Γκολ σε 23 ευρωπαϊκές πόλεις έχει πετύχει ο Λιονέλ Μέσι

Γκολ σε 23 ευρωπαϊκές πόλεις έχει πετύχει ο Λιονέλ Μέσι

Κώστας Ζάλιαρης
Γκολ σε 23 ευρωπαϊκές πόλεις έχει πετύχει ο Λιονέλ Μέσι

bet365

Το διαβατήριο του Λιονέλ Μέσι είναι γεμάτο σφραγίδες και... γκολ. Το gazzetta.gr βρήκε τα ίχνη του και παρουσιάζει τις πόλεις στις οποίες έχει αφήσει το στίγμα του στο Τσάμπιονς Λιγκ

Δεν έχει ταβάνι. Αποδεδειγμένα. Ο Λιονέλ Μέσι είναι ένας εκ των κορυφαίων στην ιστορία του ποδοσφαίρου και σίγουρα ο καλύτερος παγκοσμίως των τελευταίων δέκα ετών.

Τα 74 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ (με το χατ-τρικ στο 4-0 επί του ΑΠΟΕΛ) τον ανέβασαν μόνο πρώτο στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας μάλιστα σκοράρει 34 φορές μακριά από τη Βαρκελώνη, σε 23 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις!

Ο Αργεντινός κατακτητής έχει περάσει σαν... σίφουνας από τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα μέρη που έχει... φορτώσει τα δίχτυα με γκολ και έχει «τσεκάρει» στο διαβατήριό του.

Στο «Καμπ Νου», ο Μέσι έχει σκοράρει 38 φορές για το Τσάμπιονς Λιγκ και τα υπόλοιπα... αστεράκια, τα έχει μαζέψει ως εξής:

Μαδρίτη 2

Λισσαβόνα 1

Λιόν 1

Παρίσι 2

Μιλάνο 2

Ρώμη 1

Βασιλεία 1

Στουτγκάρδη 1

Πράγα 3

Λεβερκούζεν 1

Άμστερνταμ 2

Βρέμη 1

Λονδίνο 1

Μάντσεστερ 1

Γλασκώβη 3

Κοπεγχάγη 1

Μινσκ 2

Μόσχα 2

Κίεβο 1

Ντόνετσκ 3

Αθήνα 1

Λευκωσία 3

Ξεχωριστή αναφορά, βέβαια, μπορεί να γίνει στο ένα γκολ της Ρώμης, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009, αλλά και στο ένα του Λονδίνου, στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» το 2011. Και τις δύο φορές, το «θύμα» του ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από τα 74 γκολ, τα 63 τα έχει πετύχει μέσα από την περιοχή, 11 έξω από αυτή, 2 ήταν από απευθείας εκτελέσεις φάουλ και 8 από την άσπρη βούλα.

Εμβαθύνοντας, τα 59 τα έχει βάλει με το αριστερό, τα 11 με το δεξί, ενώ έχει και 4 κεφαλιές. Σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, η συχνότητα με την οποία σκοράρει ανέρχεται στο 0,81 τέρματα ανά αγώνα, σε αντίθεση με το 0,87 του πρωταθλήματος.

Στο θέμα των ασίστ, ο Ινιέστα είναι ο πρώτος με 9, δεύτερος έρχεται το... φιλαράκι του, Ντάνι Άλβες με 8, έπειτα ο Τσάβι με 6, ο Πέδρο με 5 και ο Ανρί, την εποχή που αγωνίζονταν μαζί, με 3.

Διάβασε αυτό προτού σχολιάσεις!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα