τα 20, είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που τον είχε ξεχωρίσει με την φανέλα της Γκέτεμποργκ.

17. Ο σουηδικός σύλλογος είναι η ομάδα της καρδιάς του, το κλαμπ που τον ανέδειξε. Θα ήθελε να κρεμάσει εκεί τα παπούτσια του.

18. Μεγάλος «σύμμαχος» του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2013 για την μεταγραφή του Μάρκους Μπεργκ ήταν ο «κολλητός» του και πρώην «πράσινος», Ματίας Μπιάρσμιρ.

19. Στην Ελλάδα κάνει παρέα με τον Εμίρ Μπαϊράμι. «Σουηδική μαφία», όπως λέει και ο ίδιος χαρακτηριστικά.

20. Ως πατέρας είναι παιχνιδιάρης. «Τώρα στην κόρη μου αρέσουν τα ζώα. Οπότε, όταν είμαι σπίτι πρέπει να είμαι τίγρης ή λύκος»!

21. Τους δύομισι μήνες που έμεινε εκτός, μετά τον τραυματισμό του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, γύμνασε αρκετά τα πόδια του. Έδωσε έμφαση στην ενδυνάμωση, κάτι που δεν είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια.

22. Δεν του αρέσουν τα ατομικά βραβεία. Θα τα έδινε όλα, για ένα ομαδικό. «Τα δίνω στην κόρη μου να παίζει, τώρα θα γεμίσουμε και το δωμάτιο του γιου μου με αυτά».

23. O Ζέκα είναι ο συμπαίκτης του, που τον έχει βοηθήσει πολύ να μάθει τα ελληνικά. Έστω και αν ο Πορτογάλος το κάνει... τραγουδώντας ελληνικά άσματα.

24. Αν θα έπρεπε να... ποντάρει σε κάποιον από τους νεαρούς για μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό. ο εκλεκτός θα ήταν ο Τάσος Λαγός.

25. Το 2009 ήταν η πιο... καυτή του σεζόν. Στην Ολλανδία, με την φανέλα της Γκρόνινγεν, σκόραρε 26 φορές σε όλες τις διοργανώσεις.

26. Αν υπήρχε μια μεταγραφή που ίσως έχει μετανοιώσει, αυτή ήταν το Αμβούργο. Στην καλύτερη φάση της καριέρας του, δεν μπόρεσε να βρει αυτό που έψαχνε στα γερμανικά γήπεδα.

27. Τους τελευταίους μήνες δεν αποχωρίζεται εντός γηπέδων, τα πορτοκαλί του Nike.

28. Θεωρεί αρκετά σημαντικό τον Γιάννη Αναστασίου στο... restart που έκανε στην καριέρα του. Κυρίως, λόγω της εμπιστοσύνης που έδειξε από την πρώτη στιγμή ο Έλληνας τεχνικός.

29. Οκτώ φορές έχει πετύχει χατ-τρικ ή περισσότερα τέρματα στην καριέρα του.

30. Με την πράσινη φανέλα έχει σκοράρει... τρίμπαλο τρεις φορές και μία φορά «καρέ» στο παιχνίδι με την Μίντιλαντ.

31. Τα 23 περυσινά του γκολ δεν αποτελούν προσωπικό... ρεκόρ! Οι 10 ασίστ, όμως, είναι ότι πιο δημιουργικό είχε ποτέ στην καριέρα του, πέρα από το σκοράρισμα του.

32. Στην Εθνική Σουηδίας έχει αγωνιστεί 26 φορές. Έχει σκοράρει 6 γκολ.

33. Στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη, στο gazzetta.gr, είχε υποσχεθεί πως μπορεί να φτάσει τον Τζιμπρίλ Σισέ. Αν συνεχίσει έτσι θα τον ξεπεράσει και μάλιστα πολύ γρήγορα.

34. Στην διετία που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό, ουκ ολίγες φορές έχει δείξει το φιλανθρωπικό του πρόσωπο. Μετά τα παιχνίδια, έχει δώσει την φανέλα σε φίλους του συλλόγου που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

35. Αγαπημένο του αξεσουάρ, τα μαύρα καπέλα. Πρώτη φορά στην Ελλάδα εμφανίστηκε με ένα που έγραψε «New York» ενώ στην συλλογή του βρίσκεται ακόμη ένα των «New York Yankees».

36. Αν είχε ένα... μαγικό κούμπι, θα προσέθετε στις ικανότητες του το γκολ έξω από την περιοχή.

37. Θέλει να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην επιστροφή του «τριφυλλιού» εκεί που του αξίζει. Στην πρώτη θέση. Αυτό το όνειρο ήταν ο κυριότερος λόγος που επέκτεινε την συνεργασία του με τον σύλλογο.

38. Οι απολαβές του σχεδόν διπλασιάστηκαν. Μάλιστα, το 2018 όταν και θα εκπνέει η συμφωνία, το ποσό θα αγγίξει το 1 εκατομμύριο ετησίως, χωρίς τα μπόνους. Κάθε χρόνο το ποσό θα ανεβαίνει κλιμακωτά.

39. Σε καμία στιγμή της διαπραγμάτευσης δεν είχε ενεργό ρόλο. Άφησε το θέμα στον ατζέντη του, έχοντας μια 100% επαγγελματική συμπεριφορά. Είχε ξεκαθαρίσει πως θέλει να μείνει. Αυτό κι έγινε.

40. Όλο αυτό το διάστημα, μιλώντας στους συμπαίκτες του, απορούσε για τις συνεχείς ερωτήσεις περί της ανανέωσης. Ο Μπεργκ είχε συμφωνήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και όλο το θέμα καθυστέρησε εξαιτίας του ατζέντη και τις υποχρεώσεις του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα